به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسن پیوندی، معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی روز یکشنبه در نشست خبری یازدهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی گفت: امسال یازدهمین همایش بینالمللی صنایع پتروشیمی برگزار میشود که بازوی بسیار موثری در تأمین فاینانس و دانش فنی مورد نیاز صنعت پتروشیمی است.
وی افزود: ما دو قطب بزرگ پتروشیمی را در جنوب کشور یعنی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر و همچنین قطب عسلویه داریم.
پیوندی ادامه داد: در چند سال گذشته این همایش به صورت دو سالانه برگزار میشد و امسال با توجه به تحولات سیاسی کشور و فرآیند مثبت دیپلماسی و مذاکرات 1+5، به طور ناگهانی تصمیم گرفته شد این همایش در خردادماه سال جاری برگزار شود.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به آمار شرکتکنندگان در این همایش اشاره کرد و بیان داشت: در این همایش 226 شرکت ایرانی و 36 شرکت از خارج از کشور حضور خواهند یافت و تعداد نفرات نیز از شرکتهای خارجی 58 نفر بوده و 780 نفر نیز از شرکتکنندگان ایرانی هستند.
وی در ادامه اظهار داشت: این همایش 17 و 18 خردادماه در سالن همایش های صدا و سیما برگزار میشود و شرکتهایی از کشورهای آلمان، فرانسه، چین، یونان، هند، ایتالیا، ژاپن، عربستان، سنگاپور، کره جنوبی، اسپانیا، سوئیس، تونس، امارات عربی متحده و ویتنام حضور خواهند داشت.
پیوندی اضافه کرد: برگزاری این همایش نقش مهمی در آشنایی سرمایهگذاران خارجی با طرحهای صنعت پتروشیمی ایران و جذب سرمایه خواهد داشت؛ همچنین حضور این سرمایهگذاران میتواند تاثیر مثبتی بر فرآیند مذاکرات هستهای و لغو تحریمها داشته باشد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در کنار همایش یازدهم، نمایشگاهی از دستاوردها و فعالیت های صنعت پتروشیمی نیز دایر خواهد بود که با توجه به ارائه کاتالیست ها و تجهیزات سخت افزاری، نقش موثری در برگزاری همایش دارد.
وی با اشاره به اینکه در همایش یازدهم برنامه کاری صنعت پتروشیمی ارائه خواهد شد، تأکید کرد: بحث خصوصی سازی در صنعت پتروشیمی که در دولت قبل رنگ جدیدی به خود گرفت، مورد قبول ما نیست؛ زیرا در خصوصی سازی های سال های گذشته، حق 20 درصدی شرکت پتروشیمی نادیده گرفته شده، بنابراین در همایش یازدهم برنامه های جدید شرکت در زمینه خصوصی سازی را ارائه خواهیم کرد.
پیوندی با تأکید بر اینکه اتان و اتیلن به اندازه کافی تولید و صادرات می کنیم، گفت: طرح های جدیدی در دست پیاده سازی داریم تا اتان را در کنار خوراک مایع قرار دهیم و مجموعه هایی طراحی کردیم که هم خوراک مایع دارند و هم خوراک گاز تا بدین صورت هم زنجیره اتیلن داشته باشیم هم پروپیلن و هم آروماتیک.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 30 میلیارد دلار با ظرفیتی بیش از 55 میلیون تن، پروژه زخمی شده در توسعه صنعت پتروشیمی داریم که پیشرفت های فیزیکی از یک تا 90 درصد دارند. ما این گونه برنامهریزی کردهایم که در آینده نزدیک متان محور شویم و از گاز طبیعی برای تولیدی پروپیلن استفاده کنیم.
وی همچنین افزود: در چهار پنج سال آینده حجم زیادی از متانول وارد بازارهای جهانی میشود که قطعاً در قیمت این محصول در بازارهای جهانی تأثیرگذار خواهد بود، بنابراین باید از هم اکنون به دنبال تولید محصولات دیگر باشیم تا ضرر نکنیم.
پیوندی در ادامه بیان داشت: صنعت پتروشیمی ایران پنج درصد از کل هیدروکربور را تحویل و به ارزش افزوده تبدیل می کند و 95 درصد باقی مانده یا خام فروشی می میشود و یا برای مصارف گرمایی استفاده می گردد که باید برای این موارد فکری کرد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به طرح احداث واحدهای پتروشیمی در بندر چابهار و ایرانشهر تصریح کرد: مجوز احداث واحدهای پتروشیمی در این منطقه از کشور گرفته شده و کار احداث واحدهای پتروشیمی در این منطقه آغاز گشته است.