به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، همایش «سوریه سنگر اول مقاومت» شب گذشته به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز در مجموعه فرهنگی- هنری فجر این دانشگاه برگزار شد.
فروز رجایی فر، دبیر ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام و عضو کاروان صلح سوریه، عبدالفتاح اهوازیان، از همرزمان شهید هاشمی؛ روح الله رفیعی، کارگردان مستند «پشت پرده شام» و خانواده شهید هادی باغبانی، شهید مدافع حرم در این همایش حضور داشتند.
شهدا قابل لمس و الگوبرداری هستند
در ابتدا عبدالفتاح اهوازیان از همرزمان شهید هاشمی پس از بیان رشادت ها و ابتکار عمل های شهید علی هاشمی در دوران جنگ تحمیلی بیان داشت: پیکر شهید علی هاشمی بعد از سخنرانی رهبر انقلاب در نماز جمعه 29 خرداد 88 تهران و حوادث 88 در هور پیدا شد.
وی افزود: روز شهادت حضرت زهرا(س) پیکر شهید را به اهواز آوردیم و دیدیم بعد از 22 سال که از اصابت تیر به پهلوی وی می گذرد، زیر چفیه ای که دور کمرش بسته بود هنوز خون است و مثل حضرت عباس (ع)دستش از بازو قطع شده بود و مثل حضرت سید الشهدا(ع) سر در بدن نداشت.
همرزمان شهید هاشمی تاکید کرد: شهدا انسان و قابل لمس هستند و می شود از آنها الگو گرفت.
در سوریه دعوا بین حق و باطل است
در ادامه و پس از پخش مستند «پشت پرده شام» روح الله رفیعی، کارگردان این مستند گفت: در این مستند تلاش شده عملیات رسانه ای غرب را که می خواهد بگوید جنگ سوریه جنگی قومیتی است، خنثی کرده و بگوید جنگ امروز سوریه جنگ اسلام و وهابیت است.
وی افزود: در سوریه دعوا بین حق و باطل است و جریان امروز سوریه شبیه جریان نهروان است.
این فعال رسانه ای با بیان اینکه قبل از جنگ سوریه، عملیات رسانه ای غرب موجب شد دل های مردم از صراط مستقیم دور شود، تصریح کرد: قبل از جنگ قومیت های مختلف کنار هم به خوبی زندگی می کردند و گاها اتفاق می افتاد که کسی از مذهب همسایه اش خبر نداشت.
رفیعی با تاکید بر اینکه رهبر انقلاب از سال 72 بر مسائل فرهنگی تاکید می کنند و صحبت از ناتوی فرهنگی به میان آورده اند و امسال را هم سال فرهنگ نامیده اند که اتفاق سوریه بعدها برای ما اتفاق نیفتد، بیان کرد: رهبر انقلاب امسال اعلام عملیات کردند و بنابراین باید بیشتر از گذشته و چیزی که هست، فعالیت کنیم.
وی با بیان اینکه امروز ادبیات انقلاب اسلامی در دنیا فراگیر و قابل فهم شده است، گفت: ادبیات حفظ انقلاب اسلامی جهانی شده و ما هنوز در ابتدای معرفی آن هستیم.
کارگردان مستند پشت پرده شام رفیعی در پایان با اشاره به اینکه قرار بود مستند در زادگاه شهید هادی باغبانی اکران کنیم که نشد، تصریح کرد: اکران فیلم در اینجا و با حضور خانواده شهید برایم خوشحال کننده بود.
مردم سوریه در کنار خطرات و ویرانی ها روحیه خود را از دست نداده و زندگی می کنند
در بخش دیگری از این همایش فروز رجایی فر، دبیر ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام و عضو کاروان صلح سوریه گفت: از اواخر فروردین به همراه یک گروه بین المللی فعال در حوزه دفاع از فلسطین و سوریه، وارد خاک سوریه شدیم. افرادی از 12 کشور با ما بودند و همه از فعالینی بودند که در زمانی که کنفرانس ژنو 2 برقرار بود و ایران برای حضور مشکل پیدا کرده بود جلوی محل برگزاری کنفرانس به نفع مردم سوریه تجمع کرده بودند.
وی افزود: صحبت با مردم در کف خیابان ها برای ما خیلی مهم بود و دولت سوریه این امکان را برای ما فراهم کرده بود.
دبیر ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام در ادامه با بیان اینکه این اولین تجربه ما در سوریه بود و فکر می کردیم که با اتفاقات اخیر ارتباط با مردم سوریه سخت باشد، گفت: از مکان هایی نظیر اردوگاه ارامنه و مسیحیانی که خانه خود را از دست داده بودند، اردوگاه سوری های بی سرپناه و اردوگاه فلسطینی ها بازدید و با معارضین غیر مسلح و سیاسی دیدار نیز کردیم.
رجایی فر گفت: تمام اعضای کاروان از اینکه بشار اسد مجددا کاندید شود، حمایت می کردند.
عضو کاروان صلح سوریه با بیان اینکه از شهر رازقیه و حمص دیدار کردیم، گفت: شهر حمص از مراکز تکفیری ها بود و زمانی که ما رفتیم هنوز اتفاقات اخیر در آن رخ نداده و معروف بود که تکفیری ها با حفر تونل زیرزمینی از خیابان ها و خانه های مردم بیرون می آیند و دست به کشتار مردم می زنند.
وی با اشاره به اینکه تروریست هایی از 83 کشور در سوریه هستند، گفت: در داخل خود سوریه هم تکفیری ها نفوذ کرده بودند.
رجایی فر با بیان اینکه از نظر انسانی تعارض درون جامعه سوریه، بحران بزرگی است، افزود: جنگ ما با دشمن خارجی و سر مرزها بود، بعد از انقلاب رخ داد و زیر سایه امام و رهبر انقلاب می شد و شهادت برای ما افتخار بود؛ ولی سوری ها در فضایی هستند که نه انقلابی در کشورشان شده و نه امامی مثل ما دارند و در چنین شرایطی جنگ شروع شده است.
عضو کاروان صلح سوریه گفت: اردوگاه ارامنه مثل پادگان نظامی بود و زن، مرد و کودک جدای از هم ساماندهی می شدند و بنابراین دچار بحران عاطفی بودند؛ در حالی که در اردوگاه مسلمانان چون خانواده با هم بودند مشکل عاطفی کمتر بود.
وی تاکید کرد: مردم سوریه در کنار خطرات و ویرانی ها روحیه خود را از دست نداده و زندگی می کنند و به محض اینکه جنگ تمام شود به زندگی عادی خود بر می گردند.
رجایی فر در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: بعضی گفتند چون عده ای در اردوگاه ها علیه بشار اسد شعار می دادند باید حماس را حذف کنیم و به شدت علیه شان حرف می زدند.
دبیر ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام تصریح کرد: تنها نیروی مبارز در بدنه مردم فلسطین حماس است و اگر دفاعش کنیم دستمان از مقاومت اسلامی داخل فلسطین قطع می شود.
وی افزود: باید متوجه باشیم که نیروی جایگزین حماس نداریم. باید حماس را بازسازی کرده و در خدمت مقاومت قرار دهیم و بهره برداری کنیم.
رجایی فر در پایان با تاکید بر اینکه زبان عربی برای ارتباط با جهان اسلام و زبان انگلیسی برای ارتباط با جهان، دو چیزی است که جوانان ما باید یاد بگیرند، گفت: باید الگوهایی مثل راشل کوری را پیدا کنیم، بشناسیم و الگوبرداری کنیم.
در بخش پایانی همایش «سوریه سنگر اول مقاومت» دانشجویان دانشگاه شیراز از خانواده شهید شهید هادی باغبانی، شهید مدافع حرم حضرت زینب(س) تجلیل کردند و لوح یادبودی از طرف انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز به آنها اهدا شد.
محمود باغبانی، پدر شهید هادی باغبانی گفت: هادی زمانی که میخواست به کودکستان برود به مادرش گفت: عکس امام را به سینه من بزن و با عکس امام به کودکستان می رفت.
وی ادامه داد: در هشت سالگی مکبر مسجد محل و در 10 سالگی عضو بسیج شد.
پدر شهید باغبانی خاطرنشان کرد: یک مطلب را که درست می دید، سریع انجامش می داد. خوش اخلاق بود و هرکس که با وی برخورد داشت شیفته رفتارش بود.
وی گفت: هادی دو سال در حوزه هنری تهران دوره آموزش فیلمبرداری و خبرنگاری دید و به تدریج وارد حوزه فیلم و مستند شد.
پدر شهید باغبانی در پایان با بیان اینکه هادی قبل از جنگ هم به سوریه می رفت، خاطرنشان کرد: هادی دفعه دومی که بعد از جنگ برای مستندسازی به سوریه رفت، به شهادت رسید./180ب2/