به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، «اولین کنگره بینالمللی بیماریهای التهابی روده و اختلالات ناشی از گلوتن» صبح امروز در بیمارستان رضوی مشهد با حضور دکتر سعید عبدالحسینی، قائممقام تولیت آستان قدس رضوی و رئیس بیمارستان فوق تخصصی رضوی، متخصصان داخلی و خارجی در سالن همایشهای این بیمارستان آغاز به کار کرد.
این کنگره سهروزه با هدف بررسی علل افزایش شیوع بیماریهای التهابی روده در بین افراد کمسال جامعه و بررسی راههای اطلاعرسانی برای پیشگیری و همچنین درمان این بیماریها با حضور متخصصان برجسته کشوری و بینالمللی در حال برگزاری است.
دکتر سید امیر هژبرالساداتی، دبیر اجرایی این کنگره در سخنرانی ابتدایی بابیان اینکه یکی از اهداف پیامبر (ص)، کاهش آلام بشری و احیا کردن اخلاق اسلامی بوده است، گفت: در راستای رسالتهایی که برای بیمارستان رضوی تعیینشده که آن، تسکین آلام و دردهای جامعه بشری است، بیمارستان رضوی تلاش کرده تا در این راستا بتواند به این اهداف دست پیدا کند.
وی ادامه داد: بر این اساس، تاکنون بیش از 70 کنگره بینالمللی در موضوعات شایع در کشور و در سطح کشورهای جهان برگزارشده که این کنگره نیز در ادامه همین امر برگزارشده است.
در ادامه، دکتر حمید اسدزاده، دبیر علمی این کنگره ضمن خیرمقدم به متخصصان حاضر در سالن همایش، گفت: تحقیقات برگزاری این کنگره از سال 1390 با همکاری مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه شهید بهشتی آغازشده که ثمره آن، برگزاری این کنگره در سطح بینالمللی در بیمارستان رضوی بوده است.
وی به ارسال حدود پنج هزار ایمیل به محققان و پژوهشگران ایرانی و سراسر دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: حاصل ارسال این حجم ایمیل به متخصصان، ایراد 50 سخنرانی و ارائه 42 مقاله بهصورت پوستر بود.
دبیر اجرایی این کنگره به موضوعات موردبحث متخصصان اشاره کرد و عنوان داشت: چگونگی درمان، درمانهای نوین، زمان توقف درمان و دیگر موضوعات مرتبط با این بیماریها در این سه روز به بحث گذاشته میشود که با توجه به اهمیت موضوع جراحی، روز آخر به بررسی این موضوع اختصاص خواهد یافت.
وی، هدف برگزاری این کنگره را ایجاد زمینه برای برگزاری هرساله این آن برای تبادلنظر و ارتقای سطح علمی متخصصان این بیماری عنوان کرد و گفت: پس از پایان اولین کنگره بینالمللی بیماریهای التهابی روده و اختلالات ناشی از گلوتن، برنامهریزیها برای برگزاری کنگره دوم در سال آینده آغاز خواهد شد.
دکتر محمدرضا زالی، رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه شهید بهشتی نیز در ادامه مراسم افتتاحیه این کنگره بابیان اینکه بیماریهایی نمای خارجی آن زیاد است، گفت: در مقابل این بیماریها، بیماریهایی نیز مغفول مانده که به دلیل عدم توجه مردم و همچنین پزشکان، کمتر به آن توجه میشود.
وی به بیماریهای التهابی روده اشاره کرد و بیان داشت: این بیماری به دلیل آنکه یک بیماری هزینهساز است و بر کمیت و تولیدمثل خانوار تأثیرگذار بوده و از طرفی نیز یک بیماری مزمن به شمار میرود، بسیار مهم است که جنبههای آن موردتوجه قرار گیرد.