محمد حسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه جوهره اصلی انقلاب اسلامی ایران، فرهنگی بود، گفت: امام همه وابستگی ها را فرع بر وابستگی فرهنگی می دانستند.
محمد حسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه جوهره اصلی انقلاب اسلامی ایران، فرهنگی بود، گفت: امام همه وابستگی ها را فرع بر وابستگی فرهنگی می دانستند.
به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، شب گذشته قرار بود مجید انصاری؛ معاون پارلمانی ریاست جمهوری و محمدحسین صفارهرندی؛ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون «فرهنگ از منظر امام خمینی (ره)» در برنامه نگاه یک از شبکه اول سیما؛ به بحث بنشینند اما با آنکه تبلیغات تلویزیونی زیادی درباره این برنامه انجام شده بود ظاهرا معاون پارلمانی ریاست جمهوری از حضور در برنامه امتناع ورزید و صفارهرندی به تنهایی به تبیین آرا و ارزش های امام پیرامون بحث فرهنگ پرداخت.
صفارهرندی با تشریح جایگاه فرهنگ از نظر امام خمینی (ره) افزود: تقریبا همه اتفاق نظر دارند که مایه های اصلی انقلاب، فرهنگی است.
وی در تشریح تفاوت انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب های جهان افزود: غالبا، انقلاب ها در فضای تضاد طبقاتی و تضارب گروه ها در منافع اقتصادی متضاد یا بحث ستیز جریان حزبی علیه دیگری شکل می گیرند؛ همانگونه که در انقلاب اکتبر و انقلاب کبیر فرانسه مباحث اقتصادی در شکل گیری این انقلاب ها نقش تعیین کننده ای داشت.
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در انقلاب اسلامی ایران نیز اگر چه ظلم گروه های برخوردار رژیم سابق قابل انکار نیست، اما رژیم شاه سعی خود را می کرد که با امکانات مادی مردم را سیر نگه دارد و در چنین وضعیتی، زیر و زبر شدن اوضاع را باید در جای دیگری (به جز مساله اقتصادی) جستجو کنیم.
صفار هرندی افزود: این چیزی است که میشل فوکو اندیشمند غربی نیز که به ایران آمده بود تا از ماهیت انقلاب ایران سر دربیاورد، بدان اذعان کرد و گفت: تغییر اساسی این بود که مردم آمده بودند تا خودشان را تغییر دهند.
وی در تایید این امر افزود: جلودارهای انقلاب اسلامی، همه فرهنگی بودند و این دلیلی بر فرهنگی بودن انقلاب ماست.
صفار هرندی با اشاره به اینکه همه وابستگی های اقتصادی و حتی سیاسی ناشی از وابستگی فرهنگی است افزود: امام همه وابستگی ها را فرع بر وابستگی فرهنگی می دانستند.
وی به مساله غربزدگی در نگاه امام و آرای برخی نویسندگان مانند جلال آل احمد اشاره کرد که تعبیر غربزدگی را به عنوان آفت جوامع شرقی و جهان سومی می دانستند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه امام (ره) هر چه گفته همان است که در قرآن و آموزه های اسلام آمده است خاطرنشان کرد: انقلاب ما توصیفش آسان است؛ استمرار راه انبیا و اولیا.
وی افزود: اگر روزی چشم باز کردیم و دیدیم که شباهتی با حکومت مهدوی و عدل علوی نداریم احتمالا انقلاب مریض و دچار خدشه شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: طبق قانون هیچ کس نمی تواند تصمیم معارض با دین بگیرد اینکه برخی برداشت شخصی خود را به دین نسبت می دهند حق این کار را ندارند زیرا باید تفسیر دین را از شارع بگیرند و خود می دانند که این کاره نیستند.
محمد حسین صفار هرندی در برنامه نگاه یک شنبه شب شبکه یک افزود: برای انطباق بین قانون وشریعت شورای نگهبان ایجاد شده است و باید همه حکم آن را بپذیرند و نمی توانند بگویند من شورای نگهبان را قبول ندارم ، البته برای برخی مسائل پیش بینی شده که مسئله به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : دوباره جامعه را در زیر سوال بردن حکم قصاص آزمایش کردند که آیا همان واکنشی را که در ابتدای انقلاب نشان داد ، نشان می دهد ودیدند جامعه همچنان محکم ایستاده است .
صفار هرندی گفت: اگر با حریم ها با مسامحه و اغماض برخورد کنیم در آینده باید ببینیم دهها سلمان رشدی به جان اعتقادات مردم افتاده اند و در آن شرایط ما سکوت کرده ایم.
وی افزود : با تاسف می گویم کسانی که در مقابل هتک مقدسات مسامحه گری دارند زمانی که به آنها تعریض بسیار کوچکی می شود واکنش های تندی نشان می دهند که این جفا و نامردی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره دیدگاه امام به آزادیهای اجتماعی گفت : مردم در حالت قیود و اخلاقیات جامعه آزاد هستند ودر این زمینه نخستین وظیفه متوجه دستگاههای دولتی و سپس متوجه دستگاههای فرهنگی وتبلیغی است .
وی افزود : برخی مواضع فکر کرده ایم تنها راه ، برخورد سختگیرانه است اما باید کار فرهنگی شود .
وی درباره نگاه امام به حجاب و عفاف افزود : نگاه امام این بود که اگر بانوان به انقلاب اسلامی نمی پیوستند انقلاب پیروز نمی شد .
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : برخی به امام می گفتند به زنان بفرمایید در تظاهرات نیایند زیرا مردان کافی هستند و تکلیف از آنها ساقط است اما امام می فرمودند حضور زنان واجب تر از مردان است .
وی افزود : نگاه حضرت امام به زنان ظرفیت بانوان را احیاء کرد.
صفار هرندی با بیان اینکه امام راحل از هنر متعهد نام برده اند گفت : در حالیکه برخی هنر خود را متعهد به جیب سرمایه داران و برخی مانند فیلم سازان هالیوود متعهد به صهیونیست ها هستند عده ای به اخلاق ودین متعهد هستند .
وی گفت: تعهد هنر یعنی تعهد به فقر و بیچارگان و مبارزانی که با گردن کشان عالم مقابله می کنند .
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بابیان اینکه اسلام از ابتدا از لاابالی گری و هورهوری مسلکی و کسانیکه که اسیر جمود و برداشت غیر عاقلانه بوده اند ضربه خورده است گفت: امام عقلانیت و معنویت را دو بال انقلاب اسلامی می دانستند و این ویژگی انقلاب حضرت امام بود .
وی گفت : برخی به نام روشنفکری به جان اعتقادات جوانان و جامعه افتادند و عده ای نیز با تفکرات تکفیری سلفی و برخی تکفیری شیعی که در مقابل بزرگان تواضعی ندارند موجب ریخته شدن خون مسلمانان و آرامش را از جوامع اسلامی گرفته اند .
وی درباره راحت طلبان نیز گفت : راحت طلبان از پیش از انقلاب اسلامی موی دماغ انقلابیون می شدند و حرکت مردم را غیر شرعی می دانستند.