به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، حجت الاسلام سراج در نشست «ادراک انسان از دین» که امروز با حضور دانشجویان فعال مذهبی در دانشگاه ایلام برگزار شد، بیان داشت: توجه به خداوند از راه تجربه، علم و انسان را متحمل ضرر می کند.
وی دیدگاه ادراکی را فیلسوفانه خواند و افزود: این ایدئولوژی خود را بدهکار به هیچ دین و مسلکی نمی داند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ایلام با اشاره به دیدگاه نگاه مطلق به ماوراءالطبیعه بیان داشت: متکلمین اشعری، اهل اخباری شیعه و تسنن از هر آنچه که نام دین بر آن باشد، دفاع می کنند.
حجت الاسلام سراج با رد کردن این طیف فکری گفت: چه بسا آیات و روایاتی هستند که معنی و تفسیر آن ها در ظاهر و باطن متفاوت باشد، اگر صرفا به ظاهر دین بسنده کنیم، باید درب مکتب دین مداری را تعطیل کنیم.
وی گزینه های دینی را به سه گزاره تقسیم بندی کرد و گفت: گزاره های خرد ستیز و خرد گریز با عقل در تضاد و تقابل هستند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ایلام گزاره های خرد پذیر را منطبق با برهان نظم و کائنات دانست و ادامه داد: در این رویکرد عقل موید دین و دین موید عقل است.
حجت الاسلام سراج با تاکید بر نظریاتی که امروزه در محافل علمی در جریان است، تصریح کرد: این امر نوعی بدل فهمی و جایگزینی مسائل غیردینی به جای دین است.
وی با انتقاد از مراکز فرهنگ ساز در جامعه اسلامی- ایرانی گفت: حوزه های علمیه خود را با عصر حاضر منطبق کنند؛ چرا که تداوم رویکرد کنونی این نهاد به گریز طالبان علوم دینی منجر خواهد شد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ایلام روند ارائه علوم در دانشگاه های کشورمان را غربی دانست و خاطرنشان کرد: تاریخ استفاده از این علوم به پایان رسیده است و باید اصلاح شوند./125ب2/