به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، آیت الله سیدمحمد جواد علوی بروجردی در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه ادیان و مذاهب، ضمن گرامیداشت روز معلم، بیان داشت: امروز شیعه باید از انزوا پرهیز کند و برای ادامه حیات با ادیان و مذاهب دیگر تعامل سازنده و ارتباط منطقی و عقلی داشته باشد.
وی افزود: وجود مذاهب دیگر اسلامی واقعیتی است که باید آن را قبول کرد؛ اما به این معنا نیست که انزوا پیشه کنیم، باید با روش های منطقی و عقلانی با آن ها ارتباط برقرار کنیم و اگر حرفی داریم به صورت علمی و منطقی آن را بیان کنیم.
آیت الله علوی بروجردی تصریح کرد: همه افراد در مقابل علم و منطق خاضع هستند، اگر در ظاهر هم عناد داشته باشند حقیقت را در دل می پذیرند.
بسیاری از علمای اهل سنت حرف حق و عادلانه را می پذیرند
تولیت مسجد اعظم قم بیان داشت: بسیاری از علمای اهل تسنن حرف حق و عادلانه را می پذیرند، در واقع این ضعف ماست که نتوانیم حرف های خود را درست و منطقی بیان کنیم.
آیت الله علوی بروجردی افزود: ما از ظرفیت های ارتباطی عصر حاضر به خوبی استفاده نکرده ایم؛ در حالی که اگر سخن حق را با استفاده از ابزارهای فراگیر به همه دنیا صادر می کردیم مخاطب ما با هر مذهبی آن را می پذیرفت.
افراد در تعامل با مذاهب دیگر به هیچ وجه از روش های غیر عقلی استفاده نکنند
استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: افرادی که قرار است با سایر ادیان تعامل داشته باشند، به هیچ وجه از روش های غیرعقلی استفاده نکنند، به عنوان مثال نمی توان به طرف مقابل بی احترامی کرد و در عین حال او را به مناظره و گفتگو دعوت کرد.
وی ادامه داد: مهمترین مسئله در گفتگو و تعامل با سایر ادیان رعایت اخلاق است، حرف شیعه حق است، برای حرفش برهان و استدلال دارد؛ اما هنوز آنگونه که باید انتقال و ارائه آن صورت نگرفته است.
آیت الله علوی بروجردی با بیان اینکه دلیل عدم موفقیت برخی حرکت ها در جریان بیداری اسلامی، همین مسئله عدم اتکای آن ها به روش های درست و عقلانی بود، گفت: امروز هم در مصر شاهد این هستیم که حرکت اخوان المسلمین با صد سال سابقه، به دلیل عدم استفاده از علم و عقلانیت کافی باز هم به حکومت نظامی انجامیده است.
تعامل آیت الله بروجردی موجب شد نهج البلاغه توسط دانشگاه الازهر مصر منتشر شود
استاد برجسته حوزه علمیه قم تصریح کرد: مرحوم آیت الله بروجردی مرجع بزرگ جهان تشیع خدمات ارزشمندی را در عرصه تقریب مذاهب انجام دادند، ایشان با برقراری ارتباط با مراکز مهم علمی اهل تسنن مانند دانشگاه الازهر مصر حرکات سنجیده ای در این زمینه انجام دادند.
آیت الله علوی بروجردی افزود: مرحوم آیت االله بروجردی در مدت کوتاهی توانستند کاری کند که تعدادی از کتب ارزشمند شیعی مانند نهج البلاغه و تفسیر مجمع البیان در مصر توسط همین دانشگاه الازهر منتشر شود.
اقدام ارزشمند مرحوم آیت الله بروجردی در ساخت مسجد هامبورگ
نوه مرجع فقید عالیقدر شیعه آیت الله بروجردی، بیان داشت: آیت الله بروجردی همچنین در ساخت مسجد هامبورگ اقدامات مهمی انجام داد، مسجدی که با گذشت 60 سال از تاسیس آن هنوز مهمترین مرکز شیعی اروپاست.
آنطور که باید در زمینه تقریب مذاهب تلاش نکرده ایم
وی تاکید کرد: ما آنچنان که باید در ادامه مسیر ارزشمند مرحوم آیت الله بروجردی در زمینه تقریب مذاهب و حضور فعال در مراکز مهم جهان تلاش نکرده ایم تا بتوانیم پیام اسلام و معارف اهل بیت(ع) را به سراسر دنیا برسانیم.