کد خبر:۳۲۱۷۲۰
عضو شورای نظارت جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد:

حرف امام خمینی(ره) در مورد دانشگاه‌ها نباید بر زمین بماند/ جنبش‌های دانشجویی به پا خیزند

عضو شورای نظارت جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این‌که متاسفانه دانشجویان تنها درصددند که مدرک بگیرند بیان داشت: متاسفانه حرف امام بر زمین مانده است، دانشجویان و اساتید به مبانی امام و انقلاب توجهی ندارند.

سید مصطفی فاطمی‌نسب در گفت‌وگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با اشاره به این‌که اولویت نخست تشکل‌های دانشجویی اصلاح وضعیت دانشگاه است ابراز داشت: امام فرمودند«دانشگاه مبداء همه تحولات است» بنابراین باید این فرموده را سرلوحه کار خود قرار دهیم و بدانیم امام در خصوص دانشگاه و دانشگاه هیان چه دیدگاهی داشتند.


وی با بیان این‌که امام  خمینی(ره)و همچنین مقام معظم رهبری بارها بر خودکفایی در دانش تاکید داشته و عنوان کرده‌اند باید نسبت به علوم شرق و غرب بی‌نیاز باشیم تصریح کرد: در این مسیر باید به سمت خودباروری و اتکا به درون برویم و نیروی دانشگاهی باید این باور خودباوری را در خود تقویت کنند.


عضو شورای نظارت جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: امام فرموده‌اند «اکثر ضربات مهلک توسط روشنفکرانی بر سر این مملکت می‌آید که خود را بزرگ می‌دانند» توقعی که از دانشگاه به عنوان مبداء تحولات می‌رود این است که دانشگاه باید اصول تشیع را در گفتمان خود مد نظر قرار دهد و بر این اصول تکیه و تاکید کند.


این فعال دانشجویی ابراز داشت: دانشجو یک عنصر فرهیخته در تمامی جوامع است؛ اما متاسفانه مشاهده می‌شود این عنصر فرهیخته هنگامی که وارد دانشگاه می‌شود پوچ است و دغدغه انسان سازشدن و بودن را که مورد تاکید امام است نیست و به دنبال فراگیری مبانی مورد تاکید امام نمی‌رود.


حرف امام بر زمین مانده است


فاطمی نسب با اشاره به این‌که متاسفانه دانشجویان تنها درصددند که مدرک بگیرند بیان داشت: متاسفانه حرف امام بر زمین مانده است، دانشجویان و اساتید به مبانی امام و انقلاب توجهی ندارند و به جای این‌که بر اساس عقلانیت تشیع، علوم اجتماعی و علوم سیاسی و دیگر رشته‌ها تدریس شود بر محوریت عقلانیت غربی تدریس می‌شود.


وی با بیان این‌که به کارگیری عقلانیت غربی در دانشگاه‌های کشور رواج یافته است تصریح کرد: یکی از دلایل این امر این است که علوم انسانی کشور بر گرفته و ترجمه شده علوم غربی است و تا زمانی که در این مسیر تجدید نظری صورت نپذیرد نباید انتظار داشت که تحولی در روش تدریس رخ دهد.


دبیر سابق جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر این‌که بر اساس فرمایشات امام دانشگاه‌ها باید به لحاظ تخصصی و دین‌باوری انسان‌سازی کنند ابراز داشت: امروز مبانی علوم سیاسی و علوم اجتماعی بر اساس چه تفکراتی تدریس می‌شود؟ متاسفانه امروز وضعیت دانشگاه‌های ما خوب نیست. هر ساله به لحاظ علمی شاهد رشد هستیم؛ اما در خصوص مبانی و اندیشه امام رشدی را شاهد نبوده‌ایم.


دانشگاه نباید محلی برای ایجاد جنجال باشد


عضو شورای نظارت جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: باید بتوانیم مبانی و اندیشه امام را در علوم انسانی بگنجانیم تا علوم انسانی تحول یابد و این تحول در سایه آرامش در دانشگاه رخ خواهد داد بنابراین دانشگاه نباید محلی برای ایجاد جنجال باشد البته این به معنای این نیست که دانشگاه سیاسی نباشد بلکه به این معنا است که تشکل‌ها دولتی نباشند و صدای دولت را اعلام نکنند.


این فعال دانشجویی با بیان این‌که ارتباط حوزه و دانشگاه یکی از تاکیدات امام راحل بوده است ابراز داشت: متاسفانه علوم انسانی بر گرفته از تفکرات غرب است که یکی از دلایل آن عدم ارتباط موثر و منسجم حوزه و دانشگاه است که هر دو نهاد باید به این امر توجه کنند.
 

فاطمی نسب با بیان این‌که اخلاق‌مداری نکته دیگری است که امام خمینی(ره) بر آن تاکید داشتند تصریح کرد: متاسفانه افرادی که در راس سیاست‌گذاری دانشگاه هستند به این باور نرسیده‌اند که به سمت دانشگاه مدرن امام خمینی(ره) حرکت کنند و این عدم دغدغه در این رابطه آسیبی بزرگ محسوب می‌شود.


وی در ادامه ضمن اشاره به این‌که صدور انقلاب به جهان یکی دیگر از دغدغه‌های امام راحل بود خاطرنشان کرد: این مسئله را در چهار سال ابتدایی ریاست جمهوری احمدی‌نژاد و تا حدودی دوره دوم شاهد بودیم که با بسیاری از کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین رابطه برقرار می‌کردند و سیاست‌هایی که در دوران احمدی‌نژاد در خصوص مسئله استکبارستیزی مطرح می‌شد و تنها کشوری بودیم که مقابل آمریکا ایستادگی کردیم و این عامل دلگرمی برای کشورهای تحت ظلم محسوب می‌شد؛ اما امروز دولت سیاست دیگری را در پیش گرفته است که باعث شده برخی کشورها تصور کنند در اهداف جمهوری اسلامی ایران خدشه‌ای وارد شده است.


ایران منادی یک گفتمان بزرگ و جهانی بوده و هست


دبیر سابق جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: ایران منادی یک گفتمان بزرگ و جهانی بوده و هست، سیاست خارجی امام خمینی(ره) مبتنی بر روابط افراد نبوده بلکه بر اساس مبانی اسلام شکل گرفت.


عضو شورای نظارت جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این‌که مبانی جمهوری اسلامی ایران عدم ظلم پذیری و عدم ظلم است ادامه داد: کسانی که عنوان می‌کنند اندیشه امام مختص دوره‌ای خاص بوده و امروز قابلیت اجرا ندارد تصورات اشتباهی دارند زیرا مبانی تغییر نکرده است؛ متاسفانه امروز افرادی در سیاست خارجی کشور رویکرد دو گانه‌ای نسبت به کشورها دارند به طوری که در مقابل کشورهای قدرتمند کوتاه می‌آیند و در برابر کشورهای ضعیف با قدرت وارد عمل می‌شود، این رویکرد با مبانی انقلاب و امام منافات دارد ما مسلمان هستیم، چنانچه می‎خواهیم گفتمان امام را دنبال کنیم باید اصول را بدانیم.


وی افزود: مردم ما برای فرهنگ انقلاب کردند و افرادی که بر اساس دو، دو تا، چهار تا پیش می‌روند به این دلیل این حرکت را دنبال می‌کنند که در رفاه زندگی کرده‌اند و سختی را نمی‌توانند تحمل کنند.


چنانچه اصول امام را کنار بگذاریم یا انگلیسی و یا آمریکایی خواهیم شد


فاطمی با اشاره به این‌که باید به لحاظ فکری تغییر کنیم چنانچه اصول امام را کنار بگذاریم یا انگلیسی و یا آمریکایی خواهیم شد بیان کرد: نقطه اختلاف اسلام ناب و اسلام آمریکایی، عقلانیت غرب است که باید به آن توجه کرد.


عضو شورای نظارت جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص وظایف دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی در راستای اهداف و آرمان‌های امام گفت: وظیفه تشکل‌ها نفی گونه ترویج سیاست‌ها و اهداف غرب در دانشگاه‌ها است.


این فعال دانشجویی تاکید کرد: دانشگاه باید انسان ساز باشد. جنبش‌های دانشجویی باید به پا خیزند و علاوه بر عنوان  کردن مسائل کوچک در خصوص مسائل بزرگی همچون علوم انسانی و تحول در آن سخن بگویند.


وی یکی از آسیب‌های جنبش‌های دانشجویی را نگرش بیرونی به جامعه دانست و ابراز داشت: متاسفانه امروز تشکل‌ها گرفتار مسائل ظاهری و سطحی شده‌اند و به آرمان‌ها و اهداف انقلاب توجهی ندارند. تا زمانی که دانشجو به این نتیجه نرسیده است علوم غربی باعث رشد کشور نخواهد شد پیشرفت نخواهیم کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار