گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ 12 خردادماه بود که پایتخت نشینان شاهد طوفانی شدید بودند. طوفانی که ظرف چند دقیقه کل تهران را درنوردید و متاسفانه منجر به کشته شدن 5 نفر از شهروندان، مصدومیت 30 تن از آنان و برجای گذاشتن تلفات مادی شد.
در همان چند ساعت، شبکه توزیع برق و شبکه اینترنت در برخی مناطق شهر تهران قطع شد و همزمان، سازمان هواشناسی اعلام کرد که آسمان پایتخت به دلیل وزش باد در اطراف کلانشهر تهران و همچنین شدت گرفتن وزش باد در غرب کشور به شدت غبارآلود شده است.
این در حالی بود که طوفانی که با 130 کیلومتر تهران را در بر گرفته بود، توسط سازمان هواشناسی پیش بینی نشد و از آنجایی که مهمترین دلیل مصدومیت شهروندان سقوط اجسام بر روی افراد بود، یک پیش بینی و هشدار کوچک می توانست از این فاجعه جلوگیری کند.
بلافاصله بعد از این جریان، مجلسی ها مدیران سازمان هواشناسی را احضار کردند تا علل پیش بینی نشدن طوفان از سوی سازمان هواشناسی مطرح شود.
این اتفاق هفته گذشته افتاد و در جلسه کمیسیون کشاورزی موضوع علل پیشبینی نشدن طوفان در هفته گذشته از سوی سازمان هواشناسی با حضور مسئولان این سازمان بررسی شد که توضیحات آنها قانع کننده نبود.
مسئولان سازمان هواشناسی در بخشی از این جلسه ادعا کردند که این سازمان از تجهیزات و امکانات کافی برای پیشبینی وقوع این نوع طوفان در اختیار ندارد و گفتند که علی رغم خرید رادارهایی که بتواند توفان را یک ساعت قبل پیش بینی کند، اما نرم افزار و سخت افزارشان تکمیل نشده و آموزش های لازم به کارشناسان داده نشده است.
بعد از این طوفان مرگبار، سازمان هواشناسی از طرق مختلف چندین بار وقوع این توفان را پیش بینی کرد؛ طوفان هایی که هیچ وقت اتفاق نیفتادند!
برای مثال یک روز پس از طوفان شدید، پیش بینی شد که طوفان دیگری در راه است که سرعتش نه به اندازه ی سرعت طوفان دیروز ولی به نسبت شدید خواهد بود. پایتخت نشین ها آن روز هر چه منتظر شدند، خبری از طوفان نشد.
جمعه هفته گذشته، 16 خرداد مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی گفت که احتمال وقوع طوفان و گردوخاک مجدد برای تهران را در فردا و پس فردا پیشبینی میکنیم.
اتفاقی که بازهم نیفتاد و مردم را از بیشتر از قبل نسبت به سازمان هواشناسی و پیش بینی هایش بدبین کرد.
با توجه به این که در گزارش سازمان هواشناسی در مورد طوفان دو هفته پیش آمده است: «رادارهای هواشناسی موجود که در حدود یک ساعت قبل قابلیت نشان دادن شکل گیری این نوع پدیده را داشته، بایستی با تکمیل سخت افزاری و نرم افزاری کاربردهای وسیع آن، عملیاتی و آموزش های لازم به پیش بین ها و کارشناسان ذیربط داده شود»، سوالی که اینجا مطرح می شود این است که اگر سازمان هواشناسی امکان پیش بینی طوفان را ندارد، پس چرا در این دو هفته پنج شش بار طوفان را پیش بینی کرده و اگر دستگاه ها قابلیت پیش بینی دارند، چرا همه ی این موارد پیش بینی غلط از آب در آمده اند؟!