کد خبر:۳۲۶۱۹۳
گزارش «خبرگزاری دانشجو» از وام ازدواج؛

ازدواج جوانان کابوس شبانه بانک‌هاست!/ 28 ماه انتظار برای دریافت وامی ناچیز برای ازدواج

از آنجا که وام‌های ازدواج از حساب‌های قرض الحسنه باید تامین شود،‌نتیجه می‌گیریم که دلیل اینکه جوانان در صف‌های طولانی وام ازدواج معطل می‌شوند،‌ روی آوردن مردم به حساب‌های سودآور است.
ازدواج جوانان کابوس شبانه بانک‌هاست!/ 28 ماه انتظار برای دریافت وامی ناچیز برای ازدواج

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حرف از ازدواج که می شود گفتنی ها زیاد است، از فراز و فرودهای فراوانی که پیش پای جوانان امروز قرار گرفته تا تغییر شرایط و اینکه امروز بیش از گذشته برای شروع زندگی منابع اقتصادی مهم است.
 
ازدواج یکی از پرتوصیه ترین احکام شرعی ما است که شاید جای توجه به آن در مباحث فراهم سازی و آسان سازی بسیار خالی است .
 
شروع یک زندگی و یا ازدواج که یک سنت نبوی است بیش از هر چیز احتیاج به حمایت مالی از سوی دولت به ویژه در شرایط تورم وکاهش قدرت خرید در سال های اخیر دارد،  اما با این حال صف 5/1 میلیون نفری وام ازدواج نشان از نبود حال و روز خوب برای دریافت آن دارد.
 
وام می تواند یک کمک کننده کوچک در جهت حمایت از هزینه های بالای ازدواج باشد اما دریافت وام ازدواج این روزها کم کم وارد مرحله ای شده که تبدیل به یکی از آرزوهای زوج های جوان شده است.
 
به گفته کارشناسان پرداخت وام  به  متقاضیان فعلی با وضع موجود حدود 28 ماه یعنی بیش از دو سال طول می کشد و این که در بودجه سال 93 هیچ منبعی برای پرداخت وام ازدواج در نظر گرفته نشده است ، به معنای آن است که اولویتی در پرداخت وام ازدواج در دولت وجود ندارد و اگر از همه این مباحث  بگذریم باید پرسید آیا اصلاً مبلغ وام پرداختی مناسب و تأثیرگذار است یا خیر، سئوالی که اکثر زوج های جوان امروز آن را مطرح می کنند.
 
وام ازدواج تا سقف 5 میلیون تومان


معمولا مبالغ پرداختی وام ازدواج با توجه به افزایش نرخ تورم در طی سال‌ها تغییر پیدا می‌کند، مثلا کسانی که در سال 83 ازدواج کرده اند 300 هزار تومان دریافت می‌کردند و البته در آن زمان رهن کامل یک خانه با متراژ پائین بیش از 2 میلیون تومان نبود.


البته در سال‌های بعد این رقم با توجه به نرخ تورم به 500 هزار تومان و بعدها به 3 میلیون تومان افزایش پیدا کرد،‌ اما  با وجود تورم و تحریم‌های اقتصادی که بر روی قیمت‌ها مستقیم و غیر مستقیم تاثیر گذاشته است در پایان دولت دهم مبلغ وام ازدواج به 5 میلیون تومان افزایش یافت البته با این حساب که در زمان کنونی حداقل مبلغ رهن یک آپارتمان در شهر تهران کمتر از 25 میلیون تومان نیست.


همچنین پس از اینکه دولت دهم مبلغ وام ازدواج را افزایش داد،  مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد: زمانی که سقف تسهیلات افزایش پیدا کند،‌تعداد کمتری می‌توانند وام ازدواج بگیرند.


از طرفی نیز بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای اعلام کرد که پرداخت تسهیلات 5 میلیون تومانی وام ازدواج منوط به داشتن منابع بانک‌ها است.


شرایط خاص برای گرفتن وام ازدواج


بر اساس مصوبه 19 اردیبهشت سال 91 شورای پول وا عتبار، برای گرفتن وام ازدواج تا سقف 5 میلیون تومان باید شرایطی به شرح ذیل داشته باشید:


- اگر دختر هستید ، مهریه تان تا سقف 110 سکه بهار آزدی باشد.


- اگر پسر هستید ، قبل از 25 سالگی ازدواج کنید


- اگر پسر یا دختری هستید که پدرتان را از دست داده اید و اگر دانشجوی دانشگاه یا طلبه حوزه هستید و همزمان با تحصیل ازدواج می کنید نیز دو میلیون تومان به میزام وام ازدواج افزوده می شود.


گفتنی  است این در حالی است که روند دریافت کنندگان وام ازدواج در سال 89 با تعداد یک میلیون و 130 هزار و 16 نفر تا پایان سال 92 به تعداد 891 هزار و 671 نفر کاهش داشته است و این روند کماکان رو به نزول است.
 
پشت پرده‌ای جالب برای ندادن وام ازدواج


از آنجا که وام ازدواج دارای سود پایین بوده و دراز مدت نیز است، می‌توان نتیجه گرفت که بانک‌ها از ازدواج جوانان بیزار هستند، چراکه از لحاظ مادی ازدواج جوانان برای آنان سودی در پی نخواهد داشت.
 
محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان می گوید : باید بپذیریم که رویکرد بانک ها اقتصادی و سودآور است و سود 4 درصدی وام ازدواج نفعی برای آنها ندارد.


به گفته وزیر ورزش و جوانان، بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج فقط اجازه دارند از محل منابع قرض الحسنه استفاده کنند و امروز بیشتر مردم کشورمان از پس انداز‌های قرض الحسنه روی برگرداندند و درآمده‌های خود را در حساب‌‌هایی قرار می‌دهند، که سودهی بالاتری داشته باشد.
 
شاید گودرزی قصد داشت با این صحبت‌ها روند اصلی پرداخت وام ازدواج را زیر سوال ببرد یا اینکه تقصیر را گردن مردم بیاندازد که پس انداز‌های خود را در حساب‌های قرض الحسنه قرار نمی‌دهند.

 

گفتنی است: قطعا هر طرح و برنامه ای برای حسن اجرا و یا الزام به انجام آن به پشتوانه اجرایی نیازمند است و در این حوزه نیز پشتوانه مالی و تامین اعتبار می تواند مسئله اصلی باشد که متاسفانه تاکنون توجه چندانی به آن نشده که همین امر باعث می شود نحوه اجرای مطلوب مورد تردید باشد و بی شک شفافیت قانون می تواند بهترین راهکار و ضمانت اجرایی باشد.


اما توصیه ما به شما ؛


اگر شما هم تازه عقد کرده اید و کفش آهنی پایتان کردید،‌ می‌توانید با مراجعه به سایت سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج  http://ve.cbi.ir از شرایط تسهیلات(وام ازدواج) مطلع شوید.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
محمود
-
۲۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۹
اگه وام ازدواج از قرض الحسنه تامين ميشه پس چرا وامو بصورت قرض الحسنه نميدن؟!!!
درضمن اگه پسري ، سنش بالاي 25 سالش باشه ديگه نمي تونه وام بگيره؟!!! اين ديگه واقعا مسخرس
5
0
بدون نام
-
۲۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶
خوب بگو اصلا وام نميديم اين وامها بايد فداي خاوري و آقازاده ها وپولدارها شود
2
0
بدون نام
-
۲۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۴
ما يک وام سه ميليوني گرفتيم نزديک 9 ميليون به بانک پس داديم البته چنددفعه قسط ها عقب افتادولي دوباره جريمه وجريمه ميشديم کمک گه نشد هيچي تازه گرفتار هم شديم از پول نزولي هم بدتر است نزول روي نزول گرفتند يعني بهره بانکي اسلامي اينجوريه
1
1
زينب
-
۲۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۹
لعنت به اينا...
کي مي خوان وام ازدواج ما رو بدن؟؟؟
بعد تو تلويزيون الکي شعار ميدن
طرف ميلياردي داره، ما تو صف انتظار وام ازدواجيم...
4
0
پربازدیدترین آخرین اخبار