کد خبر:۳۲۸۳۴۵
یک استاد دانشگاه:

بیماران گوارشی در صورت تشخیص دکتر از گرفتن روزه امتناع کنند

یک استاد دانشگاه گفت: در بیماری‌های گوارشی می‌توان در صورت تشخیص پزشک از گرفتن روزه امتناع کرد و در صورت نبود خطرات سلامتی می‌شود روز‌ه‌داری را در کنار دیگر افراد داشت.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، بقایی متخصص گوارش و استاد دانشگاه امروز در نشست خبری «سلامتی و ماه رمضان» در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: بیماری‌های دستگاه گوارش در انسان به دو دسته تقسیم می‌شوند که در قسمت اول شامل لوله گوارش، معده و روده کوچک و بزرگ و در قسمت دوم شامل کیسه صفرا و لوزوالمعده می‌باشد.


وی ادامه داد: یکی از مهمترین قسمتها در خصوص بیماری گوارشی، تشخیص پزشک است.


این استاد دانشگاه بیان داشت: باید بدانیم آیا فرد فکر می‌کند به عنوان مثال دچار زخم معده شده است و یا واقعا پزشک این بیماری را در وی  تشخیص داده است؟


بقایی به بیماری رفلکس بدنی اشاره داشت و افزود: در خصوص بیماری گوارشی رفلکس معده و یا همان ترش کردن از مهمترین نمونه ها است که مردم در زندگی خود با آن روبه رو هستند.


این متخصص گوارش در ادامه با بیان اینکه دلیل رفلکس معده گشاد بود دهانه مری است، گفت: در صورت که فرد به نوعی غذا بخورد که موجب افزایش حجم معده و و سرریز شدن اسید آن شود معده دچار ترش کردن و برگشت می‌شود که گاهی تا نزدیکی سینه و دهان این برگشت را می توان احساس کرد.


وی با بیان اینکه در صورت رعایت نکردن این افراد در ماه مبارک رمضان، امکان دارد این ترش کردن تشدید شود، بیان داشت: البته داروهایی وجود دارد که در صورت تنظیم کردن آنها در سحر و افطار می‌توان مانع از افزایش این پدیده شویم که این امر نیز باید با تشخیص پزشک باشد.


روزه داری بیماری زخم معده را تشدید می‌کند


این استاد دانشگاه در ادامه با بیان انکه افراد دارای بیماری زخم معده در صورت داشتن زخم جدید باید در روزه داری خود احتیاط کنند، افزود: افراد دارای بیماری زخم معده در صورت داشتن زخم قدیمی که التیام پیدا کرده است، می توانند روزه بگیرند.


وی ادامه داد: اما افرادی که دارای زخم جدید هستند و آن زخم را پزشک تشخیص داده است باید در روزه داری خود تجدید نظر کنند چون روزه داری زخم معده را فعال‌تر می‌کند.


این متخصص گوارشی در ادامه با بیان اینکه سوء هاضمه در افراد از علائم زخم معده اثبات نشده می‌باشد، گفت: فردی که یا احساس می‌کند با گرفتن روزه بالای سینه و یا دل او درد دارد و یا دچار نفخ و مشکلاتی از این قبیل می‌شود، با دقت روزه داری کند.


بقایی در ادامه با بیان اینکه بیماری عصب روده نیز وجود دارد، بیان داشت: روده تحریک پذیر، نوعی از مشکلات نامنظم دستگاه گوارش را به دنبال دارد که گاهی موجب نفخ، یبوست و گاهی موجب مشکلات اجابت مزاجی در افراد می‌شود.


وی ادامه داد: فرد در صورت دیدن این مشکل باید به نوعی رفتار کند که بتواند مشکلات خود را کمتر کند و البته با کمی دقت و رعایت کردن می‌تواند مشکلات تغذیه‌ای خود را حل و در این ماه روزه دار باشند.


این استاد دانشگاه در پایان خاطر نشان ساخت: بهتر است افرادی که دارای مشکلات سنگ‌های بی علامت هستند مانند زنان که دارای 10 تا 15 درصد سنگ‌های صفراوی بی‌علامت هستند، مراقب باشند در این ماه رفتاری انجام ندهند که موجب علامت دار شدن سنگهایشان شود./155ب2/ 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار