به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صفاریان امروز در نشست «چگونگی حفظ سلامتی در ماه رمضان» در سالن جلسات این دانشگاه گفت: افراد دیابتی که کنترلی بر سلامتی خود ندارند، بهتر است ماه رمضان روزه نگیرند.
وی افزود: البته در برخی موارد افرادی هستند که دارای دیابت خفیف بوده و میتوانند با رعایت رژیم غذایی خاص خود، در این ماه به سلامتی از مرز خطر عبور کنند.
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان اینکه افراد دارای کمبود وزن و زنان باردار از روزه گرفتن امتناع کنند، افزود: افرادی که دارای کمبود وزن هستند و زنان باردار و شیرده بهتر است روزه نگیرند تا سلامتی خود و فرزندشان به خطر نیفتد و دچار مشکلاتی نشوند.
مردم در ماه رمضان دچار اضافه وزن میشوند
صفاریان در ادامه با بیان اینکه در ماه رمضان برعکس انتظار، مردم دچار اضافه وزن میشوند، بیان داشت: بسیاری از مطالعات نشان داده است که مردم در ماه رمضان دچار اضافه وزن شده و تا دو کیلو بر وزن افراد اضافه میشود.
وی ادامه داد: دلیل این اتفاق این است که مردم متاسفانه بیشتر از نیاز بدن خود دریافت غذایی دارند، در حالی که بدن در این ماه به کم خوردن عادت میکند؛ اما دریافت غذایی مردم بیش از حد انتظار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان اینکه نیاز بدن در ماه رمضان کاهش؛ اما دریافتی بدن در خصوص غذا یا افزایش و یا نسبت به ماههای قبل ثابت میماند؛ نسبت به این تغییر هشدار داد و گفت: شرایط روزه داری برای این است که کمی بدن ما دچار سختی و محدودیت شود؛ اما مردم نهایت تلاش خود را دارند که در فاصله افطار تا سحر به جبران این محدودیت بپردازند.
صفاریان با بیان اینکه باید به دنبال الگوی صحیح مصرف در تغذیه در هر زمان باشیم، بیان داشت: بسیاری از تحقیقات نشان میدهد برعکس تصور بسیاری روزه داری سبب تحرک فرزندان ما که در سن رشد قرار دارند، میشود.
غذاهای دارای کالری بالا اثر معکوس در سلامتی دارند
وی در ادامه با بیان اینکه نباید افطار را با غذاهای چرب و شیرین آغاز کرد، گفت: باید در زمان افطار با رژیم درست کار را جلو ببریم، دریافت غذاهایی با کالری بالا، چرب و شیرین متاسفانه در سلامتی دارای اثر معکوس است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص کمبود آب در این ماه در میان مردم به خصوص جوانان خاطر نشان کرد: باید در این ماه حتی در مواردی که احساس تشنگی نداریم آب دریافتی بدن را افزایش دهیم؛ زیرا با کمبود آب بدن دچار هستیم و گاه خود ما از این موضوع خبر نداریم.
صفاریان با بیان اینکه هیچ نوشیدنی جای آب را نمیگیرد، افزود: چای و دیگر نوشیدنیها هیچ گاه جای آب را نمیگیرد و متاسفانه افرادی هستند که توان نوشیدن آب را ندارند و گاها دیگر نوشیدنی را که مضر نیز هستند جایگزین آب میکنند.
وی با دادن هشدار نسبت به خوردن نوشابه و دلستر در ایام ماه رمضان بیان داشت: مردم باید بدانند که آب بهترین نوشیدنی و نوشابه و دلستر به دلیل داشتن گاز و دیگر ترکیبات مضر دارای بیشترین خطرات است.
این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه بدترین نوع روزه داری این است که انسان سحری را نخورد و افطار زیاد بخورد گفت: این رفتار درستی نیست که انسان وعده میان افطار تا سحر خود را زیاد بخورد و سحر را به هر دلیلی در برنامه این ماه خود نداشته باشد.
صفاریان در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص خوردن سحری علاوه بر روایات مستندات بسیاری وجود دارد که این کار برای سلامتی نیز بسیار خوب است و این نکته که در این ماه بشود به چاقی و لاغری نیز رسید، علمی نمیباشد./155ب2/