به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا جزینی در جلسه شورای هماهنگی مواد مخدر استان قزوین که ظهر امروز در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: گزارشهایی که در حوزه مواد مخدر از مدیران دستگاههای اجرایی استان قزوین رسیده، نشانگر پیگیری جدی مدیران استان است.
وی افزود: نکتهای که در استان قزوین وجود دارد فقدان دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر به مدت 11 ماه بود که موجب بروز ناهماهنگیهایی در استان شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اضافه کرد: در نظرسنجی که سال گذشته از مردم انجام شد، به این نتیجه رسیدیم که موضوع مواد مخدر نخستین موضوعی است که 92 درصد مردم انتظار پیگیری در آن مورد را دارند.
جزینی ادامه داد: از سوی دیگر مسئولان ارشد کشوری نیز با جلساتی که در این زمینه برگزار کرده و پیگیریهایی که انجام دادند، ثابت کردند بحث موادمخدر دغدغه همه آنان است و باید با همکاری با یکدیگر به رفع این معضل بپردازیم.
وی عنوان کرد: موضوع مواد مخدر در هیئت دولت و سه کمیسیون مجلس شورای اسلامی مطرح و کارگروههایی نیز در ادامه آن جلسات تشکیل شد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با تأکید بر اینکه موضوع مواد مخدر باید دغدغه همه ما باشد، تصریح کرد: اگر این موضوع برای همه ما دغدغه شد، میتوانیم راهکار مناسبی برای رفع آن ارائه دهیم و قطعیقین با شعار نمیتوان کاری از پیش برد.
جزینی گفت: فعالیت گستردهای در راستای مبارزه با مواد مخدر آغاز شده که یکی از سیستمهای اصلی این مبارزه انسداد مرزهاست، زیرا در حال حاضر 70 درصد کشفیات در مرزهای کشور است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری برای انسداد مرزها 85 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است، بیان کرد: سپاه نیز در این مهم به کمک نیروی انتظامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر آمده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به اینکه برخی از کاستیها در قانون مشاهده میشود، ابراز کرد: در قانون کشف مواد مخدری مانند تریاک تا سقف 50 گرم فقط جریمه نقدی دارد، بنابر این این قانون موجب شده بسیاری از خرده فروشان مواد مخدر زندانی نشوند.
جزینی با بیان اینکه برای جداسازی زندانیان مواد مخدر و دیگر زندانیان اعتبار در نظر گرفته شده است، افزود: تا سقف 34 هزار نفر اعتبار برای جداسازی زندانیان جرایم مواد مخدر از دیگر زندانیان در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: در پیشگیری از مواد مخدر نیز 80 درصد اعتبارات مقرر شده از استانداریها تأمین شود که استانداریها نیز این توان مالی را در اختیار ندارند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ادامه داد: همچنین تصویب شده که 10 درصد اعتبارات فرهنگی شهرداریهای بالای 500 هزار نفر جمعیت به امر پیشگیری از مواد مخدر اختصاص یابد.
جزینی عنوان کرد: انجام فعالیتهای پیشگیری بدون اعتبار مقدور نیست و 20 درصد از اعتبارات پیشگیری مقرر شده بود که ستاد مبارزه با موادمخدر که در این زمینه کوتاهی نکرده است.
وی با اشاره به انعقاد 12 تفاهمنامه با دستگاههای اجرایی دولتی در راستای پیشگیری از مصرف مواد مخدر تصریح کرد: در سال جاری برای نخستین بار با اقشار مختلف تفاهمنامه امضای کردیم که یکی از دستگاههای اجرایی که با آن تفاهمنامه امضای شده، سازمان تبلیغات اسلامی است و اعتباراتی را نیز به این سازمان اختصاص دادیم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: با توجه به اینکه اعتباراتی که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به این دستگاهها اختصاص یافته کم است، پیگیریهای لازم برای تأمین بخشی از اعتبارات مورد نیاز برای این مهم از محل بودجههای استانی در حال انجام است.
جزینی با تأکید بر نظارت دقیق بر مراکز درمانی و افزایش مراکز درمانی معتادان ابراز کرد: مسئولان امر این موضوع را در دستور کار قرار داده و تلاش خود را در این زمینه باید مضاعف کنند.
وی با اشاره به اینکه مشارکت مردم و اعتمادسازی در بحث پیشگیری از مصرف مواد مخدر را در برنامه داریم، بیان کرد: با مدیران صدا و سیمای سراسر کشور به صورت مستقیم تفاهمنامه همکاری امضا کردیم و تهیه و پخش 84 برنامه را در دستور کار داریم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطرنشان کرد: دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی در حوزه جنگ نرم به دنبال افزایش مصرف مواد مخدر در کشور ایران هستند، به گونهای که در حال حاضر 51 سایت نحوه ساخت مواد مخدر را آموزش میدهد.
جزینی عنوان کرد: با توجه به اینکه هجمه فراوان است، اگر فقط حالت پدافند داشته باشیم، میتوانیم پیشگیری کنیم، اما توانمندسازی، حرفهآموزی و اشتغالزایی برای معتادانی که ترک کردهاند باید در دستور کار قرار گیرد.
وی تصریح کرد: دولت تصویب کرده که پنج درصد بودجه استانی برای اشتغالزایی معتادان نجات یافته از دام اعتیاد اختصاص یابد و سازمان فنی و حرفهای نیز سال گذشته 44 هزار معتاد نجات یافته از دام اعتیاد را آموزش داده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور یادآور شد: نقشه راه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر باید استانی باشد، زیرا به دلیل تفاوتهای فرهنگی در استانهای مختلف کشور باید نقشه راه جداگانهای برای هریک از استانها تهیه شده و اجرا شود.