به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سردار جزینی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست هم اندیشی کارشناسان اجتماعی و کارشناسان فرهنگی خوابگاه های دانشجویی دانشگاه های سراسر کشور با اشاره به مصرف مواد مخدر صنعتی به عنوان عامل 25 درصد قتل ها، گفت: مصرف مواد مخدر صنعتی 25 درصد قتل ها را به خود اختصاص داده است و در ارتباط با فرآیند تولید نیز ما در ده ماهه اول سال جاری 1700 کیلو شیشه کشف کردیم و 230 کارگاه شیشه نیز منهدم شدند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: اما نکته قابل تأمل این است که در سه و چهارسال گذشته از بین مصرف کنندگان سه درصد شیشه مصرف می کردند و اکنون به 26 درصد افزایش پیدا کرده است و مصرف آن نیز رو به افزایش است.
وی افزود: در ارتباط با مواد مخدر سنتی که وارد کشور می شود ما امسال 20 تن تریاک کشف کردیم و سازمان ملل نیز تأیید کرده است که 85 درصد مواد مخدر سنتی در حوزه تریاک را ایران کشف می کند و در همین راستا تاکنون 375 شهید داده ایم که در ده ماه گذشته نیز ده نفر از همکاران ما در همین زمینه شهید شده اند.
سردار جزینی تصریح کرد: ما کانون مبارزه با مواد مخدر داریم و همچنین سیاست های مقام معظم رهبری که در یازده بند تنظیم شده و در آن خطاب به روسای قوا اعلام کرده اند که نگرانی همچنان باقی است و همچنین ما مصوبات ستاد مبارزه با مواد مخدر را داریم که باید از آنان بهره بگیریم.
وی ادامه داد: در قانونی که ما داریم گفته شده معتادی که کارت گواهی درمان داشته باشد بیمار است و در غیر این صورت مجرم تلقی می شود که نیروی انتظامی باید آنان را جمع آوری کند و تحویل کمپ های اجباری دهد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: ما در تهران 40 منطقه آلوده مهم داریم و به دنبال ایجاد فضایی هستیم.
سردارجزینی در ادامه بیان داشت: اخیراً جلسه ای داشتیم با عنوان بهبود یافتگان که هزارنفر از افرادی که بهبود یافته بودند در آنجا حضور داشتند که از این تعداد خانواده های 560 نفر آمدند برای تحویل گرفتن بستگان اما باقی برخی خانواده ها حتی اعلام کردند که آنها را پذیرش نمی کنند و ما باید مکان امنی برای این افراد تعیین کنیم که در تهران شهرداری قول داده 6800 محل را تا پایان سال برای این کار مهیا کند.
وی افزود: از بین افرادی که مواد مصرف می کنند تنها 20 درصد بر می گردند و 80 درصد مجدد به سوی اعتیاد بازگشت می کنند که ما شرایطی را برای این افراد مهیا کنیم که این بازگشت وجود نداشته باشد.
سردار جزینی تصریح کرد: در حوزه دانشگاه این موضوع مرتبط با وزارتخانه علوم است و دانشجویان نقش مهمی دارند و در بین دانشجویان دختر 2/11 و در پسران 3/9 مصرف دارو دارند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به سیگار و قلیون به عنوان دروازه های ورود به مواد مخدر گفت: در میان دانشجویان دختر 8/11 و دانشجویان پسر 2/30 مصرف قلیان و سیگار را دارند.
وی افزود: همچنین مصرف مواد مخدر در میان دانشجویان دختر 4/1 و دانشجویان پسر 9/3 است و در بین داروها به ویژه ترامادون 8/1 و ریتالین 3/1 آمار مصرف در بین دانشجویان را دارد.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نظرسنجی که در بین دانشجویان صورت گرفته است، گفت: 82 درصد اعلام کردند که برنامه ریزی برای اوقات فراغت ما وجود ندارد و 56 درصد اعلام کرده اند که اصلاً مواد مخدر را نمی شناسند و متأسفانه بحث پیشگیری ما در مورد دانشگاه ها و حتی آموزش و پرورش کم است چرا که 67 درصد مصرف کنندگان دانشجو اعلام کرده اند که مصرف خود را از مدرسه و دوران متوسطه آغاز کرده اند و همچنین 32 درصد اعلام کرده اند که اعلام دسترسی به مواد در خوابگاه ها آسان است.
وی افزود: در حال حاضر لازم است ما یک کمیته راهبردی پیش بینی ایجاد کنیم که موضوعات مختلف را در آن رصد کنیم و فعالیت افزون تری انجام دهیم.
سردار جزینی تاکید کرد: همچنین مقرر شده دو واحد درسی اجباری در حوزه پیشگیری از اعتیاد برای دانشجویان داشته باشیم و نیز ایجاد رشته مبارزه با مواد مخدر در وزارت علوم تصویب شده که در افزایش اقدامات مبارزه با مواد مخدر موثر خواهد بود.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آمارهای جهانی مصرف مواد مخدر گفت: ما در جهان 242 میلیون مصرف کننده مواد مخدر داریم که از این تعداد 61 میلیون هروئین مصرف می کنند و 60 درصد نیز ماری جوانا و حشیش مصرف می کنند و این موضوعی است که جهانی است و ما باید در حال حاضر سلامت فکری را جایگزین خط فکری کنیم و عوامل محافظ را به جای توجه به عوامل خطر مورد توجه بیشتر قرار دهیم.
ترامادول درست تر است،در ضمن دو کلمه متادون و ترامادول را نمی توان به جای هم استفاده کرد؛ ماده ای که متاسفانه در برخی خوابگاه ها استفاده می شود قرص ترامادول است و نه متادون ، متادون در کمپ های ترک اعتیاد استفاده می شود.