نمایندگان تشکلهای دانشجویی در نشستی مشترک عملکرد یک ساله وزارت علوم را در مورد ارزیابی قرار دادند.
به گزارش خبرنگار سیاسی«خبرگزاری دانشجو» عصر دیروز دبیران تشکل های دانشجوی با حضور در نشست خبری که در محل خبرگزاری نسیم برگزار شد ، به ارائه دیدگاه های خود پرداخته و عملکرد یک ساله وزارت علوم در دولت یازدهم را مورد بررسی قرار دادند.
دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت در این تشست گفت: اولین چیزی که در باره دانشگاه به ذهن خطور می کند علم است و ما در سال های گذشته شاهد رشد جریان علمی کشور با شتاب بالایی بودیم.
علی بیانی ادامه داد: راه برون رفت از شرایط تحریم تکیه بر درون است و چنین شرایطی دانشگاه باید سیاست های اقتصاد دانش بنیان را در پیش بگیرد و کوچکترین خلل به روند تعریف شده برای تحقق این امر، خیانت است.
وی در مورد عزل و نصب های روسای دانشگاهها اظهار داشت: وقتی روال قانونی برای تعیین رییس دانشگاه وجود دارد، چرا وزیر علوم با تعریف روندی جدید اصطکاک هایی را در فضای کشور و دانشگاه ایجاد می کند؟
وی گفت: برخی از افراد در وزارت علوم هنوز خودباوری که باید در زمینه علمی داشته باشند، ندارند و بنده در جلسه ای با آقای هاشمی معاون فرهنگی وزارت علوم گفتم باید تحولی در علوم انسانی صورت بگیرد اما ایشان به نوعی پاسخ دادند ایده ال ترین علوم انسانی همین است که دارد تدریس می شود.
بیانی افزود: متاسفانه طرز فکر آقایان این است که نهضت ترجمه یک نهضت قدیمی در کشورهای اسلامی است و باید ادامه پیدا کند و در برخورد با این روش باید و در ادامه فرمایشات مقام معظم رهبری باید برای مسئولین وزارت علوم هم تور علمی برگزار کنیم.
وی ادامه داد: در دولت یازدهم کمترین اعتماد به جوان ها وجود دارد و اکثر مدیران دولت یازدهم در سن نزدیک به بازنشستگی و حتی بازنشسته های بازفراخوانده شده هستند.
دبیر تشکیلات تحکیم وحدت با اشاره به شعار سال توسط مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: اقتصاد ،فرهنگ و مدیرت جهادی بحث یک شعاری نیست و کاملاً عملی و عملیاتی است که اتاقا باید در دانشگاه تدریس شود و نقطه اوج مدیریت جهادی در تاریخ انقلاب اسلامی، در سال های دفاع مقدس و در مدیریت داخلی و مدیریت جنگ بوده است.
بیانی با موضع گیری در برابر برخی نشریات دانشجویی و حرکت های تشکل های دانشجویی که هتک حرمت هایی نسبت به ارزش های دینی و جمهوری اسلامی می شود تصریح کرد: متاسفانه شاهد اقدام مناسبی از مسئولین وزارت علوم نیستیم و این مایه رنجش عموم دانشجویان و مردم است و فعالیت های دانشجویی باید از طرف دانشجویان شکل گیری شود.
وی ادامه داد: اتفاقات 78 نتیجه فعالیت های غیر منطقی و سیاست زدگی برخی جریانات دانشجویی بود و باشگاه سیاست ورزی آقای روحانی به نظر من درست است به شرط آن که باشگاه سیاست ورزی به باشگاه سیاست بازی تبدیل نشود.
علی بیانی با گلایه از برخی مسئولین اظهار داشت: مقام معظم رهبری بیشتر از دیگران با دانشجویان دیدار می کنند و حتی نظراتی که از طرف دانشجویان مطرح می شود ایشان به طور جدی پیگیری های می کنند.
وی در پایان اظهار داشت: دفتر تحکیم وحدت هیچ نظر مثبت یا منفی به استیضاح ندارد اما حداقل نکته مثبت قضیه این است که وزارت علوم یک گزارش کاری را به مجلس از عملکرد یک ساله خود بدهد تا پس از آن نمایندگان در خصوص شایستگی وزیر علوم برای ماندن یا رفتن تصمیم بگیرند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور نیز که در این نشست حضور داشت گفت: بنده متاسفم که در شرایطی به نقد و بررسی فضای دانشگاه می پردازیم که در مدت یک سال نتوانستیم با شخص وزیر علوم صحبت کنیم.
وی افزود: ما بارها و بارها درخواست داده ایم که طی جلسه ای با وزیر علوم صحبت کنیم و تا کنون تنها توانسته ایم 2بار با آقای هاشمی، معاون وزیر صحبت کنیم که مربوط به شش ماه پیش می باشد.
علی رضا کریمی گفت: خط و مشی دولت آقای روحانی در طول یک سال این بود که اکثر کارهای دولت قبل را انکار کند یابرعکس آن انجان دهد که در مسائلی مانند سبد کالا، توافق اولیه هسته ای، گفتگوی تلفنی رییس جمهور آمریکا با رییس جمهور محترم کشور و مسکن مهر و . . . می بینیم.
کریمی افزود: این وضعیت در دانشگاه اسفبار تر است وبدون هیچ دلیل و مدرکی مطرح می شود که 3000 بورس دانشجویی غیر قانونی بوده و باید لغو شودو مسئله دیگر بازگشت دانشجویان ستاره دار است که وقتی از معاون فرهنگی وزارت علوم سوال کردیم علت بازگشت دانشجویان ستاره دار چیست؟ گفتند: پرونده ها را بررسی می کنیم و سپس تصمیم می گیریم که اگر مشکلی نداشته باشند، آن ها را به دانشگاه باز می گردانیم.
وی با طرح سوالی در این مورد افزود: سوال این است که آیا اگر وزیر قوه قضاییه عوض شود ، کل پرونده های 10 سال قبل را بررسی می کنیم تا ببینیم درست قضاوت شده است یا نه؟ این کار بدور از عقلانیت و منطق است.
کریمی با اشاره به مسئله انتخاب روسای دانشگاه ها گفت: ما برای تعیین رییس دانشگاه انتخابات برگزار می کنیم اما وقتی به غیر قانونی بودن آن اعتراض می شود آن را باطل می کنند.
کریمی ادامه داد: آیا با اجرای این روش، نتیجه ای جز ایجاد فضای باندبازی در دانشگاه داریم؟ این اتفاق یک اتفاق غیر قانونی است و دغدغه ما آمدن و یا نیامدن فلان جریان سیاسی نیست بلکه دغدغه ما قانون است. همان طور که در فتنه 88 و 78 از قانون دفاع کردیم، اکنون نیز حامی و مدافع قانون هستیم.
وی اظهار داشت: مسئله دیگر انتصاب فردی به عنوان معاون دانشگاه است که خود مطرح می کند من ملی مذهبی هستم و حضور افرادی همچون هادی خانیکی یا ملکیان که با مبانی نظام اسلامی مخالفت هستند و وزارت علوم آنها را به مناسبت روز استاد یا برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی دعوت می کند.
علی رضا کریمی ادامه داد : متاسفانه وزارت علوم بر مبنای تشکل های دولتی ساخته می شوند و این خطایی است که در دولت آقای هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد نیز رخ داده و این چیزی جز بی حیثیت کردن و بی آبرو کردن دانشجو نیست.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان گفت: دولت یازدهم مخرج مشترک دولت سازندگی و اصلاحات است و به قول یکی از دوستان در واقع سال هفدهم این دولت است و آقای روحانی چه بخواهد و چه نخواهد باید بپذیرد که بخشی از بار این دولت بر دوش اصلاح طلبان است . شاید اصلاح طلبان از این حرف خوش شان نیاید و در ظاهر خود را به کنار بکشند اما آقای نجفی، معاون رییس جمهور، وزیر علوم، فرهنگ و قسمت اعظم استانداران از جریان اصلاح طلبان انتخاب شده اند.
وی در پایان اظهار داشت: نکته مهم این جریان در وزارت علوم گسترش "ما نمی توانیم" در دانشگاه است و اشخاصی که به عنوان رییس دانشگاه انتخاب شده است، یا اشخاصی همچون سریع القلم که منبع دولت یازدهم در حوزه های فرهنگ و علم و سیاست هستند، گسترش دهنده این فرهنگ هستند.
در ادامه این برنامه محمدحسین رحمانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و نماینده بسیج دانشجویی به بررسی عملکرد یک ساله وزارت علوم پرداخت و گفت: مانباید به آن چه که امروز رسیدهایم اکتفا کنیم و ادامه دادن و سریع تر پیمودن مسیر پیشرفت در دانشگاهها را باید مدنظر قرار گیرد.
رحمانی ادامه داد: اقتضای سریع پیمودن این مسیر این است که بررسی کنیم هدف از پیشرفت علم چیست؟ تفاوت ما اهداف غرب از پیشرفت چیست؟ و قصدمان از علم آموزی چه چیزی می باشد؟ اما در دانشگاه های ما هدف از علم آموزی برای علم است و این نگاه استراتژیک که علم آموزی برای خدمت به مردم است کم تر دیده می شود.
وی گفت: آزادی احساسات و هیاهو، آزادی به هم ریختن جلسات کرسی های آزاد اندیشی و تریبون های دانشجو با بهانه هایی همچون آزادی زندانیان سیاسی و گرفتن ژست عدالتخواهی از آفت های تشکل های دانشجویی است که حرفی برای گفتن ندارند و ایجاد فضای شانتاژ و هیاهو در دانشگاه عادت کردند.
وی افزود: ماشاهد نادیده گرفتن شایسته سالاری و بسته کردن فضای دانشگاه و اختصاص آن به یک گروه خاص هستیم و این جزء چیز هایی بود که در زمان سرپرستی آقای توفیقی نیز اتفاق افتاد و این سیاست پس از وی نیز ادامه پیدا کرد.
محمد حسن رحمانی ادامه داد: در مجلس نیز تصمیم گیری ها و بحث ها بیش تر از آن که بر روی رضای خدا باشد، بر اساس آرایش های سیاسی در مجلس صورت می گیرد و شما می بینید که درخواست استضاح اعلام وصول نمی شود و عنوان می کنند که اگر رییس مجلس صلاح بداند مطرح شود و یا اینکه نماینده ای تهدید می کند که اگر این استیضاح مطرح گردد ما از فلان فراکسیون جدا می شویم.
وی در باره اطلاح طلبان گفت: اصلاح طلبان در درگیر کردن تشکل های دانشجویی با یکدیگر تخصص دارند و سیاست آن ها در اداره دانشگاه درگیر کردن دانشگاه به اتفاقات و روی دادهای داخلی است، در حالی که دانشجو قشر نخبه جامعه است و جامعه هم به قشر نخبه نگاه خاصی دارد و این قشر بر فرهنگ جامعه تأثیر بسزایی دارد که به آن توجه لازم نمی شود.
رحمانی در پایان عنوان کرد: ما وقتی از فرهنگ حرف می زنیم منظور ما فرهنگ انقلابی اسلامی است که کم تر در دانشگاه ها ترویج شده است و وزارتخانه های علوم فعلی و گذشته نتوانسته اند خیلی در این باره کاری کنند، چرا که در وزارت علوم، دانشگاه اسلامی به عنوان یک افق و آینده دور نگاه نمی شود و برای آن برنامه ریزی خاصی نشده است. نداشتن یک سیاست کلی فرهنگی در دانشگاه و عدم تعریف دقیق از یک دانشجوی انقلابی مسلمان از علل عدم توفیق در حوزه فرهنگ است. بحث های فرهنگی در مدیریت فرهنگی دانشگاه صرفاً به جزییات برگزاری مراسم های فرهنگی اختصاص پیدا می کند.
در پایان این نشست سید سجاد موسوی، دبیر تشکیلات جامعه اسلامی طی سخنانی اظهار داشت: دانشگاه کانون تولید علم در کشور است و از دانشگاه انتظار می رود مباحث علمی کشور را تأمین کند و با ایجاد ارتباط بین دانشگاه و صنعت اسباب رشد کشور را فراهم کند.
موسوی گفت: ملاحظاتی در باره مسایل فرهنگی و سیاسی دانشگاه ها باید در نظر گرفته شود و تشکل هایی که باید دیده بان و سنگربان نظام باشند نباید بگذارند دانشگاه ها با عدم رعایت باید ها و نباید های موجود در فضای سیاسی و فرهنگی باعث اتفاقاتی مانند قائله 18 تیر بشوند.
وی افزود: در 18 تیر 78 برخی تشکل های دانشجویی که نتوانستند نسبت خود را با احزاب سیاسی مشخص و تعریف کنند، مروج افکار پدرخوانده های سیاسی خود در دانشگاه شدند و امروز نیز شاهد ورود دوباره این جریان ها به دانشگاه هستیم.
موسوی ادامه داد: امروز کسانی حرف از بالا بردن آستانه پذیرش حرف دانشجویان می زنند که هنوز فرصتی برای دیدار دانشجویان با وزیر علوم فراهم نکرده اند و در دیدار رییس جمهور با دانشجویان اجازه داده نشد تا نمایندگان تشکل های دانشجویی دقایقی صحبت کنند.
دبیر تشکیلات جامعه اسلامی گفت: در حالی که امروز متهم به بی شناسنامه بودن می شوند، همان هایی هستند که فتنه 78 را خاموش کردند و در آن ماجرا و در سال های بعد بزرگترین خدمتها را به نظام را همین تشکل های دانشجویی انقلابی کردند.
وی با اشاره به خیانت های واضه اطلاح طلبان تصریح کرد: اصلاح طلبان سنگر اتفاقات 78 و 88 را ساختند کسانی امروز در دامن ملکه انگلیس قرار دارند این کارها را طراحی کرده و تشکل های دانشجویی که فریب این ها را خورده اند نقش پیاده نظام را برای آنها بازی می کنند و در حالی امروز 30 روزنامه در حمایت از دولت قلم می زنند که در صورت عدم مراقبت دولت، بستر رقم خوردن اتفاقات مشابه 18 تیر فراهم خواهد شد.
وی با انتقاد از عملکرد وزارت علوم عنوان کرد: مجموعه عملکرد وزارت علوم در این چند وقت نشان داده است که معتقد به این نیست که پلکان پیشرفت علمی باید موجب رسیدن به تمدن اسلامی باشد و ما در این مدت شاهد اقداماتی نظیر انتقادهای غیر منصفانه و نا به جا از تشکل های دانشجویی و اساتید انقلابی سابق، بازگشت اساتید اخراجی به دانشگاه، عدم رعایت شأن و منزلت یک مسئول در تغییرات و تحولات و عزل و نصب ها بوده ایم که آبشخور این اقدامات از نزدیکان رییس جمهور و افرادی همچون آقای سریع القلم صورت می گیرد.
موسوی گفت: در شیوه جدید عزل و نصب ها شاهد نادیده گفتن نقش نهادهای نظارتی از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز رو در رو قرار دادن اعضای هیئت علمی هستیم و این نوع عزل و نصب در دانشگاه کینه ساز است و رو در رو قرار دادن شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم از دیگر اشکالات در این یک ساله بوده است که فرآیند جدید انتخاب رییس دانشگاه ممکن است موجب یک نافرمانی مدنی در میان اعضای هیئت علمی شود.
وی ادامه داد: بعضی از روسای دانشگاه که در دولت قبلی موضعی متناسب با شعارهای دولت یازدهم دارند اما نمی دانیم چرا وزارت علوم اصرار دارد که حتما همه روسای منصوب شده در دولت قبل را عوض کند و ما ثباتی را که در دانشگاه ها به همت تشکل های دانشجویی به وجود امده است سرمایه ای می دانیم که باید از آن حمایت و محافظت کنیم و اجازه نمی دهیم که یک بار دیگر از دانشگاه گرفته شود.
موسوی افزود: نزدیک شدن احزاب سیاسی به دانشگاه ها و درگیر شدن آن ها با بدنه دانشجویی و با دانشگاه ها، اندام های حرکتی دانشگاه را سست می کنند و اگر این روند ادامه پیدا کند، دانشگاه دچار یک ایدز سیاسی، فرهنگی خواهد شد.
وی ادامه داد: هم اکنون ماه ها منتظریم که دغدغه های خود را در محضر آقا طرح کنیم و طرح هایی که برای حل مشکلات داریم خدمت ایشان ارائه کرده و مشتاقیم که توصیه ها و رهنمودهای آقا را بشنویم و آن را به عنوان چراغ راه تشکل های دانشجویی در دهه پیشرفت و عدالت قرار دهیم.
دبیر تشکیلات جامعه اسلامی در پایان گفت: وزارت علوم همان طور که اعلام کرده که قرار است فرمایشات آقا را نصب العین قرار بدهد که ثمره این کار بیش از هر کس برای خود دولت فعلی است و در غیر این صورت عمر این دولت کوتاه خواهد شد و شعار عبور از دولت روحانی کلیدمی خورد.