به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، مرضیه کامران صبح امروز در جمع خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، به بیان توصیه های غذایی در ماه رمضان پرداخت.
وی در خصوص چگونگی شروع به غذا هنگام افطار توصیه کرد: سعی کنید افطار خود را با نوشیدنی های گرم مانند آب جوش، چای کمرنگ، شیر و غذای ولرم و قندی شروع و به جای مصرف زولبیا و بامیه که فاقد مواد مغذی هستند از مواد غذایی شیرین از جمله خرما، کشمش و انواع میوه استفاده کنید.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به تشنگی روزه دار در طول دوران روزه داری اشاره کرد و گفت: با توجه به احساس تشنگی زیاد در لحظه افطار، بسیاری از افراد از بیم تشنگی، در هنگام سحری نیز آب زیادی می نوشند که عادت غذایی نادرستی است و بهتر است به فاصله افطار تا سحر هشت لیوان آب را تقسیم بندی کنید تا از عوارض بعدی آن جلوگیری کنیم.
کامران افزود: بهتر است در هنگام افطار نیز از مصرف زیاد آب پرهیز شود چون مصرف زیاد آب در این وعده باعث بروز اختلال در هضم غذا و سیستم گوارشی می شود.
وی استفاده کامل از وعده های غذایی را به روزه داران توصیه کرد و گفت: در ماه رمضان نیز همانند سایر اوقات سال٬ سه وعده غذایی افطار٬ شام و سحری باید داشته باشیم و در سال هایی هم که ماه رمضان در فصل تابستان است، صرف غذا در دفعات کمتر از دو بار توصیه نمی شود.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: در هنگام افطار استفاده از مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پرچرب و سرخ شده توصیه نمی شود و بهتر است در وعده افطاری از نان، پنیر و سبزی، کوکو، شله زرد، شیر برنج، سوپ کم چرب، آش و حلیم و به طوری کلی غذاهای آب پز و بخار پز استفاده شود.
کامران در پایان گفت: بهتر است غذای اصلی در وعده سحری صرف شود که انواع چلو خورشت یا پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات به همراه مقدار اندکی مرغ، ماهی یا گوشت قرمز، سبزی خوردن یا سالاد کاهو و ماست می تواند نمونه خوبی برای وعده سحری باشد./200ب2/