به گزارش گروه بین الملل«خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از شبکه «دویچه وله» آلمان، دیدهبان حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی ضمن انتقاد از «اف بی آی» اعلام کرد که آنها مسلمانان آمریکا را به انجام اقدامات تروریستی ترغیب میکند.
بر اساس این گزارش، افبیآی پس از حملات 11 سپتامبر، مسلمانان آمریکا را به طراحی حملات تروریستی ترغیب کرده و حتی در برخی موارد هزینه انجام آن را پرداخت کرده است.
دیدهبان حقوق بشر در گزارشی که دوشنبه منتشر کرد به نتیجه بررسیهای خود از 27 مورد عملیات معروف به «عملیات نیش» اشاره کرده است. در این عملیاتها اداره تحقیقات فدرال آمریکا به طور محرمانه برای مقابله با تروریستهای احتمالی وارد عمل میشود.
دیدهبان حقوق بشر در این گزارش اعلام کرد که افبیای در برخی موارد با ارائه پیشنهاد یک اقدام تروریستی یا تشویق فرد مورد تحقیق به انجام اقدام تروریستی، میتوانسته شهروندان بیگناه را تبدیل به تروریست کرده باشد.
در این گزارش آمده است: «در نیمی از موارد بررسی شده، متهم شدن مظنونان در نتیجه مستقیم یک عملیات نیش بوده است. در 30 درصد موارد، مأمور مخفی افبیای نقش فعالی در طراحی اقدام تروریستی داشته است.»
دیدهبان حقوق بشر خاطر نشان کرده است: «به شهروندان آمریکا گفته شده است که دولت این کشور با پیشگیری و تعقیب قضایی تروریسم در خاک آمریکا از آنها حفاظت میکند.»
آندریا پراسو، سخنگوی دیدهبان حقوق بشر در واشنگتن در این مورد میافزاید: «اگر دقیقتر نگاه کنیم متوجه میشویم که اگر ترغیبهای اداره تحقیقات نبود، بسیاری از این افراد هرگز جرمی مرتکب نشده بودند.»
دیدهبان حقوق بشر در گزارش خود تصریح کرده است که افبیآی، برخی اوقات افرادی با مشکلات روانی یا ضریب هوشی پایین را زیر نظر میگیرد.
به گزارش دویچه وله، در این گزارش به عنوان مثال به تحقیقات افبیای در مورد چهار تازه مسلمان شده اهل ایالت نیویورک اشاره شده است که به طراحی بمبگذاری در یک کنیسه و در یک پایگاه ارتش آمریکا متهم شدند. قاضی دادگاه به این نتیجه رسید که دولت این اتهام را از خود ابداع کرده و وسیله انجام آن را نیز فراهم کرده است.
مورد دیگر جوانی به نام رضوان فردوس است که به 17 سال زندان محکوم شده است. فردوس به اتهام برنامهریزی برای حمله به پنتاگون و ساختمان کنگره با یک هواپیمای حاوی مواد منفجره، بازداشت و محاکمه شد.
به نقل از دیدهبان حقوق بشر، یک کارمند افبیآی به پدر رضوان فردوس گفته بود که پسر او به وضوح مشکل روانی دارد. این مشکل اما مانع آن نشده است که مأموران مخفی افبیآی از این فرد برای طراحی یک عملیات چشم بپوشند.
«اریک هولدر»، دادستان کل آمریکا همواره تأکید کرده است که تحقیقات محرمانه افبیآی در نبرد با تروریسم «غیرقابل چشمپوشی» است.
او افزوده بود که افبیآی برای اجرای این عملیاتها اطمینان حاصل میکند که مظنونان به انجام اقدامات تروریستی ترغیب نمیشوند.
در مقابل دیدهبان حقوق بشر خواستار آن شده است که دولت آمریکا این نوع عملیاتها را متوقف کند و از برخورد با مسلمانان این کشور مانند «تروریستهای در لیست انتظار» دست بردارد.