علی دل پیشه در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، بیان داشت: بسته های هفتگانه طرح تحول نظام سلامت شامل کاهش پرداختی بیماران بستری، ترویج زایمان طبیعی رایگان، حضور پزشکان مقیم در بیمارستان های دولتی، حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان های دولتی، ارتقای کیفیت خدمات ویزیت پزشکان در بیمارستان های دولتی و حمایت مالی از بیماران نیازمند از اردیبهشت ماه در ایلام به اجرا در آمده است.
وی با اشاره به اینکه 9 بیمارستان دولتی در استان به بیماران خدمت رسانی می کنند، افزود: از این تعداد، سه بیمارستان در شهرستان ایلام و شش بیمارستان در دیگر شهرستان ها پذیرای بیماران و مراجعه کنندگان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، فعالیت مراکز بهداشتی در شهرستان ها را چشمگیر ارزیابی کرد و بیان داشت: اما مناطق دور دست، حاشیه نشین ها و روستاها به دلیل فاصله از مراکز بهداشتی از برکات نظام سلامت کمتر بهره مند می شوند.
دل پیشه، عقرب گزیدگی و مرگ ناشی از آن را یکی از بغرنج ترین مشکلات شهرستان های گرمسیر ایلام عنوان کرد و ادامه داد: در سه روز گذشته 15 مورد عقرب گزیدگی در شهرستان های دهلران، آبدانان و دره شهر گزارش شد که سه مورد از این گزش ها به مرگ منجر شد.
وی خاطرنشان کرد: خانه ها و مراکز بهداشت در این مناطق دارای امکانات مختلف از جمله پزشک، پرستار، آزمایشگاه، رادیولوژی، ست احیای قلبی عروقی، آمبولانس فوریت های پزشکی، داروخانه و غیره هستند و از سوی دیگر، سرم ضد عقرب برای مردم این شهرستان ها به وفور موجود است و تجویز می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام بخشی از عملیات مبارزه با گزش را برعهده مصدوم و اطرافیان وی و بخشی دیگر را وظیفه کادر پزشکان عنوان کرد و گفت: آموزش های لازم توسط مسئولان بهداشتی مراکز در مورد عقرب زدگی و نحوه مواجهه سریع با آن به مردم مناطق هدف ارائه می شود، مراکز درمانی منطقه تجهیز گشته اند تا در صورت وقوع چنین حوادثی مردم و مسئولان بهداشتی به راحتی با خطر مقابله کنند.
دل پیشه با تاکید بر اینکه در طرح تحول سلامت، بیمارستان های خصوصی رها شده و در حاشیه نخواهند بود، ادامه داد: این بیمارستان های بازوان پرتوان دانشگاه علوم پزشکی هستند و وظیفه خطیر حفظ سلامت مردم مناطق حاشیه را بر دوش خواهند کشید.
وی تصریح کرد: رویکرد اصلی وزارت بهداشت و تمام پرسنل پزشک و پیراپزشک در سراسر کشور کمک به درمان اقشار محروم، آسیب پذیر و کم درآمد جامعه است./125الف2/