آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۶۳۰۰
هفته‌نامه بازار کالا - 19؛

عوارض زعفران حذف شد/ شیرخام 30 درصد گران می‌شود

در هفته‌ای که گذشت بازار کالایی ایران شاهد دستور لغو عوارض زعفران فله‌ای و ادامه گمانه‌زنی‌های قیمت شیر خام بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در روز شنبه 4 مردادماه، در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، 500 تن جوش شیرین شرکت مترون میدل ایست چین و 500 تن زایلین مخلوط هندوستان عرضه می شود.

گفتنی است، 15 مجتمع پتروشیمی داخلی مواد شیمایی و مواد پلیمری خود را روی تابلوی عرضه می برند.


طی هفته مذکور در تالار داخلی محصولات صنعتی و معدنی حدود 85 هزارتن انواع کالا به ارزش بیش از دو هزار میلیارد ریال داد و ستد شد.

در این تالار بیش از 80 هزار تن انواع فولاد، 2270 تن انواع مس، 2020 تن آلومینیوم، 100 تن کنسانتره مولیبدن و 100 تن کک توسط مشتریان خریداری شد.


همچنین در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی جمعاً حدود 219 هزار تن انواع کالا  به ارزش بیش از 4488 هزار میلیارد ریال به فروش رسید.

در این تالار بیش از 79 هزار تن انواع قیر، حدود 43 هزار تن مواد پلیمری، حدود 39 هزار تن و کیوم باتوم، 32 هزار تن انواع لوب کات،  حدود 20 هزار تن مواد شیمیایی، 5900 تن گوگرد و 80 تن انواع گاز و خوراک توسط مشتریان خریداری شد.


لغو عوارض زعفران


سازمان توسعه تجارت اخذ عوارض 5 درصدی از صادرات زعفران در بسته بندی بیش از 30گرم را لغو کرد، به دنبال لغو این عوارض قاچاق این محصول از بین می رود.

گفتنی است، صادرات زعفران با نام و برند ایرانی در کشورهای مصرف کننده و خریدار زعفران به خصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی برای مصارف صنعتی است، لذا مشتریان بسته های گرمی خریداری نمی کنند و در بسته بندی هایی با وزن بیشتر خریداری می نمایند پس به طور کلی میزان تقاضای زعفران در بسته های کمتر از 10 گرم چه در زمان اخذ عوارض و چه قبل از آن 6 درصد کل زعفران صادراتی بوده است و این مسئله نشان دهنده میزان ثابت نیاز بازارهای جهانی در بسته های کوچک است.

همچنین با توجه به حمایت های سازمان ملل و کشورهای مختلف دنیا از تولید، بازاریابی و بازاررسانی زعفران باید بسیار دقت کنیم که زعفران افغانستان جای زعفران ایران را در دنیا نگیرد، در ادامه در راستای تنوع بخشی به قراردادهای بخش کشاورزی، قراردادهای آتی زعفران و کنجاله سویا در بورس راه اندازی می شود در نتیجه امکان پوشش ریسک را فراهم می کند.

استفاده کنندگان می توانند به دور از نوسانات قیمتی، محصول خود را معامله کنند، قیمت در قراردادهای آتی متناسب با قیمت روز محاسبه خواهد شد. اگر سیاست گذاری بر بازار این محصول نیز قوانینی را حاکم نمایید بازار محصول زعفران در بورس رونق می گیرد.


شیرخام 30 درصد گران می شود.....


با توجه به اینکه ملاک تعیین قیمت شیر ایران عرضه و تقاضا در بازار است، پس از اعلام آزادسازی قیمت شیرخام کارخانه های محصولات لبنی بلافاصله قیمت محصولاتشان را افزایش دادند و کسب سود کردند این در حالی است که دامداران و تولیدکنندگان شیرخام که ماه ها در انتظار تعیین و افزایش قیمت شیرخام بودند بی نصیب مانده و شیر خام از آنها با همان قیمت قبل خریداری شد.

به نظر می‌رسد که این افزایش 15 تا 20 درصدی محصولات و فرآورده های لبنی به بهانه نرخ 1440 تومانی که هنوز اجرایی نشده صحیح نباشد. متاسفانه گفتنی است افزایش قیمت نهاده ها نسبت به سال گذشته نشان از ضعف مدیریت بخش کشاورزی دارد و دولت بهتر است به جای پرداخت یارانه شیرخام با مدیریت صحیح نهاده ارزان قیمت در اختیار دامداران قرار دهد.

اما نظر رئیس اتحادیه لبنیات فروشان تهران در مورد افزایش قیمت های متفاوت لبنیات براساس کیفیت آنها منطقی به نظر می رسد چرا که این امر باعث بهبود کیفیت محصولات و ایجاد یک فضای رقابتی خواهد شد که این امر با توجه به شرایط فعلی که به علت ضعف موجود در صنایع لبنی و توزیع آن استفاده از مواد نگهدارنده در این محصولات زیاد شده و مردم بیشتر رو به سوی استفاده از محصولات لبنی سنتی آورده اند، می تواند به نفع مصرف کنندگان از لحاظ کیفی باشد.

 

6 گروه کالایی با افزایش قیمت همراه شد

همچنین در این هفته بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران هفته منتهی به سوم مردادماه جاری را در تهران اعلام کرد. براساس این گزارش، قیمت قیمت 6 گروه غذایی نسبت به هفته مشابه ماه قبل افزایش، 4 گروه کاهش و یک گروه ثابت مانده است.

 
در هفته مورد گزارشی در گروه لبنیات قیمت ماست غیر پاستوریزه معادل 5.3 درصد ماست پاستوریزه 2.1 درصد و پنیر پاستوریزه 8.3 درصد افزایش یافت و بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود قیمت تخم مرغ معادل 1.5 درصد افزایش داشت و شانه ای 70000 الی 91000 ریال فروش می رفت.
 
 
برنج و حبوب
 
در این هفته در گروه برنج، بهای برنج داخله یک و درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب، قیمت نخود معادل 0.7 درصد، عدس 0.1 درصد، لوبیا چیتی 1.0 درصد و لوبیا چشم بلبلی 5.8 درصد افزایش یافت بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود.
 
میوه ها و سبزی های تازه
 
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری گلابی عرضه نمی شد ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند. به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می شد.
 
میوه فروشی های سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه قیمت گیلاس معادل 0.5 درصد و هلو 8.5 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 2.4 درصد تا 16.1 درصد کاهش داشت.
 
در گروه سبزی های تازه قیمت خیار معادل 2.1 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.2 درصد تا 12.2 درصد کاهش یافته است.
 
قند، شکر، چای و روغن نباتی
 
در این هفته قیمت چای خارجی معادل 1.6 درصد افزایش یافت و بهای قند، شکر و انواع روغن نباتی ثابت بود.
 
لبنیات نسبت به هفته مشابه در سال گذشته 27.4 درصد، تخم مرغ 3.5 درصد، برنج 2.8 درصد، میوه های تازه 31 درصد، سبزی های تازه 6.8 درصد، گوشت قرمز 6.5 درصد، گوشت مرغ 6.5 درصد، قند و شکر 9.7 درصد، چای 5.3 درصد و روغن نباتی نیز 3.9 درصد افزایش نشان می دهد.
 
قیمت حبوب تنها موردی است که نسبت به هفته مشابه در سال گذشته 15.3 درصد ارزان شده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار