به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ودود حیدری امشب در نوزدهمین دوره طرح ولایت کشوری که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: طرح ولایت درخت نوزده ساله ای است که اثرات خود را در مسائل معرفتی گذاشته است.
وی ادامه داد: در دوره اصلاحات که دوره غربت نیروهای بسیجی بود و مبانی ارزشی به چالش کشیده می شد طرح های این چنینی نقش ویژه ای را جهت افزایش بعد ارزشی و معرفتی دانشجویان ایفا می کرد.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور با تأکید بر اینکه در دوره اصلاحات جریانی نرم جهت زیر سوال بردن قطعیات اسلام شکل گرفته بود خاطرنشان کرد: بسیاری به بسیجیان می گفتند دوره شما به اتمام رسیده است به همین دلیل طرح ولایت با توجه به نیازهای روز جامعه شکل گرفت.
حیدری ادامه داد: امام با آن نگاه تیزبینانه و پیش بینی ناشی از حکمت عنوان می کنند یکی از ضروریت های امروز تشکیل بسیج دانشجویی و طلاب است و ضرورت امام در تشکیل این دو طیف بسیج پیش بینی جنگ نرم بوده است.
وی یادآور شد: طرح ولایت در چنین بستر زمانی شکل گرفت و امروز به دلیل ایجاد شکاف در معارف بر انجام هر چه بهتر طرح ولایت تأکید داریم.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور در خصوص نقاط مثبت چنین طرح های تصریح کرد: یکی از نکات مثبت برای دانشجویانی که در چنین طرح های شرکت می کنند اشراف به مبانی اسلامی است به گونه ای که با بینش قوی در این خصوص می توانند در کرسی های نظریه پردازی مناظره ها و دیگر جلسات سخن بگویند.
وی با تأکید بر اینکه آموزش ابعاد گفتمانی اندیشه اسلامی یکی دیگر از مزایای شرکت در چنین طرح های است در خصوص ویژگی کنترل فعال بصیر خاطرنشان کرد: امروز نیاز جریان مومن، بصیرت در عین فعالیت داشتن است و باید بر این نکته توجه کرد که فعالیت بدون بصیرت کافی نیست.
وی اولین ویژگی عنصر فعال بصیر را حساس بودن به شرایط دانست و خاطرنشان کرد: بیش از 90درصد دانشجویان به مسائل کشوری و بین المللی حساس نیستند و تنها ده درصد آنان به این مبانی حساس هستند.
حیدری با اشاره به اینکه تشخیص صحیح ویژگی دوم بسیجی بصیر است گفت: اوایل انقلاب عناصر فعالی حضور داشتند اما چون تشخیص صحیحی نداشتند به قهقرا کشیده شدند مانند سازمان مجاهدین خلق.
وی ادامه داد: وحدت حول محور ولایت و یکپارچگی جریان ارزشی کشور با تمسک به ولایت و انقلابی بودن و انقلابی ماندن از دیگر ویژگی های عنصر فعال بصیر است.
حیدری با تأکید بر اینکه انقلابی بودن را باید از امام راحل آموخت گفت: یک ماه از صدور ارتداد سلمان رشدی می گذشت که امام را در اتاق خود بسیار ناراحت مشاهده کردند علت را جویا شدند که امام فرمودند ای کاش جوان بودم و خود او را حذف می کردم.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور در پایان بیان کرد: انقلابی ماندن یک راه بیشتر ندارد و آن دریافت همین مبانی است بنابراین چنانچه در این مسیر عقب بمانیم از مسیر انقلابی بودن عقب مانده ایم.