به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، محمد تمیمی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: استفاده از روغن پالم در تولید محصولات لبنی تخلف محسوب می شود و با تولیدکنندگانی که از روغن پالم استفاده کنند قاطعانه برخورد می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار کرد: روغن پالم یا نخل نوعی روغن گیاهی است که از میوه نخل روغنی استخراج می شود و دارای 50 درصد اسید چرب اشباع، اسید پالمتیک و اسید استئاریک است که مصرف آن احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.
تمیمی با اشاره به اینکه هم اکنون در کشور 300 نوع فرآورده لبنی تولید می شود گفت: این فراورده ها شامل هشت نوع پنیر پروسس آنالوگ، اسپریدهای مخلوط، پنیر تازه با چربی گیاهی (پنیر تازه آنالوگ)، پنیر خامه ای با چربی گیاهی، پنیر پیتزای پروسس، شیر خشک با چربی گیاهی و بستنی پروبیوتیک است.
وی افزود: متاسفانه به دلیل ارزان بودن روغن های گیاهی مانند روغن پالم در تولید فرآورده های پرچرب لبنی، چربی طبیعی شیر استخراج شده و چربی گیاهی جایگزین آن می شود که این اقدام تخلف محسوب می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: در همین راستا از کارخانجات تولید کننده لبنیات در استان کردستان بازرسی بعمل می آید.
گفتنی است، در استان کردستان پنج کارخانه تولید محصولات لبنی فعالیت دارند.