وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پیشنهاد اختصاص یارانه فرآوردههای لبنی کم چرب به هیئت دولت خبر داد و گفت: وظیفه وزارت بهداشت مراقبت از سلامت مردم است و ما در این مورد با هیچ شخصی شوخی نداریم.
به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» دکتر سید حسن هاشمی در جلسه مشترک با رییس موسسه استاندارد، رییس سازمان غذا و دارو ، معاون جهاد کشاورزی و رییس اتحادیه شیر و لبنیات، دبیر انجمن صنایع لبنی و تعدادی از تولید کنندگان محصولات لبنی افزود: اعتماد مردم بزرگ ترین سرمایه هر کشور است؛ وظیفه وزارت بهداشت مراقبت از سلامت مردم است و ما در این مورد با هیچ کس شوخی نداریم.
دکتر هاشمی با اشاره به این که تقلب در مواد غذایی و دارو خیلی سنگین است و جرم سنگینی دارد، افزود: سلامت مواد غذایی و دارو بخشی از سلامت مردم است و در این زمینه تولیدکنندگان باید در کنار سایر سازمان های مرتبط با سلامت مردم تلاش کنند.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: مردم به ما اعتماد کرده اند و یکی از موارد حق الناس همین مسئولیتی است که به گردن ما گذاشته شده است، نباید با توجیهات حق مردم را نادیده بگیریم.
وی در پاسخ به اظهار نگرانیها از کاهش مصرف لبنیات در جامعه گفت: سیاست زدگی در عالم رسانه خوب نیست و رسانه ها در اصلاح کج روی ها قدرت زیادی دارند و اگر مردم باور کنند که ما با آنها صادق هستیم مصرف مواد لبنی افزایش خواهد یافت، برای همین است که ما به عنوان مسئول سلامت مردم باید درازمدت را ببینیم و مردم باید به این باور برسند که چیزی که استفاده میکنند برای سلامت مفید است.
دکتر هاشمی حمایتهای دولت در این باره را مورد تاکید قرار داد و گفت: انتظار داریم هیئت وزیران از محل هدفمندی یارانه ها بودجه ای برای صنایع لبنی کم چرب اختصاص دهد و این صنایع شامل یارانه شود.
وی تاکید کرد: باید فرهنگ استفاده از مواد لبنی کم چرب را در میان مردم نهادینه کنیم تا مصرف محصولات پرچرب محدود شود و در مواردی نیز که به محصولات پرچرب مجوز داده شده است باید بازنگری شود؛ این مسئولیت به عهده وزارت بهداشت است و البته سازمان ملی استاندارد نیز وظایفی دارد.
وزیر بهداشت افزود: سازمان غذا و دارو باید هر مجوزی را که قبلا در مورد تولید محصولات پرچرب داده است بازنگری کند تا اگر لازم است خط تولید و پروانه های صادر شده را باطل کند؛ بازار را باید از موادی که برای سلامت ضرر دارد، عاری کرد.
دکتر هاشمی خاطر نشان کرد: البته حرکت هایمان در این مسیر نباید موجی باشد و بعد فروکش کند؛ مردم ممکن است تصور کنند تمام اقدامات در این مسیر موقتی است، تخلف مسلما وجود دارد و نظارت ماست که از آن پیشگیری میکند.
وی با تاکید بر این که سازمان های مرتبط به سلامت مردم باید نظارت مستمر داشته باشند، افزود: اگر تخلفی تکرار شد باید نام متخلفان اعلام شود چرا که بی اعتنایی به این موضوع باعث گسترش تخلف خواهد شد.
وزیر بهداشت افزود: تلاش هایی که در عرصه صنایع لبنی در سالهای اخیر شده باعث افتخار است ولی به هرحال اگر در این حوزه تخلفات را اعلام نکنیم به مردم ظلم کرده ایم؛ انجمن صنایع لبنی در این راستا می تواند با وزارت بهداشت و موسسه استاندارد همکاری کند.
وی با اشاره به این که ما در دولت به درستی نظارت می کنیم و از انجمن ها و خود مردم نیز درخواست کمک داریم، گفت: به غیر از محصولات لبنی، بر سایر محصولات غذایی نیز نظارت داریم و طبق قانون متخلفان را معرفی می کنیم.
وزیر بهداشت افزود: باید مردم را به استفاده از مواد لبنی تشویق کنیم و اگر آسیبهایی به حوزه این محصولات وارد شده است انجمن های صنایع لبنی و تولید کنندهها میتوانند آن را جبران کنند.