صادق مفرد مسئول هسته توانمندسازی حرکتهای جهادی قرارگاه شهید باقری در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در خصوص طرح کیفیسازی حرکتهای جهادی گفت: ما تلاش داریم حرکتهای جهادی را به سمت کیفی شدن و تخصصی شدن پیش ببریم و در آموزشهایی که برای بچهها داریم این مساله را مدنظر قرار میدهیم.
وی افزود: الان گروههای جهادی به سمتی حرکت دارند که از ظرفیتهای دانشگاه خود استفاده کنند. مثلا بچههای دانشگاههایی مثل دانشگاه علم و صنعت حتی چند روزی اساتید خود را به مناطق محروم میآورند تا از ظرفیت علمی دانشگاهها برای حل مشکلات مناطق محروم استفاده شود. یعنی علاوه بر فعالیتهای متداولی که در دو هفته حضور اردوهای جهادی در مناطق محروم انجام میگیرد به صورت جدی مشکلات مناطق محروم و روستاها بررسی میشود و در دل دانشگاهها به شکل علمی برای حل این مشکلات چاره اندیشیده میشود.
مفرد در مثالي ديگر اظهار داشت: گروه جهادي دانشگاه امیرکبیر پس از انجام چند طرح پژوهشي در استان خراسان جنوبي، امسال از سوي استانداری استان خراسان شمالی دو طرح تحقیقاتی دريافت نمودند. طرح اول بررسي سفره هاي زميني جهت جلوگيري خروج آب استان به كشور مجاور و طرح دوم بررسي نصب توربینهای بادی است كه قرار است توسط جهادگران رشته عمران و برق انجام شود
مسئول هسته توانمندسازی حرکتهای جهادی قرارگاه شهید باقری بیان داشت: فعالیتهای عمرانی، فرهنگی، آموزشی و بهداشتی همچنان ادامه دارد اما عرصههای کارآفرینی روستایی و پژوهشی نیز به فعالیتهای جهادی اضافه شده است. اکنون حداقل فقرزدایی در روستاهای کشور اتفاق افتاده و نیازهای روستایی تغییر کرده و اگر گروهها به سمت برطرف کردن این نیازها نروند جایگاه خود را در روستاها از دست میدهند. برخی از اقداماتی که در این عرصه انجام میگیرد، فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی، ایجاد کسب و کار و انجام کارهای پژوهشی خواهد بود.
وی در رابطه با فعالیت اردوهای جهادی در شهرها خاطرنشان کرد: در شهرها هم اردوهای جهادی فعالیت دارند و در مناطق اطراف تهران بیشتر فعالیت میکنند. به طور کلی مخاطبان حرکتهای جهادی مستضعفین هستند اما آنچه به صورت نمادین نمایش داده میشود مسافرت دو هفتهای بچهها به روستاهاست در صورتی که بچهها فعالیتهای مختلف جهادی در شهر خود هم دارند.