به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری عصر دیروز در نشست با معاونان و مدیران کل پارلمانی دستگاههای اجرایی اضافه کرد: ضمن حرمت نهادن به حق قانونی نمایندگان در طرح سوال و استیضاح، ما فکر میکنیم که وزارت علوم به خاطر اهمیت و نقش ارزشمندی که شخص آقای فرجی دانا در طول تصدی خود در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایفا کردهاند این دستگاه بر مدار درستی در حال پیشرفت است.
وی شخصیت فرجی دانا را شخصیتی محترم، دانشمند، انقلابی، معتدل و از خانوادهای بسیار اصیل و خدمتگزار عنوان کرد و گفت: دغدغههای جدی مسوولان نظام مدنظر وی و دولت بوده است و عملکرد آقای فرجی دانا در این دولت، موجب شده که دانشگاهها در وضعیتی بسیار آرام و در عین حال بانشاط قرار گیرند.
وی ایجاد فضای نشاط دانشجویی و در عین حال آرامش را از دستاوردهایی عنوان کرد که اکنون به دست آمده و باید حفظ شود تا همچنان حرکت علمی به سمت پیشرفت ادامه یابد.
انصاری اظهار داشت: وزیر علوم حتما از فرصت استیضاح استفاده خواهند کرد و عملکرد این دستگاه را به اطلاع مردم خواهند رساند.
وی ادامه داد: در آستانه بازگشایی دانشگاهها فکر نمیکنم که دستگاه آموزش عالی و دانشگاهها زیبنده این باشند که با خلائی و چالشی در مرکز فرماندهی خود رو به رو باشند.
حجت الاسلام انصاری در نشست معاونین امورمجلس دستگاههای اجرایی در سالروز رای مجلس به دولت، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خصوص هیات رییسه و رییس مجلس تقدیر و تشکر کرد.
معاون امور مجلس رییس جمهوری در بخشی از سخنانش در این نشست گفت: برقراری مجدد جلسات هماهنگی روسای قوا پس از مدت طولانی، نشانهای از تعامل خوب دولت و دیگر قوا است.
نشست معاون امور مجلس رییس جمهوری با معاونان و مدیران کل پارلمانی دستگاههای اجرایی در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
معاون امور مجلس رییس جمهوری اظهار امیدواری کرد که بعد از پایان جلسه استیضاح و با رای نمایندگان مجلس به ادامه کار فرجی دانا و مخالفت با استیضاح، موجبات ادامه آرامش و نشاط دانشگاهها فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید در آستانه یکسالگی خود قرار دارد گفت: فکر نمیکنم جشن یکسالگی دولت را بشود با استیضاح پاسخ داد و انتظار عموم مردم هم شاید این نباشد.
انصاری گفت: ما در برابر رای نمایندگان مردم تسلیم هستیم و امیدواریم توضیحات وزیر هم موجب روشنتر شدن مسائل در جامعه و به خصوص دانشگاهها و هم موجب ادامه خدمتگزاری آقای فرجی دانا شود.
انصاری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دستورالعملی برای چگونگی تعامل دولت و مجلس براساس تجربهها و سنتهای پیشین و پیشنهاداتی که در جلسات قبلی معاونان پارلمانی دستگاههای اجرایی مطرح شده، آماده شده است.
وی گفت: کلیات این دستورالعمل قبلا آماده و مطرح شده است که یا توسط رییس جمهور یا معاون اول در آینده ابلاغ خواهد شد.
وی در تشریح این دستورالعمل گفت: در این سند نحوه حضور معاونان پارلمانی در مجلس شورای اسلامی و نحوه پاسخگویی به نمایندگان مجلس پیش بینی شده است.
انصاری در مورد چهارمین نشست معاونت امور مجلس ریاست جمهوری با معاونان و مدیران کل پارلمانی دستگاههای اجرایی گفت: این جلسه شامل دو بخش کاری است که در بخش نخست بعد از عرایض من گزارش معاون پارلمانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه خواهد شد و در دستور دوم جلسه تبادل نظر در مورد پرداختن به موضوع استیضاح وزیر علوم مطرح خواهد شد.
انصاری گفت: مقرر شده است که در جلسات معاونت امور مجلس ریاست جمهوری و معاونان و مدیران کل پارلمانی دستگاههای اجرایی در هر جلسه یک یا چند تن از آقایان گزارش فعالیتها و ابتکارهای خودشان در تعامل دولت و مجلس را ارائه کنند که این ارائه گزارش عملکرد میتواند به بهبود روشها و ارتقای سطح روابط دولت و مجلس کمک کند.
انصاری گفت: دیروز سالگرد رای مجلس شورای اسلامی به هیات دولت یازدهم بود که لازم میدانم از مجلس، هیات رییسه و همچنین رییس مجلس بابت همکاریهای یکسال گذشته تشکر و قدردانی کنم.
انصاری ادامه داد: در این مدت براساس برنامه دولت تدبیر و امید و تاکیدات رهبر معظم انقلاب که بر همراهی و همکاری قوا تاکید کرده و خواسته مردم هم این بوده است؛ همفکری مداوم قوا برای خدمت رسانی به مردم مورد توجه قرار گرفته است که این امر در توصیههای امام خمینی (ره) هم بوده و در توصیههای رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری نیز وجود دارد.
انصاری اظهار داشت: در یک سال گذشته سطح ارتباط سران سه قوه همراه با تعامل مطلوب بوده، جلسات سران سه قوه که تعطیل شده بود برپا شد و سه جلسه مشترک دولت و مجلس طی یازده ماه گذشته برگزار شد که این جلسات، جلسات بسیار مفیدی بود؛ علاوه بر این جلسات متعددی را در سطوح مختلف وزرا، فراکسیونها و کمیسیونها و همچنین جلسات مجامع استانی با رییس جمهوری و ملاقاتهای متعدد با معاون اول رییس جمهوری برگزار شد.
وی افزود: در این مدت جلسات هم اندیشی در موضوعاتی همچون بودجه، هدفمندی یارانهها و اقتصاد مقاومتی بین وزرای ذیربط از دولت و نمایندگان کمیسیونهای مرتبط مجلس برگزار شد.
وی گفت: در یکسال گذشته سطح خوبی از تعامل میان دولت و مجلس برقرار بود که البته با نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.
وی ادامه داد: البته بنابه دلایلی که از دید دوستان مخفی نیست طی این مدت ما تعداد سوالات زیادی از نمایندگان داشتیم که گرچه ممکن است در بررسی ترکیب سوال کنندگان افراد و جریان خاصی بوده باشد اما ما مجلس و حقش را به رسمیت میشناسیم و قانون این را گفته و قانونمداری از افتخارات دولت تدبیر و امید است.
وی اظهار داشت: انتظار دولت و برنامه ریزی ما این است که حتی المقدور با ارتباطات و ارتقای سطح تعامل از میزان طرح سوالات، تذکرات رسمی و احیانا استیضاح بکاهیم؛ علت هم این است که کثرت سوالات هم وقت نمایندگان مجلس و هم مدیران اجرایی را میگیرد ولی با این حال دولت با کمال احترام به مجلس، چه سوالاتی که در صحن علنی مجلس آمده و چه سوالاتی که در کمیسیون مطرح شده پاسخ دادهاند.
معاون امور مجلس رییس جمهوری گفت: تعداد مکاتبات در طول این مدت زیاد بوده که خوشبختانه هم اکنون بر روی نظم و روال خوبی است و تقریبا میشود گفت که تمام مکاتبات نمایندگان مجلس به موقع پاسخ داده میشود.
انصاری ادامه داد: در یک سال گذشته خوشبختانه سعی شده روابط دولت و مجلس دچار تلاطمات سیاسی و حاشیه پردازیهای سیاسی نشود و ما این سیاست را همچنان دنبال خواهیم کرد.
وی گفت: دولت سعی میکند در جایی که سوال یا تذکری مطرح میشود در چارچوب ضوابط و قوانین به سوالات و تذکرات پاسخ بدهد چرا که سوالات و تذکرات حق نمایندگان مجلس است.
وی ادامه داد: در خصوص حضور معاونان پارلمانی دستگاههای اجرایی در مجلس، حضور معاونان الزاما در دستورات مجلس نیست و اساسا فلسفه حضور معاونان پارلمانی در دستگاهها این بوده است که نمایندگان برای هر امری ناگزیر به مراجعه و مکاتبه نباشند.
وی ادامه داد: حضور معاونان پارلمانی در مجلس از تعداد مکاتبات و مراجعات کم میکند و حداقل سعی شود هفتهای یک بار وزیر در وقت اعلام شده قبلی در مجلس حضور یابد که این آمد و رفتها بسیار مفید است؛ هم وزرا در جریان فضای مجلس و خواست نمایندگان قرار میگیرند و هم نمایندگان حرف وزرا را میشنوند و همدلی بیشتری ایجاد میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در مورد طرحها و لوایح هر طرحی که تقدیم میشود دولت براساس مکانیزم پیش بینی شده رسما باید اعلام نظر کند که آیا مخالف است یا موافق؛ در گذشته طرحها سیری را در دولت طی میکرد که به دلیل سیر طولانی، بسیاری از موارد خصوصا در طرحهای با فوریت، نظر دولت به مجلس نمیرسید.
بنابر این، دولت تصویب کرد که جز طرحهای مفصل که حتما لازم است در کمیسیونهای تخصصی بررسی شود، بقیه طرحها توسط معاونت امور مجلس رییس جمهوری از دستگاه ذیربط استعلام شود.
گفتنی است این نشست در دو بخش کاری تقسیم شد که ابتدا بعد از سخنان حجت الاسلام انصاری، معاون پارلمانی وزارت ارتباطات و اطلاعات گزارشی از حوزه کاری خود ارائه کرد و همچنین در دستور دوم حاضران در نشست به موضوع استیضاح وزیر علوم پرداختند.
این دیدار در حالی برگزاری شد که سه شنبه هفته گذشته نمایندگان مجلس طرح استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول کردند.