کد خبر:۳۵۳۰۰۸
مدرس گروه اقتصاد دانشکده فنی دانشگاه ارومیه:

ربا با اقتصاد مقاومتی در تضاد است

مدرس گروه اقتصاد دانشکده فنی دانشگاه ارومیه گفت: ربا با تضعیف تولید و کند کردن روند سرمایه‌گذاری، توسعه تولید داخلی را با چالش‌های جدی مواجه کرده و با مقوله اقتصاد مقاومتی در تضاد است.

یوسف پیر‌بداقی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ارومیه، با استناد به آیاتی از قرآن کریم در مورد ربا و ربا خوار گفت: آثار سوء ربا در جامعه به صورت تضعیف تولید، سرمایه‌گذاری و توزیع ناعادلانه ثروت نمایان می‌شود که در مقابل پیشرفت، اقتصاد و فرهنگ اجتماع قرار دارد و به عنوان حکم محارب با خدا بیان شده است.

 

وی افزود: ربا در باورهای دینی و فرهنگی جامعه به عنوان عملی ناپسندیده و ناشایست شناخته می‌شود که تأثیر مستقیم بر ایجاد شکاف طبقاتی میان اقشار جامعه دارد؛ به طوری که قشر اندکی از جامعه را سرمایه‌دار و بقیه اقشار جامعه را فقیر می‌کند.

 

مدرس گروه اقتصاد دانشکده فنی دانشگاه ارومیه تصریح کرد: ربا تاثیر منفی خود را بر چرخه تولید با کاهش انگیزه فعالیت‌های تولیدی نمایان می‌کند؛ زیرا در صورتی که تولید کننده احساس کند بدون هیچ زحمت و مشقتی می‌تواند ثروت اندوزی کند، قطعا علاقه‌ای به تولید و فعالیت‌های تولیدی نخواهد داشت.

 

پیر‌بداقی به رابطه بین ربا و سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت: ربا باعث افزایش هزینه‌های تولید و در نتیجه قیمت تمام شده کالای مصرف کننده می‌شود که با روند کاهش سرمایه‌گذاری و افزایش ربا تمام هزینه مصرف کالا را مصرف کننده یا قشر کم درآمد جامعه متقبل می‌شود.

 

وی بیان داشت: ربا باعث کم شدن نیروی انسانی و بهره‌وری در کشور می‌شود و این امر وابسته به کاهش تولید در جامعه است؛ بنابراین نیروی انسانی رقبتی به انجام وظایف خویش نخواهد داشت و در پی آن بخشی از جامعه به عنوان نیروهای واسطه، دلال و تن‌پرور عامل ایجاد مشاغل کاذب می‌شوند.

 

این استاد اقتصاد با اشاره به اهمیت توزیع عادلانه ثروت در کشور، تصریح کرد: فردی که اقدام به دریافت ربا می‌کند در واقع از سر ناچاری و نیاز مالی تن به چنین کاری می‌دهد که در موقع بازپرداخت مبلغ ربا باید مقداری را نیز تحت عنوان بهره به ربا خوار بپردازد، این امر توزیع عادلانه ثروت در جامعه را دچار مشکل می‌کند.

 

پیر‌بداقی خاطرنشان کرد: ایجاد و افزایش شکاف طبقاتی از جمله پیامد‌های ربا در جامعه است که ارزش و جایگاه پول را به عنوان عنصری ارزش آفرین، مسبب ایجاد ثروت، در آمد و اشتغال دگرگون می‌کند و مانع از رشد و پیشرفت کشور می‌شود.

 

وی بانکداری اسلامی را به دور از نظام سرمایه‌داری و مسبب ثبات اقتصادی جامعه دانست و گفت: با تعمیق و رفع برخی نواقص در سیستم بانکداری اسلامی می‌توان شاهد اداره بهتر کشور باشیم.

 

مدرس گروه اقتصاد دانشکده فنی دانشگاه ارومیه خاطرنشان کرد: ربا توازن اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه را دگرگون می‌کند و بر باور‌های جامعه اثر سوء دارد؛ زیرا نوعی ستم مضاعف بر قشر کم درآمد و ضعیف جامعه است و دوری از آن ثبات و پیشرفت جامعه را به ارمغان می‌آورد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار