به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، وحید احمدی امروز در اجلاسیه روسای دانشگاههای کشور که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه در حال حاضر در دانشگاهها با مشکلات فرهنگی مواجه هستیم، گفت: امروز دانشگاه در مرحله پوستاندازی است .در حال حاضر تفکر آموزش محور در دانشگاه حاکم است و دانشگاه آن قدر و منزلت لازم را در جامعه نیافته است.
وی ادامه داد: اعتبارات آموزش عالی از اعتبارات کل کشور حدود دو درصد است که از این دو درصد پنج درصد اعتبار حوزه پژوهشی است و این به معنای این است که اعتبارات حوزه پژوهشی از کل اعتبارات کشور یک صدم درصد می باشد.
معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه اعتبارات فناوری نیز از کل اعتبارات آموزش عالی تنها دو درصد می باشد، تصریح کرد: یکی از دانشگاه فهد در عربستان دارای اعتباری معادل 7 میلیارد دلار است که این رقم در کشور ما حدود یک و نیم میلیارد دلار می باشد.
احمدی ضمن اشاره به اینکه این مشکلات نشان دهنده این است که علی رغم تأکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد دانش بنیان و نظام دانایی محور از نوع پژوهش محور نرسیده ایم، گفت: در سال 2011 سهم کشور در تولید علم جهان 38/1 در سال 2013، حدود 39/1 و در سال 2014، حدود 1/1 بوده است.
وی ادامه داد: یکی از شاخصهای تولید علم میزان استناد به مقالات است که وضعیت ایران در این رابطه در سال 2011، 69/4 در سال 2012، 97/5 و در سال 2013، 93/7 بوده است و این نشان دهنده ارتقاء کشور در این مسئله می باشد.
معاون پژوهشی وزارت علوم با تأکید بر اینکه یکی از سیاستهای اساسی معاونت تقویت روند و گرایش به سمت مقالات با کیفیت است، خاطرنشان کرد: توسعه فناوری و رشد شرکت های دانش بنیان و افزایش تعداد نشریات با کیفیت از دیگر شاخصههای رشد کشور می باشد.
احمدی ادامه داد: از نظر ارتباط با صنعت در حال حاضر با وزارت نفت، دفاع و وزارت صنعت و معدن قراردادهای را به امضاء رساندهایم و در صددیم ارتباط صنعت با اساتید دانشگاه و دانشجویان افزایش دهیم.
وی در پایان گفت: تعداد فرصتهای مطالعاتی برای مقطع دکتری در سال تحصیلی جدید حدود 800 مورد است. همچنین تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا بتوانیم مبلغی به صورت ماهانه به دانشجویان دکتری اختصاص دهیم.