به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، وحید احمدی در نشست خبری همکاری صنعت و دانشگاه، فرصت مطالعاتی در صنعت و پسا دکتری که امروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد گفت: یکی از برنامههای اساسی مجموعه دولت و وزارت علوم ارتباط بین دانشگاه و صنعت است چیزی که ما به عنوان یکی از خلاهای اساسی با آن مواجه بودیم و اگر بحثی درباره اقتصاد دانش بنیان و دانشگاه کارآفرین وجود داشته باشد همین بحث ارتباط دانشگاه و صنعت است.
وی افزود: در این راستا تفاهم نامهای بین وزارت علوم و وزارت صنعت معدن و تجارت در سال گذشته داشتیم که باعث همکاریهای گسترده و تحقیقات گسترده مشترک و حمایت از پایان نامهها و ارتباط نزدیک دانشگاه و صنعت شده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه بیان داشت: دوره پسا دکتری است که با توجه به اینکه در دانشگاهها یکی از کارهای اصلی است که اساتید بتوانند طرحهای بر مبنای نیاز دولت داشته باشند و بتوانند بر توسعه صنعت و فناوری کشور کمک کنند بر این مبنا دو بند از تفاهم نامه اصلی را تبدیل به یک آئین نامه اجرایی کردیم. طرح پسا دکتری در جهت کمک به افزایش مهارت علمی متقاضیان گسترش ارتباط دانشگاه و صنعت استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی موجود در کشور برای حل مسائل فنی مورد نیاز در بنگاههای اقتصادی ارتقای توانمندیهای علمی و دانش کارکنان بنگاههای اقتصادی انجام میشود.
احمدی به تشریح اهداف این آئین نامه پرداخت و گفت: انتقال یافتههای جدید دانش و فناوری مراکز آموزشی به واحدهای صنعتی همسویی نگاه صنعت و دانشگاه و توسعه همکاریهای علمی و پژوهشی کاربردی شدن دانش اساتید و آشنایی با مسائل مبتلا به صنعت و معدن و تجارت، کمک به رفع مشکلات علمی و تخصصی واحدهای صنعتی و استفاده موثر و مفید از امکانات آزمایشگاهی و تجهیزات موجود در واحدهای صنعتی از اهداف این آئین نامه میباشد.
وی با تاکید بر اینکه اساتید قبل از جذب در دانشگاه باید در صنعت فعالیت داشته باشند گفت: هدف این است که اساتیدمان قبل از جذب در دانشگاه دورهای را در صنعت بگذرانند که وقتی وارد دانشگاه میشوند از طرحهای صنعتی بیگانه نباشند و افراد بتوانند یک سال در صنعت فعالیت کنند.
معاون پژوهشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه اولویت استخدام با اساتید فعال در صنعت است گفت: ما از طرف وزارت علوم اولویت استخدام را به کسانی میدهیم که یک سال در صنعت فعالیت داشتهاند این کار یکی از کارهای بسیار بزرگ است که از امروز ابلاغ میشود و امیدواریم در سال ۹۴ با یک رویداد بزرگ مواجه شویم.
وی خاطر نشان کرد: آئین نامه دوم جهت حمایت از فرصت مطالعاتی داخل کشور و اعضای هیئت علمی و موسسات پژوهشی دارای مجوز از وزارت علوم است که بتواند در واحدهای صنعتی و تجاری مشغول شود همان طور که اطلاع دارید اساتید در مقطعی از کار در دانشگاهها مجاز هستند که شش الی نه ماه را در خارج از کشور بگذرانند و طبق این آئین نامه باید یک سال فعالیت در صنعت داشته باشند و یک ماه هم میتوانند به خارج از کشور برای پژوهش بروند.