کد خبر:۳۵۳۲۰۰
معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع):

حکمت عمل در مدیریت غربی با حکمت عملی- اسلامی ربوبیت تشریعی در مدیریت اسلامی جمع نمی شوند

معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: برخی دوستان در کشور باید بدانند مدیریت‌های غربی که حاصل حکمت عمل می‌باشند با مدیریت اسلامی که حکمت عملی و اسلامی دارد، نمی‌شوند و نمی‌توان ربوبیت تشریعی و ربوبیت بریده از خدا را در کنار هم قرار داد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، پیغامی دقایقی پیش در همایش مدیریت اسلامی در فرهنگ رضوی از سری برنامه‌های دوازدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دانش نظری و عملی سابقه طولانی دارند و می‌توان گفت، دین در مقوله عقل نظری آنگونه که ائمه اطهار از جمله علی بن موسی الرضا(ع) برای ما تبیین کرده اند، شناخته شده می باشد.



وی افزود: فلسفه وجوهی اصلیتش در چهارچوب عقل عملی است و این یعنی اینکه ما ربوبیت تشریعی را قبول کرده ایم و با عقل عملی مدیریت اسلامی را شکل خواهیم داد که این همان مدیریت مورد رضای خداوند بزرگ است.



معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه مدیریت اسلامی را با مدیریت غربی متفاوت دانست و خاطرنشان کرد: برخی دوستان در کشور باید بدانند مدیریت‌های غربی که حاصل حکمت عمل می‌باشند با مدیریت اسلامی که حکمت عملی و اسلامی دارد، با هم جمع نمی‌شوند و نمی‌توان ربوبیت تشریعی و ربوبیت بریده از خدا را در کنار هم قرار داد.



پیغامی به کتاب‌های شهید مطهری در بیان مدیریت عملی و نظری اشاره کرد و گفت: شهید مطهری در کتاب‌های خود به زیبایی بحث فلسفه در شرق و غرب را جزو نوآوری‌های آن می‌داند و مدیریت اسلامی را مدیریتی متفاوت با آنچه که مدیران در غرب به دنبال آن می‌باشند بیان می‌کند.



وی افزود: ماه گذشته به مناسبت سالروز ولادت امام رضا (علیه السلام) تصویری مزین به حدیث سلسله الذهب (کلمه لااله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی بشروطها و انا من شروطها) طراحی و خدمت شما گرامیان تقدیم کردم.



معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه حدیث سلسله الذهب حدیثی است که از علی بن موسی الرضا(ع) به هنگام ورودش به نیشابور نقل شده پرداخت و گفت: «لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی. بشروطها و انا من شروطها». تأکید ما بر شرط امام رضا(ع) است و به همین جهت باید در فرهنگ معصومین به دنبال ادراکاتی در خلق مدیریت اسلامی مبتنی بر کنترل و اداره اوضاع به سمت جایگاه مطلوب اسلامی باشیم.



پیغامی با بیان اینکه ما انقلاب کرده‌ایم تا مدیریت نظامات سیاسی و اجتماعی کشور را مبتنی بر اسلام مدیریت کنیم، گفت: جهان هیچ گاه فکر نمی‌کرد که ما بتوانیم الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت را تبیین کنیم و پس از انقلاب اسلامی برخی از مسئولین داخلی این را در باور خود نمی‌دیدند؛ اما امروز این مسئولیت برعهده ما افتاده است.



وی با بیان اینکه در عرصه‌های دفاعی و نظامی مدیریت خوبی داشته‌ایم به نقد از عرصه‌های اقتصادی پرداخت و تصریح کرد: متاسفانه حرکت کند ما در پیشرفت اقتصادی موجب شده تا رهبر انقلاب بفرمایند که از حرکت‌های زیگزاگی دور شوید و علی رغم 13 سال توصیه ایشان بر اقتصاد مقاومتی ما در تمشیت و سیاست‌گذاری اقتصادی و مدیریت آن موفق نبودیم.



این استاد دانشگاه پایه اصلی در اقتصاد مقاومتی را تکیه بر توده مردم دانست و خاطرنشان کرد: منظور رهبر انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی و تکیه بر اقتصاد مردمی آن یک درصد دهک ثروتمند جامعه نمی‌باشند؛ بلکه توده مردم از جمله قشرهای محروم و متوسط هستند که باید در اقتصاد مقاومتی حرفی برای گفتن داشته باشند.



پیغامی ادامه داد: اگر قرار است اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد باید بر پایه کرامت انسان و با مقوله نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد، آموزش و پرورش و دیگر نهادها باشد.



وی در پایان با بیان اینکه امام راحل فرمودند که باید ایران را مدرسه کنیم، گفت: امروز براساس توصیه‌های رهبر انقلاب باید مدرسه‌های مورد نظر امام(ره) تبدیل به مدارس فنی و اشتغالی شوند و ما فرصت‌ها و منابعی که در کنارمان وجود دارد را با ناتوانی از دست نداده و به محرومیت‌زدایی واقعی بپردازیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار