به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج دانشجویی، دکتر پیغامی پیرامون اقتصاد با دانشجویان بسیجی حاضر در دوره خط امام استان قم به ارائه بحث پرداخت.
وی با اشاره به اینکه خداوند میفرماید «اگر اهل کتاب به کتابشان عمل میکردند از بالای سر و زیر پایشان نعمت میجوشید و از آن میخوردند، ولی حیف که تعداد کمشان اهل اقتصادند و بیشترشان بد عمل میکنند»، افزود: جهاد اقتصادی، اقتصاد مقاومتی، عدالت، پیشرفت و تمام مباحث اقتصادی از این دست در همین یک جمله از قرآن خلاصه میشود.
معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(ع) گفت:در دهه اول انقلاب امید دشمن به جنگ سخت و نظامی بود. دهه دوم جنگ فرهنگی و دهه سوم جنگ سیاسی. دهه چهارم جنگ اقتصادیست . همانگونه که مقام معظم رهبری سال 80 فرمودند امروز اولویت اول مسائل کشور اقتصاد است که متأسفانه ما جدی نگرفتیم.
پیغامی ادامه داد: البته آن زمان مشکل اقتصادی و تحریم به این شکل نبوده است، اتفاقا برعکس هم بود. ولی در حال حاضر جنگ اقتصادی جدی تر شده است، چرا که دشمن به موارد قبل امید نبسته و الان نگاه ویژهای به اقتصاد دارد.
وی اظهار داشت: اگر زمانی که جنگ نظامی رخ داد و مساجد زنده شدند و ما در مساجد آموزش نظامی دیدهایم، نشان از زنده بودن مساجد است. حال اگر در جنگ اقتصادی مساجد کلاس اقتصادی نداشته باشند، یعنی مسجد زنده نیست.
استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) افزود: رهبری میفرماید سال، سال تولید ملی است. پس اگر ندانیم تولید ملی و داخلی چه فرقی دارد؟ یعنی حرف رهبری را نفهمیدهایم. باید کلام رهبر را فهمید. اگر نفهمیم نه تنها عمل نمیکنیم، بلکه شیطان ما را پایین میکشد تا جایی که جلوتر از ایشان میافتیم، او را رد میکنیم و یا عقب میافتیم و دیگر به فرامینش گوش نمیدهیم!
پیغامی در ادامه بیان داشت: دهه سی و چهل شبهات کلامی و فلسفی بود. بعد از انقلاب شبهات سیاسی و اجتماعی شد و بعد از رحلت امام شبهات پیرامون ولایت فقیه گشت. ولی امروز شبهات جامعه، اقتصادی است. شما دانشجویان باید برای مقابله با این شبهات تجهیز شوید چرا که اگر سواد اقتصادی نداشته باشید در برابر شبهات مطرح تسلیم خواهید بود.
وی با اشاره به اینکه مسئله نفت را امریکا در اذهان ما بزرگ و مهم جلوه داده است، گفت: یک سیزدهم درآمد کشور از نفت است، اینکه میگویند دولت نفتی شد در اصل بودجه عمومی دولت است و بودجه عمرانی آن نیست.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: با اینکه اقتصاد هفدهم جهانیم اما یک هزارم اقتصاد جهانی هستیم . اقتصاد ما اقتصادی بسیار مقاوم است و به تعبیر رهبری اقتصاد پفکی نیست.
پیغامی گفت: غیر از سواد و فهم و دانش باید عمل هم داشت. وقتی مقام معظم رهبری میفرماید کالای ایرانی بخرید، میلنگیم! چون در زمینه اقتصادی شور نداریم. لذا ایشان شعار حماسه اقتصادی را بر میگزیند، باید شور پیشرفت اقتصادی داشت. چگونه در هیئت شور دارید، برای داعش شور دارید، ولی در بعد اقتصادی شور ندارید؟
وی خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه اظهار داشت: چکار کنیم که حماسی شویم؟ باید درستان را حماسی بخوانید. نهج البلاغه را بخوانید. خطبه های حضرت علی حماسی و شورانگیز است. برای داشتن شور، برای داشتن سواد اقتصادی و رفتار اقتصادی درست یکی از بزنگاهها خانوادهها و مادران هستند. تربیت درست فرزندان یکی از راههای رسیدن به این مهم است.
استاد دانشگاه امام صادق در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به انقلاب صنعتی اروپا، روش تغییر نگرش اقتصادی که در غرب رخ داده است را با توجه به مبانی دینی اسلام نادرست دانست و با ذکر مثالهایی تاریخی در زمینه اقتصاد گفت: نوع نگاه اسلام متفاوت از این نوع نگرش به مسأله اقتصاد است که اکنون در غرب شاهد آن هستیم.