به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو »، سیدضیاء هاشمی در جمع روسای دانشگاههای سراسر کشور در دانشگاه فردوسی مشهد نقش فرجیدانا در هدایت آموزش عالی ایران را ماندگار دانست و با ابراز تاسف از محرومیت جامعه دانشگاهی از مدیریت وی، گفت: تعریف درستی از فرهنگ و جایگاه آن در کشور و به خصوص در جامعه دانشگاهی ارائه نشده است.
وی افزود: فرهنگ جوهره اصلی مدیریت جامعه است و توسعه علمی یک کشور متاثر از فرهنگ بوده و پیوندی عمیق با آن دارد .
هاشمی با بیان اینکه دانشگاه باید پیشتاز توسعه فرهنگی باشد، تصریح کرد: بخشی از نخبگان فقط مسائلی مثل پوشش و روابط دختر و پسر را به عنوان ارزشهای فرهنگی مطرح میکنند و برخی از مدیران فرهنگی بلافاصله مسئله عفاف و حجاب را مورد تاکید قرار میدهند، در حالی که این دو مقوله تنها ارزشهای دینی و اخلاقی جامعه محسوب نمیشوند.
وی افزود: راستگویی، امانتداری و قانونمندی ارزشهای مهم دیگری هستند که مورد توجه قرار نمیگیرند وافرادی نیز فقط در یک مقوله و ارزش پیشتاز هستند و نگاه تک بعدی دارند و این نگاه باعث تضعیف جایگاه آن ارزش میشود .
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطر نشان کرد: با نهادینه سازی ارزشها میتوانیم شاهد وضعیت بهتری از عرصههای زندگی اجتماعی باشیم و وظیفه ما در دانشگاهها ترویج ارزشهای اخلاقی است.
وی تصریح کرد: دانشگاهیان پیشگامان دفاع از ارزشها هستند و دفاع از ارزشها در در انحصار هیچ گروهی نیست، همچنین نگاه انحصارگرایانه و نفی نظرات دیگران به نفع ترویج ارزشها نیست و در واقع اقدامی ضد فرهنگی است.
وی سیاست جذب حداکثری و مشارکت عمومی در راستای تقویت ارزشها را از راهبردهای اصلی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانست و افزود: این امر مستلزم دفاع از آزادی، قانونمندی و البته امنیت است و در هر تمدنی این سه ارزش همگام با هم رشد پیدا میکنند.
هاشمی اظهار داشت: حرکت به سمت امنیتی کردن فضای دانشگاهها نتایج ضدامنیتی دارد همچنین ایجاد فضای مناسب برای ارائه دیدگاهها و نظرات متنوع باعث شود دانشگاهیان با آرامش خواستههای خود را دنبال کنند.
وی با بیان این مطلب که طرفدار تنوع تشکلها هستیم، افزود: فعالیتهای سیاسی در دانشگاهها باید در چهارچوب قانون رشد پیدا کند، در غیر این صورت تحلیل سیاسی امکان پذیر نیست و دچار رادیکالیسم در دانشگاهها خواهیم شد .
هاشمی افزود: در سالهای آینده پیشبینی افزایش مطالبات دانشجویان در زمینه ایجاد تشکلهای جدید را داریم؛ لذا از روسای دانشگاهها تقاضا داریم از این مطالبات استقبال کنند تا باعث تشویق و تسهیل فعالیتهای سیاسی و اجتماعی در چارچوب قانون شوند.
معاون فرهنگی واجتماعی وزارت علوم افزایش کرسیهای آزاداندیشی را یکی از مطالبات مقام معظم رهبری برشمرد و اظهار داشت: کرسیهای آزاداندیشی میتواند باعث افزایش نشاط در جامعه دانشگاهی و حرکت به سمت عقلانیت شود.
وی ادامه داد: آئیننامه مربوط به کرسیهای آزاداندیشی دارای اشکالاتی بود که اصلاحات لازم صورت گرفته است و امید داریم که این کرسیها در سال تحصیلی جدید فعالتر شوند.
هاشمی در پایان از تدوین منشور حقوق دانشجویی و راهاندازی اتاق فکر استانها در معاونتهای فرهنگی دانشگاهها خبر داد و افزود: برگزاری این اتاق فکرها باعث جمع آوری همه دیدگاهها و افزایش پیوند دانشگاه با جامعه خواهد شد.