به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» رئیس مرکز الگوی اسلامی پیشرفت، ظهر امروز در سی و یکمین نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت در دانشگاه امیرکبیر گفت: با توجه به وظیفه جنبش دانشجویی در مسیر پیشرفت و عدالت باید از همه قابلیتهای مادی ومعنوی استفاده کنیم.
وی با اشاره به تعریفی از پیشرفت گفت: پیشرفت یعنی بهتر شدن وضعیت کنونی نسبت به وضع مطلوب. اما بنده میگویم که پیشرفت یعنی حرکت به سوی قابلیتهای مادی و معنوی چرا که ما در وضعیت مطلوبی قرار داریم و می خواهیم به تعالی بیشتر دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: این قابلیتها در اجتماع جایگاه ویژهای دارد و پیشرفت یعنی فعال کردن قابلیتها و اثرگذاری آن در زندگی و جاری شدن آن در همه مسائل.
وی افزود: ما باید ببینیم که قابلیتهای ماندگار ما چیست و آن را ماندگار کنیم تا به یک جریان بین المللی تبدیل شود یعنی ما وقتی به کویر هم رفتیم باید به فکر آبادی آنجام باشیم و نگویم چون کویر است دیگر نمیشود کاری کرد.
واعظ زاده افزود: در کشور ما قابلیتهای زیاد و بی نظیری وجود دارد و مهمترین آن دین مقدس اسلام است که سرمایه معنوی ماست و از طرفی فرهنگ و هنر اسلامی و موقعیت جغرافیایی از دیگر سرمایه های موجود ما ایرانیان است.
وی تصریح کرد: داشتن مکتبی اسلامی و مردمی فرهیخته و علمای برجسته و جهانی در کشور و این همه پیشرفتهای علمی و منابع فرهنگی ادیبان ونویسندگان و شعرا همه اینها پتانسیل های موجود کشور ما هستند و هیچ کشوری مانند ایران چنین سرمایههایی را یکجا ندارد ولی این سرمایه ها باید به صورت فعال در خدمت مردم قرار بگیرند.
وی در این باره توضیح داد: اولین قدم برای به جریان انداختن این سرمایه ها آشنایی با آنان است و کجا بیشتر به درد می خورد و زمینه های سرمایه گذاری آنها کجاست و چه کسانی می خواهند از آن استفاده کنند.
وی با سوالی از جمع دانشجویان در مورد کتاب های که خوانده ان به ویژه کتاب ولایت فقیه نوشته امام خمینی (ره) که آیا آن را خوانده اند یا نه ادامه داد: یکی از مسائل مهم کشور ما همین مسئله ولایت فقیه است زیرا مسئله و بحث حکومتی می باشد و ما باید ببینیم که در دنیای که هی تعریف از دمکراسی می کنند ولایت فقیه چگونه به دمکراسی پاسخ می گویند این نوع مطالعات می تواند هم در خود دانشجو تأثیر بگذارد و هم اینکه در سبک زندگی آنان باعث موفقیت های زیادی شود.
عضو شورای انقلاب فرهنگی تصریح کرد: متأسفانه وضعیت طوری شده که اگر دانشجو بگوید کتاب ولایت فقیه را خوانده ای با بی حوصلگی به آن جواب منفی می دهد چون هزاران بار نام آن را شنیده و از طریق رادیو و تلویزیون و یا علما آن را مورد بررسی قرار داده و به چیزی دست نیافته است و فکر می کند که فقها آمدند حرفی زدند و رفتند.
وی در ادامه اظهار داشت: ما همین مسئله ولایت فقیه را مانند یک سرمایه در یک بانک گذاشته ایم و بانک آن را بلوکه کرده و همه فکر می کنند این قابل دسترسی نیست برای همین به دنبال آن نمی روند تا جواب های خود را پیدا کنند.
واعظ زاده با اشاره به فرم های فرهنگی موجود در کشور گفت: ما باید به زبان ساده برای جوانان مسائل را بازگو کنیم و با جذابیت و قابل فهم بودن مسئله آن را ارائه دهیم.
وی در باره آثار دکتر شریعتی عنوان کرد: شریعتی تقریبا چنین کاری را انجام داد و در زمانی که مارکسیستها و کمونیستها به کار تشکیلاتی و حزبی خیلی تأکید داشتند شریعتی آمد و با مثالهایی از امام صادق(ع) رفتارهای حزبی آن حضرت را مورد بررسی قرار داد.
وی افزود: نتیجه این نوشتهها باعث شد که دانشجویان که تا دیروز فکر می کردند مارکسیست همه چیز است متوجه شدند امامان ما هزاران سال پیش چنین رفتارهای تشکیلاتی داشتند یعنی اگر می خواستند نامه نگاری کنند یک نفر میبرد و جواب میآورد و یا وقت میگرفت برای کارهای روزمره.
وی ادامه داد: البته شریعتی اشتباهاتی هم داشت و یکی از این اشتباهات عجله بسیار او بود چون می خواست تمام این قضایا را برای دانشجویان یک دفعه شرح دهد.
رئیس مرکز الگوی اسلامی پیشرفت گفت: ما باید در فضای امروز خیلی فعالیت کنیم و به عنوان رهبران فکری ببینیم سوالات جوانان امروز چیست و شاید خیلی از این سوالات به ظاهر مبتذل یا ساده باشد اما به هر حال نیاز جوان است و این مسئله خیلی مهمی می باشد که باید حتما به آن توجه کنیم.
وی اظهار داشت: شما الان می بینید که داعش دارد این همه جنایت می کند و عده زیادی هم به آن پیوسته اند که اکثرا جوانان هستند. درست است که ریشه کار داعش در دست متفکران غربی و دانشمندان ملحد است اما آنها فهمیده اند که جوان نیاز به چه چیزهای دارد و از همین فرصت استفاده کرده و آن را بر راه اشتباه و خطرناک قرار داده اند تا منافع آنها را تأمین کند.
وی افزود: ما باید ببینیم آنها چکار کردند که جوان اروپایی با صرف هزینه های هنگفت در اروپایی که دچار تورم است و مشکلات اقتصادی دارد با سختی تمام بلیط هواپیما می خرد و به داعش می پیوندد او می خواهد نیازهای خودش را برطرف کند اما نمی داند راه درستش چیست.
وی اظهار داشت: ما اگر بخواهیم یک همایش ساده بگیریم باید کلی دردسر داشته باشیم تا ده الی 20 نفر را جمع کنیم حالا ببینید آنها چکار کرده اند که این همه جوان که عموما هم آدم های بدی نیستند یک شبه جنایتکار جنگی می شوند.
وی با اشاره به زمینه های مستعد جوانان در سراسر دنیا گفت: اکنون مردم جهان از همه این مکاتب و این دین های ساختگی و نوظهور خسته شده اند و به دنبال گمشده خود می گردند.
وی افزود: بعد از جنگ جهانی دوم دنیا به سمت امریکا سوق پیدا کرد و فکر می کردند امریکا آخر دنیاست و الان می بینیم که با وضعیت های موجود جهان به سمت دیگری در حال حرکت است.
واعظ زاده اظهار داشت: البته از شما گلایه دارم که چرا در این زمینه ها مطالعه نمی کنیم هر چند شاید جوابش این باشد که ما حوصله مطالعه کردن نداریم و این هم به خاطر این است که انگیزه وجود ندارد.
وی بار دیگر دانشجویان را مورد خطاب قرار داد و گفت: مدیریت فکرها جاذبه دارد مانند اینکه انسان مال یا دانش فراوان داشته باشد و حرکت کردن در این راه در فضای اسلامی می تواند برای پاسخ به سوالات همه جوامع مفید باشد.
وی افزود: لازم نیست برای پاسخ به سوالات حتما برویم همه کتاب ها را بخوانیم چون بعضی منابع آماده هستند و برای ما قابل لمس می باشد مانند کتابهای شهید مطهری و امام خمینی. زمان ما این طور منابع به راحتی در اختیار ما نبود الان طلبه های جوان و مذهبی های انقلابی در همه شهرها وجود دارند.
وی اظهار داشت: ارسطو می گوید دمکراسی بدترین نوع حکومت بعد از دیکتاتوری است چون رای عوام حاکم است و عقلا یک رای بیشتر ندارند در حالی که اسلام آمد و با ساختاری مابین عوام و عقلا یک اصلی را مطرح کرد به نام ولایت فقیه.
وی ادامه داد: اسلام می گویدانتخاب ولی فقیه باید با رای قلبی مردم باشد نه بر صندوق رای یعنی رئیس یک حکومت باید عالم هم باشد ما در هیچ کدام از قانون های دنیا به جز جمهوری اسلامی چنین قانونی نداریم که رهبر ما باید عالم و دانشمند باشد و آروزی سقراط و ارسطو همین بود که علما حکومت کنند.
وی به حقوق زنان اشاره کرد و گفت: فمنیست ها با شعارهای گوناگون می خواهند زنان را برابر با مردان نشان دهند یعنی اینکه زن ها بروند کار کنند فرزند نیاورند و مانند مردها رئیس بشوند در حالی که نمی دانند اصل تفکر آنان بر این است که زن موجودی ضعیف در برابر مرد است و خودشان ناخواسته به این اعتقاد دارند و مرد را عنصر برتر می دانند.
وی تصریح کرد: هدایت اجتماعی مردم زن و مرد ندارد و اسلام به همین موضوع اهمیت زیادی داده و می گوید زن در رشد اجتماعی بشر بسیار مهم است.
واعظ زاده در ادامه با مهم خواندن وجود زنان دراجتماع و دستورات اسلام گفت: هیچ دینی مانند اسلام انقدر به زنان اهمیت نداده است اسلام به زن می گوید در رشد اجتماعی بسیار مهم می باشید اما از نظر درآمد آزاد است یعنی خودش می تواند کار کند.
وی ادامه داد: اسلام می گوید مردم وظیفه دارد به سر کار برود و مخارج زن و خانواده خود را بدهد اما به زن می گوید مختار است که به سر کار نرود و اجبار ندارد اما در عین حال از همه امکانات برخوردار باشد مثل اینکه ما مردها سرکار نرویم و ماهیانه حقوق بگیریم اسلام این قدر به زن ها اهمیت داده است.
وی تصریح کرد: البته زن وظایف مهم تری مانند تربیت فرزند در خانواده دارد و این نوع ادبیات باید در دنیا جاری شود.
وی در آخرین مطلب خود در مورد توسعه پایدار به مسئله محیط زیست اشاره کرد و گفت: در ذهن ما این است که هر چقدر می توانید از طبیعت استفاده کنید در حالی که من در یکی از کشورهای اروپایی دیدم روی بطری های آب از زبان امام معصوم ما نوشته اند اگر کنار دریا هم می روید یک بطری آب را هم هدر ندهید چرا که همان طور که ما مخلوق خدا هستیم و طبیعت هم مخلوق خداست و مقدس است و ما نه خاطر نیاز بشر بلکه به خاطر قداست آن باید حفظ کنیم.
واعظ زاده در پایان با اشاره به تئوری های جنگ طلبانه دنیای امروز گفت: این مسائلی که در مورد انرژی هسته ای وجود دارد به خاطر تئوری بازدارندگی است این تئوری می گوید هر کشوری که مورد تهدید هسته ای قرار گرفت بدون شک به دنبال بمب هسته ای می رود مانند پاکستان در مقابل هند ژاپن در مقابل کره شمالی و طبق همین نظریه می گویند چون اسرائیل بمب هسته ای دارد و ایران هم در خطر حمله پس ایران به دنبال بمب هسته ای می باشد و نسل جوان امروز باید فعال تر از همیشه همه موارد را در نظر بگیرد و به خصوص شما دانشجویان عزیز طبق خواسته و نیازها جوامع امروز بشری کارهای زیادی را انجام دهید و از هیچ کوشش دریغ نکنید.