کد خبر:۳۵۶۱۱۵
دبیر کل سابق اتحادیه دانشجویان اندونزی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

دولت اندونزی فعالیت گروه تروریستی داعش را غیرقانونی می‌داند/ وحدت مسلمانان موجب سرنگونی رژم صهیونیستی خواهد شد

دبیر کل سابق اتحادیه دانشجویان اندونزی گفت: دولت اندونزی گروه تروریستی داعش را غیرقانونی و بزرگترین خطر برای جهان اسلام می‌داند.

محمد چوزین، دبیر کل سابق اتحادیه دانشجویان اندونزی، عضو شورای مرکزی فدراسیون بین‌المللی سازمان‌های دانشجویی-اسلامی و بنیان‌گذار مؤسسه مشعل اندونزی، در گفتگو با خبرنگار بین‌الملل «خبرگزاری دانشجو»، نکات شایان توجهی را پیرامون مسائل روز جهان اسلام مورد اشاره قرار داد.

 

خبرگزاری دانشجو: به عنوان نخستین پرسش، مهمترین مسائل روز مسلمانان در اقصی نقاط عالم را که دانشجویان مسلمان باید مورد توجه قرار دهند، چطور ارزیابی می‌کنید؟

 

چوزین: به نظر من موضوع فلسطین همچنان باید به عنوان مسئله نخست جهان اسلام مورد توجه دانشجویان مسلمان در دنیا و اندونزی قرار گیرد. جنایاتی که در فلسطین در دهه‏‌های اخیر روی داده، بزرگترین خشونت علیه بشریت است و نمی‌توان به راحتی از کنار آن گذشت و مسئله فلسطین راه حلی جز وحدت مسلمین در برابر رژیم غاصب اسرائیل ندارد.

پس از آن، تهدید گروهک‌های تکفیری-تروریستی به ویژه داعش را می‌توان به عنوان فوری‌ترین تهدید پیش روی تمامی فرق اسلامی تلقی کرد. چنانچه بسیاری از دانشجویان مسلمان در کشورهای مختلف، مخالفت و انزجار خود را از تفکرات افراطی و باطل این گروه ها نشان دادند.

 

خبرگزاری دانشجو: نگاه دانشجویان اندونزی به گروهک تروریستی داعش چگونه است؟

 

چوزین: اغلب جنبش‌های دانشجویی و اتحادیه‌های اسلامی از قبیل محمدیه و نهضت العلماء با ابراز مخالفت صریح با داعش، جنایات و مشی آن را قویاً رد کرده‌اند. دولت اندونزی نیز هرگونه فعالیت این گروه را غیرقانونی اعلام کرده است. عضویت در داعش در اندونزی جرم تلقی می‌شود و ما معتقدیم داعش از آموزه‌های اسلام ناب فرسنگ‌ها فاصله دارد.

 

خبرگزاری دانشجو: آیا تا به حال، افرادی از اندونزی برای پیوستن به داعش به عراق و سوریه سفر کرده‌اند؟

 

چوزین: بله، متأسفانه برخی افراد با ملیت اندونزیایی به منظور پیوستن به گروه‌های تکفیری وارد عراق و سوریه شده‌‏اند. پس از آغاز جنگ در سوریه، سمینارهای مختلفی در اندونزی به بهانه پیدا کردن راه حل برای بحران این کشور تشکیل شد، در برخی از آن‏ها مخاطبان به منظور شرکت در گروه‌های به اصطلاح جهادی ترقیب می‌شدند. عده‌ای از افراطیون اندونزی نیز جهت پیوستن به شورشیان مسلح سوری به این کشور اعزام شدند.

 

خبرگزاری دانشجو: هم‌‏اکنون کدام گروه‌ها در اندونزی از داعش و دیگر گروه‌های تکفیری حمایت می‌کنند؟

 

چوزین: گروه‌هایی در اندونزی هستند که با درک غلط از اسلام به پشتیبانی از این گروه‌ها برخاسته‌اند از جمله مجلس مجهادین اندونزی (MMI)، جامعه امت اسلام (FUI)، مجلس متفکرین امت اسلامی (MIUI) و اتحادیه ملی ضد شیعیان.

 

خبرگزاری دانشجو: رویکرد ایالات متحده آمریکا در قبال مسائل جهان اسلام به ویژه عراق و سوریه را چطور ارزیابی می‌کنید؟

 

چوزین: پس از مدت‌ها جنایت داعش در سوریه، دولت اوباما اخیراً اقدام به موضع‌گیری علیه داعش کرده و ارتش آمریکا حمله به برخی از مواضع این گروه را در عراق و احتمالاً بعدها در سوریه، در دستور کار قرار داده است. با این حال نباید فریب این گونه اقدامات صوری واشنگتن را خورد، چنانچه سیاست کاخ سفید ایجاد شکاف میان مسلمانان است و طبیعتاً ظهور گروه‌های تروریستی همچون داعش در جهت منافع استکباری آمریکا و غرب است. در نتیجه حمایت امپریالیسم از گروه‌های مسلح در سوریه در راستای وارد کردن ضربه به محور مقاومت و نظام ضد استکباری بشار اسد، رئیس جمهور قانونی این کشور است.

 

خبرگزاری دانشجو: در آخر، موضع دولت اندونزی را در قبال امپریالیسم و در رأس آن ایالات متحده به طور مختصر بیان کنید.

 

چوزین: قانون اساسی اندونزی صراحتاً هرگونه سلطه‌گری قدرت‌های بزرگ را نفی می‌کند. مسئولین این کشور نیز در زبان، استعمار و استکبار را محکوم می‌کنند. اما باید توجه داشت که کپیتالیسم (capitalism) نوع جدیدی از استعمار را در دنیای امروز رقم زده که مقامات اندونزی آنگونه که باید و شاید به خطرات آن واقف نیستند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار