کد خبر:۳۵۶۴۷۱
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه شهید منتظری مشهد:

ازدواج دانشجویی در دانشگاه‌های فنی را با ترویج فرهنگ ازدواج در سنین پایین افزایش دهیم

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه شهید منتظری مشهد با بیان اینکه با برگزاری کارگاه‌های آموزشی تلاش داریم تا مشکلات قبل و بعد از ازدواج را در دانشگاه‌ فنی شهید منتظری برطرف کنیم، گفت: برای ازدواج دانشجویی در سنین پایین در این دانشگاه کار فرهنگی صورت بگیرد.

حجت الاسلام جباریان در گفت‌وگو با خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" در مشهد، گفت: متاسفانه برخی مسائل دست به دست یکدیگر داده است تا میزان ازدواج دانشجویی در دانشگاه فنی شهید منتظری بالا نرود.

 

وی افزود: بر طبق آمار، تعداد ازدواج دانشجویی سال گذشته در این دانشگاه تنها 20 ازدواج بوده است و این در حالی است که در دانشگاه فنی و حرفه‌ای الزهرا(س)؛ که مخصوص خواهران است این آمار بالاتر و حدود 80 ازدواج را شامل می‌شود.

 

دانشجویان فنی‌وحرفه‌ای مشکل اشتغال برای ازدواج ندارند

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید منتظری مشهد در ادامه تفکیک جنسیتی در این دانشگاه‌ها را دلیلی بر پایین آمدن آمار ازدواج دانشجویی دانست و تصریح کرد: جدا بودن دختران و پسران در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای موجب می‌شود؛ که ما ازدواج دو دانشجو با یکدیگر را در این دانشگاه‌ها کمتر داشته باشیم و این خود کمی انگیزه ازدواج در میان دانشجویان را کمتر می‌کند.

 

حجت الاسلام جباریان اغلب دانشجویان دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای را دارای توان مهارتی بالا دانست و گفت: اغلب دانشجویان در این دانشگاه به دلیل توان مهارتی بالایی که در رشته‌های مختلف صنعتی، چوب، فلز و غیره دارند، این امکان برایشان وجود دارد که زودتر از دیگر دانشجویان ازدواج کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: اغلب این دانشجویان یا در حین تحصیل و یا به محض فارغ التحصیل شدن وارد بازار کار می‌شوند و این نگرانی را مانند دیگر دانشجویان دانشگاه‌ها ندارند که آیا شغلی برای ازدواج و برداشتن بار زندگی مشترک دارند یا خیر، به همین جهت تلاش داریم برنامه ازدواج در سنین پایین را در این دانشگاه‌ها طراحی کنیم.

 

کارگاه‌های آموزشی قبل از ازدواج یاری کننده دانشجویان در انجام ازدواج به هنگام است

 

این استاد دانشگاه در ادامه به برگزاری کارگاه‌های آموزشی قبل از ازدواج اشاره داشت و خاطرنشان کرد: در ابتدای سال تحصیلی از والدین دانشجویان تقاضا داریم تا در کنار فرزندان خود در کلاس‌های آموزشی قبل از ازدواج شرکت کرده، تا قبل از دچار شدن فرزندانشان با آسیب‌های اجتماعی دوران مجردی بتوانند راهکارهای مناسبی را جهت ازدواج فرزندانشان اختیار کنند.

 

حجت الاسلام جباریان از پایین بودن آمار طلاق در ازدواج‌های دانشجویی خبر داد و تصریح کرد: با وجود این‌که آمار طلاق در میان مردم بسیار بالا رفته است و در شمال تهران 50 درصد از ازدواج‌ها به طلاق می‌انجامد؛ در ازدواج‌های دانشجویی آمار طلاق کمتر از دو درصد است و این جای شکر بسیار دارد.

 

وی آموزش‌های قبل از ازدواج و بالا رفتن فهم دانشجویان از زندگی مشترک را دلیلی بر پایین بودن آمار طلاق در میان دانشجویان دانست و بیان داشت: دانشجویانی که زندگی مشترک خود را آغاز می‌کنند، توانسته‌اند خود را به درک مشترکی از زندگی رسانده و اگر همکاری والدین را نیز در این مسیر به همراه داشته باشیم زندگی بسیار موفقی را دنبال خواهند کرد.

 

حذف کتاب درسی "تنظیم خانواده" حرکتی در جهت بالا بردن امید به ازدواج دانشجویی است

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید منتظری مشهد حذف کتاب درسی «تنظیم» را اقدام مثبتی در دانشگاه‌ها دانست و تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته درسی به نام «تنظیم خانواده» در دانشگاه‌ها تدریس می‌شد که در واقع درس نسل کشی محسوب و راهکارهای چگونگی جلوگیری از افزایش نسل را آموزش می‌داد.

 

حجت الاسلام جباریان افزود: در این کتاب ازدواج را رفتاری نادرست و راه‌های سقط جنین آموزش داده ‌می‌شد و به نحوی فاجعه وار ریزش ازدواج و تولید نسل را در میان دانشجویان ایجاد کرده بود، که به لطف خدا تدریس این کتاب در دانشگاه‌ها متوقف و در حال حاضر کتاب «دانش خانواده و جمعیت» و «اخلاق در خانواده» تدریس می‌شود.

 

فرهنگ ازدواج در سنین پایین را باید در دستور کار خود قرار دهیم

 

وی حذف یک ساله این کتاب را درست دانست و خاطرنشان کرد: در  یک سال گذشته که تدریس کتاب «دانش خانواده و جمعیت» را در دانشگاه داشته‌ایم، رفتار و تصور دانشجویان در خصوص تشکیل خانواده تغییر کرده است و تمایل به ازدواج را می‌توان در میان دانشجویان دید.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید منتظری مشهد با بیان این‌که با برگزاری کارگاه‌های آموزشی تلاش داریم تا مشکلات قبل و بعد از ازدواج را در دانشگاه‌ فنی شهید منتظری برطرف کنیم، افزود: دانشجویان این دانشگاه در سن 17 سالگی وارد دانشگاه و قبل از رسیدن به سن عرفی ازدواج که 25 سالگی است، فارغ التحصیل می‌شوند و این موجب پایین بودن آمار ازدواج دانشجویی در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای است.

 

حجت الاسلام جباریان در پایان گفت: باید در خصوص افزایش ازدواج دانشجویی در سنین پایین در این دانشگاه کار فرهنگی صورت بگیرد تا بتوانیم آمار ازدواج‌های دانشجویی را در دانشگاه‌های فنی بالا ببریم.

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار