کد خبر:۳۵۷۸۵۰
تور علمی- 27

راه اندازی خط تولید دارویی برای دو بیماری صعب‌العلاج/ کاهش عفونت در بیماران تحت شیمی‌درمانی

محققان پارک علم و فناوری گلستان با کسب دانش فنی و راه اندازی خط تولید دارویی برای افزایش مقاومت بدن در برابر باکتری‌ها، راهکاری برای جلوگیری از بروز عفونت در بیماران تحت شیمی درمان و مبتلا به ایدز ارائه کردند.

به گزارش خبرنگار علمی "خبرگزاری دانشجو" پژوهشگران پارک علم و فناوری استان گلستان موفق به تولید دارویی به نام تیناگراست شدند که برای درمان همه بیماران سرطانی که شیمی‌درمانی برای آنها انجام می‌شود، قابل استفاده است.

 

این دارو از نوع داروهای نوترکیب است که با عنوان " فیلگراستیم" است که با نام تجاری تیناگراست (tinagrast) عرضه شده است. این بیماران با استفاده از این دارو قادرند با غلبه بر عارضه نوتروپنی و هایپرترمیا، توان غلبه بر عفونتهای باکتریایی را داشته باشند.

 

به گفته دکتر سید نوید میرقاسمی، مدیرعامل شرکت تحقیقاتی – تولیدی داروی تیناگراست (Tinagrast) ماده اولیه این دارو برای اولین بار در کشور با فرمولاسیون innovator (آزمایش بالینی) در اختیار جامعه پزشکان قرار می‌گیرد و محصول نهایی (finish product) آن نیز به صورت سرنگ از پیش پر شده (prefilled syringe) در طرح و بسته بندی با اهداف صادراتی روانه بازارهای خارجی و داخلی شده است.

 

از مهمترین مزایای تیناگراست نسبت به برندهای دیگر کاهش قیمت به میزان کمتر از 1.4 است. کم شدن احتمال انتقال آلودگی هنگام تزریق، کاهش حجم تزریق، نوآوری در فرمولاسیون، کاهش احساس درد هنگام تزریق و حین درمان از دیگر مزایای این دارو در مقایسه با مشابه خارجی است.

 

نخستین خط تولید این داروی نو ترکیب با حضور وزیر بهداشت در شهرستان آق قلا استان گلستان گشایش یافت.

 

این دارو را برای درمان بیماران مبتلا به نوتروپنی مادرزادی ، برخی بیماران ایدزی و کسانی که برای پیوند مغز استخوان یا درمان سرطان شیمی درمانی یا پرتو درمانی کرده اند تجویز می کنند.

 

فیلگراستیم شکل مصنوعی g-csf (فاکتور محرک کلنی گرانولوسیت) است، نوعی پروتئین طبیعی که عامل تولید گلبول‌های سفید خون است. کمبود g-csf خطر عفونت‌های باکتریایی را افزایش می‌دهد. این دارو مغز استخوان را وادار به تولید گلبول‌های سفید خون می‌کند و بدین ترتیب از خطر عفونت می‌کاهد و سبب ورود سلول‌های مغز استخوان به خون می‌شود تا در آنجا تجمع کنند و بیماری مغز استخوان درمان شود.

 

این دارو همچنین در طول درمان سرطان پیشرفته جایگزین مغز استخوان از دست رفته می‌شود. 

 

مواد اولیه این دارو نیز در داخل و به همت متخصصان داخلی تولید شده و راه اندازی خط تولید و کسب دانش فنی تولید آن 9 سال طول کشید و برای آن بیش 100 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.  

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار