به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از رشت، حجت الاسلام مهدوی روز گذشته در مراسم جشن دانشجویان ورودی جدید دانشگاه گیلان، با اشاره به اینکه انسان همه جا باید حواسش به شانیت خود باشد، گفت: یکی از شانیتهای دانشجویان این است که عالم هستند و باید آن را به نحو احسنت ترقی دهند.
وی همچنین با اشاره به این کلام حضرت علی (ع) درباره سه دسته بودن اهالی علم افزود: دستهای از مردم عالمین ربانیاند که علم و داناییشان را در حوزه رشد و کمالشان قرار میدهند، دستهای دیگر جویندگان راه نجاتاند و دسته سوم آنهاییاند که مانند موجود ضعیف اهالی حذب بادند و به مقام خلیفه اللهی خود ایمان ندارند.
مسئول نهاد نماینگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه علم نور است و خدا به هرکه بخواهد این نور را میدهد، گفت: یادگاری من به شما دانشجویان این است که صرفا نخوانید تا مدرک بگیرید، مدرک ارزشی ذاتی ندارد و فقط تصمیمات را تحت الشعاع قرار میدهد.
مهدوی به دانشجویان توصیه کرد: تحت تاثیر جریانها و جوها قرار نگیرند و آرامش محیط دانشگاهی را بستری برای موفقیت خود بسازند.
وی در تعریف عملکردهای نهاد گفت: نهاد در دانشگاه یک تکلیف دارد و آن هم این است که دغدغه داشته باشد. برای تعالی فضای معنوی و معرفتی دانشجویان باید با همکاری سایر نهادها و تشکلها این بستر را فراهم کند.
مسئول نهاد نماینگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان گفت: برنامههای نهاد با توجه به نظر رهبر انقلاب و خواستههای ایشان از دانشگاه مطلوب که هم تولدی علم داشته باشد و هم بر اساس باورهای ایرانی اسلامی باشد، برنامهریزی شده است و در حوزههای معنوی و نماز جماعت و ایام مذهبی و در حوزه معرفتی و خصوصا کرسی آزاداندیشی نیز برنامههایی دارد.
مهدوی درباره کرسیهای آزاداندیشی گفت: ما باید یاد بگیریم که چگونه آزاداندیش باشیم و نه رهااندیش؛ و با توجه به آنچه به دست آمد فهمیدیم که هنوز در مرحله تدوین کرسیها هستیم و نمیتوانیم بگوییم به حد اعلای آن رسیدهایم که دانشجو با فکر جلو بیاید و در فضای اندیشه سخن بگوید و به تمام نظرات احترام بگذارد و از حرف خود دفاع کند؛ اما تصمیم و هدف ما این است که در سال جاری روند رو به رشدی پیش بگیریم.
باستی، معاون دانشجویی دانشگاه گیلان نیز در ادامه ضمن اشاره به این مسئله که این معاونت پایهگذار برنامهریزی و سازماندهی امور رفاهی و معیشتی و روان شناختی و سلامتی دانشجویان است، گفت: بخشهای مختلفی تحت نظارت این معاونت قرار دارند که موارد تغذیه، خوابگاه، رفاه، بهداشت و درمان و مشاوره جزو آنها میشود و ما در قبال تامین تمام این نیازها مسئولیم و برای آنها برنامههای مدون داریم.
وی با اشاره به اینکه خوابگاهها جزو محدودیتهای دانشگاه است، گفت: متاسفانه سیاستهای اخیر مبنی بر جذب دانشجوی بیشتر موجب شده تا محدودیت در امر تحویل خوابگاه به دانشجویان ورودی جدید را داشته باشیم؛ چراکه رشد تعداد خوابگاهها با رشد جذب دانشجو در بالانس نیست.
معاون دانشجویی دانشگاه گیلان گفت: دانشجویان ورودی جدید بین یک ترم تا یکسال نمیتوانند از خوابگاه استفاده کنند و از سال دوم با توجه به فارغ التحصیل شدن دانشجویان قبلی امکان ارائه خوابگاه به آنها فراهم خواهد شد.
باستی همچنین تعدا دانشجویان ورودی جدید سال جدید را 2100 دانشجو عنوان کرد.