به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهور کشورمان که برای شرکت در شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل صبح روز دوشنبه ۳۱ شهریورماه به نیویورک سفر کرده بود، در فرودگاه جان اف کندی نیویورک، مورد استقبال دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهوری، و سرپرست و اعضای نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد قرار گرفت.
در دومین سفر دولت یازدهم به نیویورک، دکتر محمد نهاوندیان، رییس دفتر رییس جمهوری، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری و دکتر حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهوری، رئیس جمهور را همراهی کردند.
رئیس جمهوری در بدو ورود به فرودگاه جان اف کندی اظهار امیدواری کرد تا بتوان از نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در راستای رساندن صدای ملت و صدای نظام درباره مسائل مهم به گوش جهانیان، بهره برداری و استفاده کرد.
روحانی گفت: در سال گذشته، مسئله خشونت و افراطیگری که جهان باید از آن عاری باشد، از سوی ایران مطرح شد. امروز میبینیم که افراط چه بیدادی در منطقه میکند و پیش بینی ما درست بوده است و امسال درباره راه حلهای مقابله با تروریسم و خشونت بحث و بررسی خواهیم کرد. (متن کامل خبر اینجا)
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور روز سهشنبه در جریان سفر به نیویورک، طی سخنرانی در نشست سران در زمینه تغییرات آب و هوا، اجلاس سران را فرصت ممتازی برای پرداختن به تغییرات آب و هوایی به عنوان یکی از مهمترین چالشهای قرن بیست و یکم دانست. (متن کامل خبر اینجا)
رییس جمهوری که روز سه شنبه در نیویورک و در جمع مدیران رسانههای آمریکایی صحبت میکرد، در پاسخ به شبکه ان بیسی در خصوص امکان دیدار دکتر حسن روحانی با باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا گفت: برای این دیدار برنامه ریزی و طراحی نشده و قاعدتا دیداری انجام نخواهد گرفت.
رییس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: هر زمانی بنا باشد در سطح روسای جمهوری ایران و آمریکا دیدار انجام گیرد، باید مقدمات لازم فراهم شود کهگاه تهیه این مقدمات از هفتهها قبل آغاز میشود لذا این دیدار در شرایط کنونی منتفی است.
دکتر روحانی در این جلسه به مکالمه تلفنی خود با اوباما در سال گذشته هم اشاره کرد و گفت: در این گفتگو سرفصلهایی از همکاریها مطرح شد اما به این نتیجه رسیدیم که اگر موضوع هستهای ایران حل شود راه برای همکاریهای دو کشور بیشتر باز میشود. (متن کامل خبر اینجا)
دکتر حسن روحانی در ادامه برنامه خود در سفر به نیویورک باسران برخی کشورهای حاضر در اجلاس سالامه مجمع عمومی سارمان ملل متحد از قبیل «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن، رجب طیب اردوغان رییسجمهوری ترکیه، «نیکلاس مادورو» رییس جمهوری ونزوئلا، فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه، «هانس فیشر» رییس جمهوری اتریش، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، رییس شورای اروپایی، نخست وزیر عراق و رییس جمهوری بولیوی، رییس جمهور اسلوانی، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس دیدار و گفتگو کرد که با توجه به اهمیت این گفتگوها قسمتهای کوتاهی از آن را در زیر آوردهایم و نظر به اهمیت هر خبر لینک اصلی آن درج شده است.
روحانی در دیدار با نخست وزیر ژاپن
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز سه شنبه در اولین دیدار خود با سران کشورها در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن دیدار و گفتوگو کرد.
رییس جمهوری در این دیدار ضمن دعوت از ژاپن برای ورود فعالتر به بازار اقتصاد ایران، بر لزوم همکاریهای دو جانبه در زمینه محیط زیست و بخصوص در زمینه مسئله کمبود آب، تأکید کرد.
دیدار با رییس جمهوری فرانسه
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی ظهر سه شنبه به وقت نیویورک در دیدار با فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه گفت: مذاکرات این روزهای ایران و ۱+۵ برای ساختن آینده، اهمیت بسیاری دارد و امیدواریم که با در نظر گرفتن حقوق و نگرانیهای ملت ایران مسأله هستهای به شکلی متوازن حل و فصل و نتیجه برد – برد برای طرفین حاصل شود.
رییس جمهوری فرانسه نیز در این دیدار که در مقر سازمان ملل متحد برگزار شد، با بیان اینکه مذاکرات ۱+۵ با ایران باید هر چه سریعتر به توافق نهایی برسد، گفت: این توافق میتواند روابط فی ما بین را در سایه اعتماد به سطحی بالاتر از گذشته برساند. (متن کامل خبر اینجا)
دیدار با رییس جمهور ترکیه
رییسجمهوری روز سهشنبه در جریان سفر به نیویورک، در دومین دیدار خود با سران کشورها در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با رجب طیب اردوغان رییسجمهوری ترکیه دیدار و گفتوگو کرد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این دیدار با تأکید بر جدیت در تداوم قدمهای مثبت در روابط همهجانبه ایران و ترکیه، به یادآوری توافقات کمیسیون راهبردی روابط دو کشور برای شتاب بخشیدن به همکاریها و حل برخی مشکلات پرداخت.
رییس جمهوری در ادامه از رجب طیب اردوغان برای سفر به ایران دعوت کرد تا دومین جلسه شورای راهبردی روابط دو کشور برگزار و روند توافقات آنکارا و همکاریهای دو کشور را بررسی و شتاب بخشند. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در دیدار با ریس جمهور ونزوئلا
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، روز سه شنبه در جریان سفر به نیویورک که به منظور شرکت و سخنرانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام گرفته است، در ادامه دیدار با سران کشورها، با رییس جمهوری ونزوئلا دیدار و گفتگو کرد.
دکتر روحانی در این دیدار، بر اراده ایران برای ادامه روابط مثبت و سازنده با ونزوئلا اشاره کرد و گفت: همان علاقه قبلی برای تحکیم روابط ایران و ونزوئلا پابرجا است و در این راه، اعتقاد داریم که کشورهای دیگر نباید بر روی این روابط دوستانه تأثیر بگذارند. (متن کامل خبر اینجا)
دیدار با رییس جمهور اتریش
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر سهشنبه به وقت نیویورک (صبح چهارشنبه به وقت تهران) در دیدار رییسجمهوری اتریش با بیان اینکه ایران در زمینه انرژی دارای شرایط بینظیری است به طوری که میتواند مرکز انرژی مطمئنی برای اروپا باشد، گفت: ما آماده اجرایی شدن شبکه انتقال گاز به اروپا از طریق اتریش هستیم.(متن کامل خبر اینجا)
روحانی در دیدار با بانکیمون
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر سهشنبه به وقت نیویورک (صبح چهارشنبه به وقت تهران) در دیدار «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: جهان امروز با مشکلات فراوانی از قبیل تروریسم، خشونت و تهدیدهای زیست محیطی مواجه است، اما بزرگترین مشکل، هژمونی قدرتهای بزرگ و بیعدالتی در دنیای امروز است. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در گفتگو با پیبیاس
رییس جمهوری که برای حضور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر میبرد، عصر سهشنبه و در گفتگو با «چارلی رز» مجری شبکه pbs آمریکا تأکید کرد که اگر ۱+۵ واقعیتها و حقوق ملت ایران را بپذیرند، شرایط به سرعت عوض خواهد شد.
رییسجمهوری، همچنین تروریسم را خطری جدی برای همه کشورها دانست و اظهارداشت: تروریسم در یک منطقه ثابت باقی نمیماند بلکه در حال حرکت است و مانند میکروب از یک جا به جای دیگر میرود. تا زمانی که یک میکروب در منطقهای فعال است باید احتمال دهیم که این میکروب نقل مکان میکند. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در دیدار با کامرون
یکی از نکات جالب توجه در دومین سفر رییس جمهور کشورمان به دیدار با «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس، در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه ایران همواره همکاری شفافی با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته است، تصریح کرد: گزارشهای بازرسان آژانس نشان میدهد که فعالیتهای ایران هیچگاه انحراف نداشته است.
دکتر روحانی گفت: امیدواریم با اراده کشورهای مذاکره کننده دستیابی به توافق جامع محقق شود زیرا هیچ راهی برای حل و فصل مسئله جز تفاهم وجود ندارد. راه تحریم نه تنها ثمری نداشت بلکه به ضرر همه طرفین بود. پایان تحریم و آغاز توافق میتواند به روابط گسترده و پایدار میان طرفین کمک کند. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در دیدار با رییس جمهور اسلوانی
دکتر روحانی روز چهارشنبه در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ادامه دیدار با سران کشورها، با رییس جمهوری اسلوونی دیدار و گفتگو کرد.
رییس جمهوری با بیان اینکه روابط با اروپا از اهمیت بالایی برای ایران برخوردار است، ابراز امیدواری کرد اسلوونی به عنوان عضو اتحادیه اروپا، به درک مشترک و توسعه همکاریها میان ایران و اتحادیه اروپا کمک کند.
روحانی در دیدار با رییس شورای اروپایی
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی ظهر چهارشنبه به وقت محلی و در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با «وان رامپوی» رییس شورای اروپایی در خصوص موضوع هستهای ایران و خطر تروریسم و خشونت در منطقه و جهان به گفتگو پرداخت.
دکتر روحانی در این دیدار با بیان اینکه جز تفاهم راه حل پایدار دیگری در موضوع هستهای ایران وجود ندارد، اظهارداشت: دولت یازدهم، تمام توان خود را برای مذاکرات منطقی به کار گرفته است و توافق ژنو هم نشان داد که مذاکره میتواند نتیجهبخش باشد.
در دیدار با نخست وزیر عراق
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ادامه دیدار با روسای کشورها در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، شامگاه چهارشنبه به وقت نیویورک، حیدر عبادی نخست وزیر عراق را در هتل محل اقامت خود به حضور پذیرفت.
دکتر روحانی در این دیدار با تبریک به عبادی و اعضای کابینه جدید عراق، گفت: کابینه عراق در مقطع بسیار حساس فعلی، بار مسئولیت سنگینی را به دوش گرفته است. کار بزرگی که همه مسئولین عراقی در این مقطع برای وحدت و اتحاد و همبستگی انجام دادند، بسیار ارزشمند بود و همه دوستان عراق از جمله ایران را خوشحال کرد.
روحانی در دیدار رییس جمهور بولیوی
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ادامه دیدار با روسای کشورها در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، شامگاه چهارشنبه به وقت نیویورک، رییس جمهوری بولیوی را در هتل محل اقامت خود به حضور پذیرفت.
دکتر روحانی در این دیدار با تبریک به رییس جمهوری بولیوی به خاطر ریاست بر گروه ۷۷ و ضمن اعلام آمادگی برای توسعه روابط دو جانبه ایران و بولیوی، گفت: از لحاظ جغرافیایی فاصله ایران و بولیوی بسیار زیاد است، اما قلبها و اهداف و آرمانهای ما در مسائل بین المللی بسیار به هم نزدیک است.
روحانی در دیدار نخست وزیر گرجستان
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی ظهر پنج شنبه به وقت نیویورک و در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در دیدار با نخست وزیر گرجستان، آمادگی ایران برای همکاری در حوزه انرژی، گاز، آب و حمل و نقل با این کشور را اعلام کرد.
دکتر روحانی افزود: اجرای طرح اتصال خلیج فارس به دریای سیاه از علایق مشترک دو کشور بوده که باید با اراده طرفین عملیاتی شود. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در دیدار رییس جمهور عراق
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی ظهر پنجشنبه به وقت نیویورک در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دیدار «فواد معصوم» رییسجمهوری عراق، گفت: تفرقه و تجزیه عراق به نفع ملت عراق و منطقه نیست و همه اقوام و مذاهب اعم از شیعه، سنی و کرد باید در حکومت این کشور سهم داشته باشند. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در دیدار رییس جمهور سوئیس
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی ظهر پنجشنبه در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد و در دیدار با رییسجمهوری سوئیس، گفت: ایران تمام نظارتهای بینالمللی بر فعالیتهای صلحآمیز هستهای را پذیرفته است و باید از حقوق آن نیز بهرهمند شود.
رییسجمهوری، تبعیض نسبت به بهرهمندی کشورها از فناوری صلحآمیز هستهای را غیرقابل پذیرش عنوان کرد و گفت: معتقدم عبور از این موضوع در چارچوب مقررات بینالمللی، پلهای برای همکاری و مشارکت در مسائل مهم منطقهای و جهانی است. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در جمع فعالان، صاحب نظران و سرمایه گذاران شرکتهای بزرگ آمریکایی
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی صبح چهارشنبه به وقت نیویورک و در جمع فعالان، صاحب نظران و سرمایه گذاران شرکتهای بزرگ آمریکایی تصریح کرد: سرمایه گذاری خارجی پلی برای ارتباط بهتر دو ملت است و اقتصاد ایران میتواند به شاهراهی برای تجارت جهانی، حل و فصل مشکلات سیاسی، ایجاد اعتماد بیشتر میان ملتها و استقرار امنیت در کل کشورهای خاورمیانه مبدل شود.
رییس شورای عالی اقتصاد، با تشریح وضعیت اقتصادی کشور در سالهای گذشته، تلاش دولت یازدهم در کاهش نرخ تورم و خروج از شرایط رکود را یادآور شد و گفت: بزرگترین موفقیت دولت در یکسال گذشته با توجه به قولی که در انتخابات به مردم داده شد، ایجاد ثبات و آرامش در بازار ایران بوده است.
روحانی در دیدار دیدار با اعضای اندیشکدههای آمریکایی
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی بعد از ظهر چهارشنبه در نیویورک و در دیدار با اعضای اندیشکدههای آمریکایی تصریح کرد: جریان داعش را نمیتوان با عملیات نظامی ریشه کن کرد و هرگونه مبارزه با افراطیگری تنها در صورت توجه به تبعیت کامل از اصول و ضوابط حقوق بین الملل و مفاد منشور مبارزه با تروریسم موفق میشود.
دکتر روحانی کمک به بازسازی دولتهای مرکزی برای رویارویی با تهدیدها و تلاش برای حفظ وحدت ملی و تمامیت ارضی این کشورها را از دیگر شرطهای موفقیت در مبارزه با تروریسم برشمرد و خواستار تلاش بین المللی برای ممانعت از تزریق منابع مالی و اسلحه به تروریستها شد. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در جمع شخصیتها و رهبران برجسته جامعه اسلامی ایالات متحده امریکا
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی شامگاه چهارشنبه در نیویورک و در جمع شخصیتها و رهبران برجسته جامعه اسلامی ایالات متحده امریکا گفت: وقوع انقلاب اسلامی در ایران سرآغاز بیداری اسلامی در کل خاورمیانه بود و عدهای برای مبارزه با این حرکت تلاش کردند تا چهره اسلام را مخدوش کنند.
رییس جمهوری با بیان اینکه امروز دشمنان با ایجاد تفرقه و اختلاف میان مسلمانان و راه اندازی حرکتهای تروریستی به نام دین و جهاد، در صدد مبارزه با اسلام سیاسی بر آمدهاند، گفت: نمایش توحش و بربریت عدهای در شبکههای اجتماعی با ادعای اسلام، توطئهای است که هدف آن سرافکنده کردن اسلام در دنیای متمدن امروز است.(متن کامل خبر اینجا)
دکتر روحانی در گفتگو با مجری شبکه خبری CNN
رییس جمهوری که برای حضور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر میبرد، عصر پنج شنبه و در گفتگو با مجری شبکه خبری CNN، تحریم، تهدید و هر برنامهای که مردم ایران را از توسعه و فناوری باز دارد راهی نادرست خواند و گفت: در صورتی که همه به سمت جلو برای توافق حرکت کنند، توافق امکانپذیر است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این گفتگو، تنها راه توافق بر سر موضوع هستهای ایران را «مذاکره» و «گفتوگو» دانست و اظهار داشت: مذاکرات جدی است و دو طرف با جدیت در حال مذاکره هستند. ایران این مذاکره را برای به نتیجه رسیدن و با جدیت و صداقت دنبال میکند و امیدواریم طرفهای مقابل هم در این زمینه تلاش کنند.
روحانی در دیدار وزیر امور خارجه آلمان
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی عصر پنج شنبه به وقت نیویورک در دیدار با وزیر امور خارجه آلمان، گفت: منافع طرفین ایجاب میکند که گامهای نهایی هر چه سریعتر برداشته شوند و در عین حال حقوق ملت ایران نیز بدون تبعیض و بر اساس قوانین بین المللی رعایت شود.
دکتر روحانی تصریح کرد: چارچوب توافق موقت ژنو باید مبنای توجه همه طرفین باشد، سطح غنی سازی باید در چارچوب نیازهای ایران باشد؛ بر این اساس باید هر چه سریعتر مسئله را حل و فصل کنیم. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در دیدار رییس جمهور گینه
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در دیدار رییس جمهور گینه گفت: دو کشور میتوانند مناسبات فیما بین را با شناسایی زمینههای همکاری بویژه در عرصههای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی گسترش دهند.
دکتر روحانی با اشاره به تهدیداتی چون تروریسم و شیوع بیماری ابولا در افریقا تصریح کرد: کشور ما در چارچوب نهادهای بین المللی نظیر سازمان ملل متحد و صلیب سرخ جهانی در رفع مخاطرات که جان انسانهای بیگناه را تهدید میکند همکاری کرده است.
دکتر روحانی در جمع ایرانیان مقیم آمریکا
رییس جمهوری شامگاه پنج شنبه به وقت نیویورک (صبح جمعه به وقت تهران) در جمع ایرانیان مقیم آمریکا گفت: سازمان تحریمها بر هم خورده است و امکان بازگشت شرایط به آنچه در یکسال پیش بود وجود ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با بیان اینکه عدهای درداخل کشور بودند که میگفتند ما برای پیشرفت نیازی به جهان نداریم و عدهای هم در خارج از کشور میگفتندایران را میشود حذف کرد، گفت: امروز در داخل کشور همه قبول دارند که راه درست تعامل سازنده با جهان است و در خارج از کشوربر این نکته توافق شده است که بدون ایران در بسیاری از مسایل منطقهای و جهانی کارها سخت پیش میرود و یا در عمل ناممکن شده است.(متن کامل خبر اینجا)
روحانی در شصتونهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز پنجشنبه در شصتونهمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با ابراز امیدواری نسبت به اینکه نشست امسال مجمع عمومی، جهان را به امنیت و آرامش انسانها نزدیکتر کند، افزود: راهحل درستِ برخورد با خشونت و افراطیگری، نه از بیرون بلکه با محوریت و ابتکار درونی و البته همکاریهای بین المللی قابل تصور است.
دکتر روحانی، تداوم تحریمهای ظالمانه علیه ایران را تداوم اشتباهی راهبردی علیه یک ملتِ معتدل و مستقل، در شرایط حساس منطقه دانست و اظهار داشت: ما در یک سال گذشته، به شفافترین گفتوگوها، برای اعتمادسازی در موضوع هستهای ایران دست زدهایم؛ و نه در اثر تهدید و تحریم، که بر مبنای اراده ملت خود، مذاکره جدی و صادقانه را در دستور کار قرار دادهایم. زیرا بر این باوریم که موضوع هستهای، یک راه حل، بیشتر ندارد و، آن فقط مذاکره است و اگر برخی در تخیل خویش، به راههای دیگری میاندیشند، سخت در اشتباه هستند.
رییس جمهوری اسلامی ایران با ابراز امیدواری نسبت به اینکه مذاکرات جاری در فرصت کوتاه باقیمانده، به توافق نهایی بیانجامد، افزود: ما به ادامه برنامه هستهای صلحآمیز خود، شامل اِعمال حق غنی سازی و سایر حقوق هستهای در خاک ایران، در چارچوب مقررات بینالمللی، مصمم هستیم. ما با انگیزه مثبت، حسننیت و جدیت، به تداوم مذاکرات هستهای با کشورهای طرف مذاکره، بر مبنای اعتماد متقابل، رفع دوسویه ابهامات، موضع برابر، احترام متقابل و اصول پذیرفته شده بینالمللی، پایبند هستیم.
رییس جمهوری اسلامی ایران، با یادآوری پایبندی مردم ایران به اصول و ارزشهایی که استقلال، توسعه و غرور ملی در رأس آنها قرار دارد، گفت: مردم ایران عملکرد دولتهای خود را بر اساس همین معیارها مورد ارزیابی قرار میدهند. اگر این واقعیت بارز ملی از سوی طرفهای مذاکرهکننده، مورد توجه قرار ندهند و دچار خطاهای محاسباتی شوند، یک فرصت استثنایی و تاریخی از دست خواهند داد.
دکتر روحانی افزود: دستیابی به توافق جامع هستهای با ایران، فرصتی تاریخی برای غرب است که نشان دهد با پیشرفت و توسعه دیگران مخالف نیست و تبعیض در مقررات بینالمللی را دنبال نمیکند؛ این توافق میتواند پیامی جهانی برای صلح و امنیت نیز داشته باشد که راه حل اختلافات، مذاکره و تکریم است و نه منازعه و تحریم. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در دیدار با جمعی از کارآفرینان و صاحب نظران اقتصادی ایرانی مقیم خارج کشور
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی صبح جمعه به وقت نیویورک، در دیدار با جمعی از کارآفرینان و صاحب نظران اقتصادی ایرانی مقیم خارج کشور که در هتل محل اقامت رییس جمهوری برگزار شد، دنیای امروز را دنیای دانش و رقابت دانست و گفت: اگر در این رقابت برای برنده شدن تلاش نکنیم، نه اینکه عقب میافتیم، بلکه کل توسعه و آینده کشور زیر علامت سوال قرار میگیرد.
رییس جمهوری افزود: سرعت تحولات علمی ایجاب میکند که تقویت شرکتهای دانش بنیان، توسعه پارکهای علم و فناوری و همچنین راه اندازی شهرکهای فناوری مشترک با برخی کشورها را بیش از پیش مورد توجه قرار دهیم.
روحانی در دیدار با نخست وزیر لبنان
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، عصر جمعه به وقت نیویورک، در دیدار با نخست وزیر لبنان، دو ملت ایران و لبنان را دو ملت صمیمی و برادر دانست و با ابراز نگرانی نسبت به ناامنیهایی اخیر لبنان، اظهار امیدواری کرد ارتش لبنان با توانمندی در مقابل تروریستها از امنیت کشور و مردم لبنان حراست کند.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه ثبات و امنیت لبنان برای جمهوری اسلامی ایران حائز اهمیت است، گفت: لبنان همواره الگویی برای همزیستی مسالمت آمیز اقوام و مذاهب بوده است که باید تلاش کرد این موضوع تقویت شود و ایران چون گذشته هر گونه کمک لازم برای آرامش و تحکیم وحدت در لبنان را وظیفه خود میداند. (متن کامل خبر اینجا)
روحانی در نشستی مطبوعاتی در جمع نمایندگان رسانههای بین المللی در نیویورک
رییس جمهوری که به منظور شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر میبرد، در ادامه دیدارها با سران کشورهای مختلف، مقامات نهادهای بین المللی و ایرانیان مقیم آمریکا، عصر جمعه به وقت نیویورک در نشستی مطبوعاتی در جمع نمایندگان رسانههای بین المللی در نیویورک حاضر شد و به سوالات نمایندگان رسانهها پاسخ گفت.
دکتر روحانی در بیان تاکیدات ایران در مذاکره با ۱+۵، اظهار داشت: به هیچ عنوان تحریم، مسیر صحیح و درستی نبوده و ادامه تحریم، کارساز نخواهد بود. تحریم به ضرر همه ملتها و دولتهای تحریم کننده و تحریم شونده است. هیچگاه تحریم نتوانسته بر اراده ملت ایران برای حرکت در مسیر فناوری صلح آمیز هستهای کارساز باشد، چون ملت ایران در این راه متحد است.(متن کامل خبر اینجا)
روحانی در جمع اساتید، دانشجویان و دانش پژوهان ایرانی مقیم آمریکا
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی صبح شنبه به وقت نیویورک در جمع اساتید، دانشجویان و دانش پژوهان ایرانی مقیم آمریکا، با اشاره به استقرار ثبات و آرامش در فضای اقتصادی ایران طی یکسال گذشته، افزود: جامعه امیدوار و با نشاطی ایجاد شده است. مردم ایران دارند خوب تلاش میکنند و در بسیاری موارد، دولت دنباله رو مردم ایران است. دولت وظیفه دارد ضمن حفظ امید مردم، نسبت به ایجاد فرصت برای حرکت سریع مردم اقدام کند.
رییس جمهوری عصر شنبه به وقت محلی (صبح یکشنبه به وقت تهران)، نیویورک را به مقصد آستاراخان در روسیه ترک کرد تا در چهارمین اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر شرکت کند.
گزارش: نیره ساری