آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۹۶۸۵
گزارش/

600 هزار تا یک میلیون تومان، هزینه مشاوره قبل از ازدواج/ مراکز مشاوره تا چه اندازه به ازدواج پایدار کمک می‌کنند؟

اگر "شناخت" طرفین را مهمترین عامل بقای یک زندگی بدانیم، مشاوره قبل از ازدواج برای هر چه بیشتر شدن این شناخت اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، انتخاب همسر مناسب، یکی از دغدغه‌های این روزهای جوانان است. این انتخاب هر چه قدر بر طبق اصول و معیارهای درست باشد، تضمینی خواهد بود برای زندگی خوب و خوشبختی پایدار.


در شرایطی که 25 تا 30 درصد ازدواج ها در همان سال های اولیه به طلاق ختم می شود، باید چاره‌ای برای انتخاب درست اندیشید.


به منظور این انتخاب درست، می بایست از نظرات دیگران استفاده کرد و از آنان مشورت گرفت. در گذشته این مشورت با اعضای بزرگتر و پرتجربه تر خانواده صورت می گرفت ولی امروز، روش مرسوم استفاده از مراکز مشاوره جای مشورت های سنتی را گرفته است تا جایی که امروز، اکثرا زوج ها پیش از ازدواج گزینه ی مراجعه به مشاور ازدواج را انتخاب می کنند.


بازشناسی شخصیت توسط مشاور


روانشناس یا مشاور ازدواج، ملاک هایی را که برای هر دو طرف مطرح است را با فاکتورهای جزئی مورد ارزیابی قرار می دهد تا بتواند بررسی درستی از شخصیت زوجین داشته باشد. به عبارت دیگر مشاور در صدد است تا دیدگاه ها و اهداف زوجین را مورد بررسی قرار دهد و طرف مقابل را با این دیدگاه ها آشنا سازد.


در مشاوره ازدواج، مشاور سعی می کند تا ویژگی های هر یک از طرفین را کشف کند و به جزئیات شخصیت آن ها واقف شود و با بررسی طرف مقابل آن ها را به این نتیجه برساند که آیا می توانند با یکدیگر ادامه مسیر دهند یا نه.
در این پروسه، هر یک از دو طرف می بایست از لحاظ رفتار، آداب و رسوم، فرهنگ، سبک زندگی، خانواده و حتی مواردی مانند تحصیلات و وضع اقتصادی بررسی شوند و اگر از این مرحله گذشتند و تطابق لازم را داشتند، به لحاظ ذهنی و تفکرات  و اعتقادات کنکاش شوند. نگاه هر یک از دو طرف به زندگی برای طرف مقابل تشریح شود و او را به شناخت درست تری برساند.

 

نقاط ضعف و قوت و احیانا مشکلات روانی در این مشاوره ها کشف می شود و به طرف مقابل و حتی خود شخص بازشناسایی می شود تا مشکلات احتمالی بعدی کمتر و یا رفع شود. نکته ای که این مشاوره ها دارند این است که مشاور وظیفه اش فقط آگاه کردن است و هیچ وقت باید و نباید در کار نمی آورد. او تنها طرف مقابل را تحلیل می کند تا فرد بتواند تصمیم درست تری داشته باشد و هیچگاه تحمیل نظر مشاور در پروسه مشاوره مطرح نیست.


البته این امر یک استثنا هم دارد. مشاورین با استفاده از ابزار گوناگون مثل تست های مختلف شخصیت شناسی، گاهی به این نتیجه می رسند که در کنار هم بودن دو نفر در آینده به هیچ وجه ممکن نیست و برخی موارد ممکن است در آینده برای آن ها مشکل ایجاد کند.


مشاوره قبل از ازدواج، موافقان و مخالفانی دارد. موافقان که تکلیفشان مشخص است. تمام کارکردهایی که در بالا گفته شد را قبول دارند و معتقدند این جلسات و تست ها می تواند شخصیت را به خود طرف و طرف مقابل بشناساند اما مخالفین و کسانی که اعتقاد دارند این مشاوره ها کارکردی ندارند، آن هایی هستند که بر این باورند دو نفر وقتی که یکدیگر را برای ازدواج انتخاب کرده اند، خیلی کم پیش می آید که با انجام تست یا مشاوره، نظرشان برای ادامه زندگی عوض شود و بیشتر نقاط مثبتی که گفته می شود را در ذهن پررنگ می کنند.


اما همین مخالفان هم اذعان دارند که شناخت در این مرحله از زندگی، شاید دو طرف را از ادامه زندگی منصرف نکند اما در کنار آمدن دو طرف با برخی اخلاق ها کارساز است.


هزینه های مشاوره ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج از دو جلسه تا ده جلسه و یا بیشتر متغیر است. بسته به تشخیص مشاور، این جلسات می تواند از دو نوبت آغاز شود و حتی به بیشتر از ده جلسه بکشد. در جدول زیر، هزینه ی قانونی و تعرفه ی مراکز مشاوره را مشاهده می کنید. چیزی که در همه مراکز مشاوره رعایت نمی شود و هستند مراکزی که با بهانه ی استفاده از متخصصین با تجربه، مبلغی بیشتر دریافت می کنند.

 

 

 

برای تامین این هزینه ها، دولت تصمیم گرفته در مقاطعی به مشاوره های ازدواج یارانه اختصاص دهد. اگر این یارانه دائمی و همیشگی شود، مشکلات مالی زوج را از انجام این مشاوره ها باز نمی دارد.


با این حساب اگر یک زوج بخواهند ده جلسه در این جلسات شرکت کنند حداقل حدود سیصد هزارتومان و حداکثر نزدیک به ششصد هزارتومان می بایست بپردازند که رقم قابل ملاحظه ای به نظر می رسد. علاوه بر آن، تست های مختلف شخصیت شناسی هزینه ی جداگانه و متغیری دارد که رقمی از 30 هزار تومان تا 300 هزارتومان دارند.


با این اوصاف چنانچه مشاوره پیش از ازدواج از سوی مسئولین دولتی برای زوجین ضروری تلقی شود، می بایست راهکاری برای کاهش هزینه های آن در نظر بگیرند.


معاون وزارت ورزش و جوانان در این باره با اشاره به لزوم تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات مشاوره پیش از ازدواج می گوید: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در یک برنامه پیشنهادی به مجلس، بیمه شدن تمام خدمات مشاوره‌ای را ارائه داده است، اما تأکید ما تنها مشاوره‌های پیش از ازدواج است که جزئیات آن را نیز مشخص کرده‌ایم.


پیشنهاد ما این است که مشاوره قبل از ازدواج در ۳ تا ۵ جلسه در مراکز مشاوره دارای مجوز تحت پوشش بیمه‌ای قرار گیرد و ابتدا و انتهای آن برای تمام مردم یکسان باشد.

این طرح تحت عنوان سند ملی مشاوره قبل از ازدواج هم‌اکنون در حال پیگیری است و ما باید بیمه مشاوره‌های قبل از ازدواج را جدی بگیریم و مطرح کرده‌ایم که اگر در سال ۸۰۰ هزار واقعه ازدواج صورت گیرد، حداقل ۵۰۰ هزار واقعه با مشاوره انجام شود.

پایانی بر دعوای وزارت ورزش و جوانان با سازمان نظام روانشناسی


طبق گفته معاون وزارت ورزش و جوانان در طی سال‌های اخیر دعوایی میان سازمان نظام روانشناسی و وزارت ورزش و جوانان در خصوص اعطای مجوز برای مراکز مشاوره ازدواج وجود داشت که به گفته گلزاری هم‌اکنون با رایزنی‌های انجام شده، وزارت ورزش و جوانان این مجوز را از سازمان نظام روانشناسی گرفته است که در این حوزه نیابتا” بتواند مجوز مراکز مشاوره ازدواج را اعطا کند و به این ترتیب دعوای دو ساله وزارتخانه و سازمان نظام روانشناسی حل شد.


با توجه به این که فرایند مشاوره ازدواج با به کار گیری دانش روانشناسی، پزشکی، جامعه شناسی و ... موجب شناخت بیشتر طرفین و در نتیجه تشکیل زندگی پایدارتری خواهد شد، امید است مراکز مشاوره ی مورد تایید وزارت ورزش و جوانان که از مشاورانی صالح و متخصص و کارآمد برخوردارند به جوانان معرفی شوند تا با این اتفاق از مشکلات احتمالی بعدی جلوگیری شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
زهرا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۳
سلام
مادر شهرستان هزینه مشاوره قبل ازدواجمون حدود صدوپنجاه هزار تومن شد .
چرا عکس حلقه طلا برای مرد گذاشتید ؟ مگه نمی دونید که حرومه ؟
8
13
علیرضا بهادرانی
۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶
سلام
بزرگوار چرا فتوی میدید؟! کی گفته طلا برای مرد حرومه؟!
مرد نباید از زیور آلات طلا و لباسی که از طلا ساخته شده استفاده کنه ولی برای مرد داشتن طلا در خانه یا در جیب حروم نیست!
اینجا هم نشون نداده که حلقه دست مرد هست، من قول میدم این حلقه را آقاهه دستش نکنه بذاره تو جیبش...
ناشناس
۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۸
علیرضا بهادرانی عزیر
برای شما از خداوند متعال شفای عاجل خواهانم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰
الان سايت تبيان برنامه ملي جالبي براي ازدواج دارد
مجردهافرم ازدواج پرميكنن
متاهين هم واسطه ازدواج درشهرهاميشن
البته فعلافقط تهران راه افتاده
2
0
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۱
متاسفانه از منم در تهران به خاطر ۴ تا تست که معلوم بود از اینترنت گرفته بودنش ۱۶۰ تومن گرفتن.
0
0
موسوی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۵
به عنوان روانشناس که 7 سال است در شرق تهران فعالیت می کنم معتقدم علی رغم مشکلات مادی مردم ولی به دلیل مشکلات مالیاتی و هزینه های بالای نگه داری مرکز امیدوارم هیچگاه بحث بیمه مطرح نشود که خود گرفتاری دیگری است و معلوم نیست کی بتوان پول آن را از بیمه گرفت. وقتی رئیس مالیات شرق تهران( اداره مالیات ضلع شمالی میدان رسالت) می گوید 50 الی 60 تومن کم است از مردم بیشتر بگیرید، پس اجازه دهید بیشتر بگیریم!!!
ضمنا تعرفه های مندرج در سایت بسیار قدیمی است و به روز نشده است
0
4
پربازدیدترین آخرین اخبار