اشتباه اطلاعاتي درباره وجود نارضايتي گسترده علت شكست انقلاب سبز
به گزارش «شبکه خبر دانشجو»، تيري ميسان در مقاله اي درباره انقلاب سبز عليه نظام جمهوري اسلامي نوشت:
ابتدا در سال 2007، كنگره آمريكا بودجه اي چهارصد ميليون دلاري براي هماهنگ كردن تغيير رژيم در ايران اختصاص داد.
اين بودجه به غير از بودجه اختصاصي ان اي دي، يو اس اي آي دي، سيا و ديگر آژانس هاي آمريكايي بود.
اينكه بودجه هاي اختصاصي آمريكا براي تغيير رژيم در ايران چگونه خرج شدند دقيقا مشخص نيست اما سه مشتري اصلي اين بودجه ها عبارت بودند از: تشکیلات يکي از روساي جمهور سابق ايران، خانواده پهلوي و مجاهدين خلق ايران(منافقين).
دولت بوش بعد از تصميم ستاد مشترك آمريكا مبني عدم حمله نظامي به ايران تصمي به انجام يك انقلاب رنگي در تهران را گرفت.
گزينه انجام انقلاب رنگي در ايران توسط دولت باراك اوباما رئيس جمهور جديد آمريكا نيز مورد تاييد قرار گرفت .به اين ترتيب طرح انجام انقلاب رنگي در ايران كه در سال 2002 توسط موسسه امريكن اينترپرايز طراحي شده بود با همكاري اسرائيل آغاز شد.
در ابتدا يك فصل به فصول انقلاب رنگي اضافه شد كه آن هم شروع انقلاب رنگي در لبنان در صورت پيروزي حزب الله در انتخابات بود كه بعدا لغو شد.
طرحي كه قرار بود در ايران اجرا شود عبارت بود از حمايت گسترده از نامزد مورد نظر طیف مخالف حاکميت ایران، بحث انگيز كردن نتايج انتخابات رياست جمهوري، بمب گذاري هاي گسترده، بركناري محمود احمدي نژاد و رهبر ايران از قدرت، تشكيل دولت موقت به رياست ميرحسين موسوي، بازگشت خانواده سلطنتي و تشكيل دولتي به رياست سهراب سبحاني بود.
طبق طرح ايجاد انقلاب رنگي سال 2002 در ايران، عمليات انجام انقلاب توسط موريس آميتاي و مایکل لدين نظارت مي شد و ايران گيت يك شبكه غيرقانوني فروش سلاح مسئول پشتيباني تسليحاتي اغتشاشگران شد.
لدين كه تابعيت اسرائيلي آمريكايي دارد به عنوان رابط در واشنگتن و م.ر برادر یکی سران رژیم ایران همتاي وي در تهران بود كه در زمان جنگ ايران و عراق تحت الحمايه ايران گيت خريد و فروش هاي تسليحاتي را هماهنگ مي كردند.
مايکل لدين يك روباه پير است كه در عمليات هاي پنهان زيادي شركت داشته است. وي در زمان ترور آلدو مورو در رم بود، به نظر مي رسد وي با حلقه بلغاري بعد از ترور نافرجام جان پل دوم يا ادعاي اخير مربوط به حلقه ارائه دهنده اورانيوم نيجريه به صدام نيز ارتباط داشته است.
لدين هم اكنون براي موسسه امريكن اينترپرايز( ريچارد پرل و پل ولفويتز) و همچنين بنياد دفاع از دموكراسي كار مي كند.
موريس آميتاي مدير سابق ايپك(كميته روابط عمومي اسرائيل-آمريكا) است و هم اكنون قائم مقام يك بنياد امور امنيت ملي يهوديان(جينسا) است. وي همچنين مدير يك موسسه است که به صنايع اسلحه ساري مشاوره مي دهد.
در 27 آوريل، موريس و لدين با همكاري سناتور جوزف ليبرمن در امريكن اينترپرايز درباره برگزاري انتخابات رياست جمهوري ايران سميناري را برگزار كردند. در 15 ماه مي، سمينار جديدي برگزار شد و قسمت عمومي سمينار يك ميز گرد بود به رياست جان بولتون درباره چانه زني درباره ايران.
در اين ميزگرد، برنارد هوركاد كارشناس فرانسوي، مناظره اي درباره اين موضوع كه آيا مسكو با اتمام حمايت از تهران در مقابل دست برداشتن واشنگتن از استقرار سپر موشكي در اروپاي شرقي موافقت خواهد كرد، ترتيب داد.
در همين زمان، امريكن اينترپرايز، وبسايتي براي مطبوعات شركت كننده طراحي كرد به آدرس: IranTracker.org كه بخشي نيز درباره انتخابات لبنان داشت.
جريان حامي ميرحسين موسوي که روابط با لدين را از طريق ايران گيت شروع کرده و تا کنون هم ادامه داده است، در طول جنگ و بعد از آن قدرت سیاسی و اقتصادی خود را گسترش داد اما در شرایط کنونی ترجیح داد با حمایت از نخست وزیر اسبق، اهداف خود را تامین نماید.
مجاهدين خلق ايران(منافقين) مورد استفاده واشنگتن قرار گرفتند. مجاهدين كه مورد حمايت پنتاگون هستند توسط وزارت خارجه آمريكا و در گذشته توسط اتحاديه اروپا به عنوان يك سازمان تروريستي شناخته شده بودند.
در واقع مجاهدين خلق مسئول بمب گذاري هاي گسترده انجام شده در اوايل انقلاب از جمله كشتار(شهادت) آيت الله بهشتي، روساي قوا و شش تن از دستياران آنها و يك چهارم اعضاي مجلس شوراي اسلامي آن زمان هستند. مسعود رجوي رئيس سازمان مجاهدين خلق(منافقين) ابتدا با ابوالحسن بني صدر رئيس جمهور سابق ايران و سپس با مريم خشونت طلب ازدواج كرد. فرماندهي جريان مجاهدين خلق(منافقين) در خارج از پاريس قرار دارد و پايگاه نظامي آن در عراق است كه ابتدا تحت الحمايه صدام بود و اكنون تحت الحمايه وزارت دفاع ايالات متحده است. قرار بود مجاهدين خلق بمب گذاري ها در ايران در طول برگزاري انتخابات رياست جمهوري و پس از آن را اجرايي كند و قرار بود درگيري ها بين حاميان احمدي نژاد و مخالفان را به برخورد بكشانند.
برنامه طراحي شده، ادامه هرج و مرج و بركناري رهبري و در نتيجه تشكيل دولت موقت موسوي و روي كار آمدن حكومت سلطنتي بود.
طبق برنامه انقلاب رنگي، توافق شده بود رضا سيروس پهلوي فرزند شاه مخلوع ايران دوباره بر تخت شاهنشاهي نشسته و سهراب سبحاني نخست وزير شود.
رضا پهلوي با داشتن چنين ذهنيتي در ماه فوريه مصاحبه هايي را با ميشل توبمن مدير دفتر اطلاعات نشريه فرانسوي آرته در پاريس كه رياست چرخه ناظران، باشگاه نئومحافظه كاران فرانسه را نيز بر عهده دارد انجام داد.
نبايد از خاطر برد كه واشنگتن طرح هاي مشابهي را براي بازگردان سلطنت به افغانستان انجام داد. محمد ظاهر شاه قرار بود دوباره در اين كشور بر تحت سلطنت بنشيند و حامد كرزاي نخست وزير وي شود. از بدشانسي آمريكايي ها، ظاهرشاه در سن 88 سالگي بود و فرتوت تر از تعقيب سلطنت بود و بنابراين كرزاي رئيس جمهور شد.
خصوصيت مشترك كرزاي و سبحاني داشتن تابعيت آمريكايي و سرمايه گذاري در منابع نفتي خزر است.
تا جايي كه به تبليغات مربوط مي شود، طرح اوليه كارهاي تبليغاتي به يك موسسه روابط عمومي وابسته به بنادور داده شد. اما در نهايت گلي عامري مدير كل آموزش و فرهنگ وزارت خارجه آمريكا عهده دار اين مسئوليت شد. عامري يك زن ايراني آمريكايي و همكار سابق جان بولتون نماينده ايالات متحده در سازمان ملل است.
عامري به عنوان يك متخصص رسانه، زيرساخت ها و آموزش هاي اينترنتي لازم براي مخالفان رهبري در ايران را طرح ريزي و برنامه هاي تبليغاتي تلويزيوني و راديويي فارسي وزارت خارجه آمريكا را همگام با بي بي سي هدايت كرد.
طرح بي ثبات سازي ايران شكست خورد چرا كه عنصر اوليه و محرك انقلاب هاي رنگي در ايران به شكل درست رقم نخورد.
ميرحسين موسوي نتوانست عصبانيت مردم را به سمت محمود احمدي نژاد هدايت كند و مردم ايران در دام نيافتادند، آنها رئيس جمهوري اسلامي ايران را درباره مشكلات اقتصادي خود و تحريم هاي اعمالي مقصر نمي دانستند.
بنابراين ، اعتراضات به حومه شمالي تهران محدود شد و در اين ميان مقامات ايراني نيز با خودداري از درگيري جدي با تظاهركنندگان به آرام شدن فضا كمك كردند.
باوجودي كه كودتاي رنگي در ايران شكست خورد بايد تبليغات غرب در اين خصوص را موفقيت آميز دانست.
به طوري كه افكار عمومي جهاني واقعا باور كرد كه دو ميليون نفر به خيابان هاي تهران ريختند در حالي كه رقم واقعي يك دهم آن بود.
اكنون اين سئوال مطرح است كه اوباما شكست خورده از جنگ با جمهوري اسلامي براي تغيير رژيم، چه طرحي در سر دارد؟
تيري ميسان، روزنامه نگار و فعال سياسي فرانسه است كه با نوشتن كتاب دروغ هاي بزرگ بوش، اظهارات مقامات كاخ سفيد درباره حادثه 11 سپتامبر را به چالش كشاند.
وي، رئيس و بنياينگذار موسسه وولتاير نت ورك و رئيس كنوني پروجك اورنيكار است كه در خصوص ارتقاي انديشه و آزادي بيان در اروپا و فرانسه فعاليت مي كند.
كتاب دروغ هاي بزرگ بوش اثبات مي كند كه حادثه 11 سپتامبر توسط مجموعه دست اندركار صنايع نظامي آمريكا طرح ريزي شده، كتاب مزبور به 28 زبان ترجمه شده است.
كتاب دروغ هاي بزرگ بوش ميسون در ايران، عربستان سعودي، امارات متحده عربي، عراق، اردن، لبنان، سوريه مصر و مراكش از پرفروش ترين كتاب ها شده است.
گروه روزنامهنگاران ولتير (سايت رسمي: https://www.voltairenet.org/en) شبکهاي بينالمللي از روزنامهنگاران است که به انتشار تحليلها و اخبار گوناگون درباره دخالتهاي ايالات متحده در کشورهاي ديگر، انقلابهاي رنگين، آزادي بيان، حقوق بشر و ... ميپردازد.
مرکزيت اين گروه در پاريس واقع است و افرادي چون سندرو کروز، تيري ميسن و ... از جمله چهرههاي آن به شمار ميرود.
ارتباط فعاليتهاي ارتش القاعده در عراق با کاخ سفيد، چگونگي کودتا عليه چاوز، وقايع يازده سپتامبر، نفوذ دولت ايالات متحده در دولت فرانسه و ... از جمله انتشارات اين گروه است.
آژانسهاي خبري متعدد با جهتگيريهاي مختلف از اکوادر و مکزيک تا سويس عضو اين گروه هستند.
مترجم: حمداله عمادي حيدري