کد خبر:۳۶۰۱۳۱
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

علوم انسانی و ارزشی باید بومی شوند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: علوم ارزشی را نباید بدون نقد و همانگونه که از دیگر کشورها وارد شده، تدریس و تحصیل کرد؛ بلکه باید مبتنی بر آموزه‌های داخلی بومی سازی شوند.

حجت‌الاسلام احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در گرگان، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر  تحول علوم انسانی بیان داشت: فراگیری علم از دیگر نقاط جهان باید به قالب یک چارچوب محیطی محدود شود و به تعبیر دیگر باید مبتنی بر آموزه‌های داخلی بومی سازی شوند.


وی تصریح کرد: علوم طبیعی مانند علم پزشکی، فیزیک، شیمی و حتی علم کشاورزی از هر جایی صادر شود، مشکلی ندارد و باید از آن استفاده کرد؛ اما علوم ارزشی مانند فلسفه، کلام، اقتصاد، جامعه شناسی، روانشناسی، حقوق، تعلیم و تربیت، مدیریت، ادبیات و زبان دیگر کشورها و ایرانی این‌ها همه جنبه‌هایی است که ارزشی محسوب می‌شود؛ چرا که برخاسته از نظر و ایده‌های انسانی است که برآمده از فرهنگ محیط زندگی افراد است؛ از این رو با تغییر محیط نیاز به بازنگری دارند.


مدیرگروه فسلفه دانشگاه تهران ادامه داد: فرض کنید که ما اگر فلسفه می‌خوانیم این فلسفه جوری نباشد که هر چه دیگران گفتند صاف بیاوریم و تعلیم دهیم؛ بنده خودم فلسفه غرب را سال‌ها در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تدریس کردم؛ اما به این صورت که نقدی هم داشتم؛ صاف و ساده آن را بیاوریم و تایید کنیم و جا بیاندازیم و نتوانیم نقد کنیم درست نیست؛ بلکه باید یاد با نظر دیگران آشنا شویم و با توجه به فرهنگ بومی آن را حلاجی کنیم مانند مرحوم علامه طباطبایی و استاد مطهری که یاد می‌گرفتند و در عین حال نقد می‌کردند و به یک معنی آن علوم را بومی می‌کردند.


حجت‌الاسلام احمدی با اشاره به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری و تاکید ایشان بر روی تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: این کار آسانی نیست و زمان بر است تا نیرو تربیت شود و مراتب دیگر طی شود اما نباید چون کار سختی است آن را رها کرد.


وی در رابطه با روند بومی سازی علوم انسانی گفت: این کار این شورای تحول است یعنی شورای تحول همه این رشته‌های ارزشی را می‌گیرد و برای آن‌ها برنامه‌ریزی می کند و این‌ها را به صورت سر فصل دانشگاهی در می‌آورد و می‌دهد به وزارت علوم و وزرات این سرفصل‌ها را به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌کند و دانشگاه‌ها به مراکزی می‌دهند که آن مراکز بر اساس این‌ها کتاب تألیف کنند و در نهایت این کتاب‌ها در اختیار دانشجو قرار می‌گیرد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار