آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۱۰۵۳

واکاوی دولتی‌سازی تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه ارومیه

دانشگاه ارومیه از مدت ها قبل آبستن ظهور و بروز "تشکل های دولت ساخته" شده است.

به گزارش "خبرگزاری دانشجو"، پروژه دولتی‌سازی و کنار زدن نقش دانشجو از تشکل‌های دانشجویی، با دست اندازی مسئولان دانشگاه، عملاً فضا را برای شکل‌گیری تشکلی با هویت دانشجویی بسته‌اند و خبرها حاکی از آن است که مسئولان قصد دارند تا تشکل‌هایی هم سو با دولت در دانشگاه ارومیه شکل گیرد.

مسئولان دانشگاه ارومیه سال پیش با مغالطه‌ای آشکار مدعی شده‌اند که تشکل انجمن اسلامی دانشجویان 3 درصد دانشجویان دانشگاه عضو نداشته و این در حالی است که چنین الزامی (عضویت سه درصدی دانشجویان دانشگاه) در هیچ کجای آئین‌نامه تشکل های اسلامی دانشجویی ذکر نشده است، بلکه این الزام فقط برای تشکیل یک تشکل دانشجویی است.

این استدلال‌ها در خوشبینانه‌ترین حالت، ناشی از فقدان اطلاع از آئین نامه تشکل های اسلامی دانشگاهیان و در نگاهی دیگر، ناشی از غفلتی قابل تامل برای انحراف تشکل‌های دانشجویی است.

به نظر می رسد پس از شکستِ پروژه حذف تشکل‌های دانشجو محور، تلاش‌های فراوانی برای تشکیل تشکل‌های نزدیک به دولت در دانشگاه ارومیه آغاز شده؛ که بنا بر شنیده‌ها پشت پرده این جریانات به معاونت آموزشی و  معاونت دانشجویی دانشگاه ارومیه ختم می‌شود.

بنابر اخبار شنیده شده، دو نفر از موسسین انجمن ایران اسلامی که خواهان تشکیل انجمن تحکیم وحدت است، با حمایت و پشتیبانی کامل ریاست دانشگاه ارومیه، اقدام به جمع آوری امضا از دانشجویان نموده‌اند.

این در حالی است که مطابق آئین‌نامه تشکل‌های اسلامی دانشجویان، صدور مجوز برای تشکیل یک تشکل نوپا منوط به ارائه و تایید اساسنامه توسط هیئت 3 نفره دانشگاه که متشکل از رييس دانشگاه و مسئول نهاد نمايندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه و نماينده وزارت علوم است؛ در حالی که هنوز اساس نامه به تایید هیئت نظارت نرسیده است.

جمع آوری امضا قبل از اینکه اساس نامه آن تشکل تایید شود، خلاف آیین نامه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان است و حمایت رئیس دانشگاه و برخی از معاونان، شبیه بهانه‌ای است تا پروژه دولتی‌سازی تشکل‌های دانشجویی از دانشگاه ارومیه کلید بخورد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار