کد خبر:۳۶۱۷۱۰
هروی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

سعی کردیم ویژگی‌های "فاکتور صوری" در موسیقی آن رعایت شود/ در موسیقی فیلم به دنبال نشان دادن عقاید و ارزش‌ها بودم

آهنگساز مستند "فاکتور صوری" گفت: در این مستند قصد داشتیم عقاید و ارزش‌هایی را نشان دهیم و این مساله می‌بایست به طور شفافی در آهنگسازی جلوه‌گر می‌شد.

پارسا هروی، آهنگساز جوان مستند «فاکتور صوری» در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص ورود خود به عرصه موسیقی بیان داشت: بنده موسیقی را از سن 15-16 سالگی شروع کردم و به مرور وارد تنظیم موسیقی شدم. هم اکنون 4-5 سال است که به طور حرفه‌ای این عرصه را در هنر دنبال می‌کنم.

 

آهنگساز مستند «فاکتور صوری» ادامه داد: آهنگسازی را با ساز پیانو شروع کردم. در ادامه فعالیت خود، به تدریس ساز پیانو پرداختم و کم کم به آهنگسازی علاقمند شدم و به طور کامل آن را پیگیری کردم. در این ایام بود که علاقه شخصی‌ بنده به تصویر، نمایش و سینما سبب شد تا فصل مشترک آنها یعنی موسیقی فیلم را به عنوان دغدغه اصلی خود بدانم و به این حوزه وارد شوم.

 

هروی تأثیرگذاری موسیقی بر روح و روان مخاطب را بسیار دانست و افزود: در تأثیرگذاری بالای موسیقی در میان حوزه‌های مختلف هنری تردیدی نیست، اما برعکس چیزی که خیلی اوقات تصور می‌شود، موسیقی برای جبران کاستی‌های فیلم و به عنوان یک ابزار پرکنندۀ خلاء‌های فیلم نیست. به نظر شخصی بنده موسیقی قرار نیست گپ‌های دراماتیک و حفره‌های ناشی از ناتوانی تصویر در انتقال حس در یک فیلم را پُر کند، بلکه قطعا باید همان خط روایت فیلم را دنبال کند و در جاهایی که نیاز است، همان حس را منتقل کند. به طور کلی، موسیقی یک ابزار کمکی نیست بلکه به طور مستقل حائز اهمیت است و در یک رابطه طولی با تصویر قرار دارد.

 

این آهنگساز جوان کشور درخصوص ویژگی‌های آهنگسازی آثار مستند اظهار داشت: قطعا می‌توان ویژگی‌‌های خاصی را برای آهنگسازی آثار مستند برشمرد. ویژگی‌هایی که ترسیم‌کننده سینمای حقیقت‌جو است. اولا باید بحث سینمای مستند و حقیقت‌جو را از سینمای روایت‌گر داستانی منفک کنیم. ما در سینمای مستند با بیان حقایق نشأت گرفته از واقعیاتی تلخ و گاه تند همراهیم. آن چیزی که بنده شخصا در آهنگسازی مستند «فاکتور صوری» به دنبال آن بودم، این بود که قصد داشتیم عقاید و ارزش‌هایی را نشان دهیم و این می‌بایست به طور شفافی در آهنگسازی جلوه یابد. ما در «فاکتور صوری» برخلاف برخی مستندها، با یک اثر خنثی و بی‌تفاوت روبرو نیستیم، قطعا جهت‌گیری‌هایی دارد. از طرفی می‌تواند برای برخی انتقادی، تند و گزنده باشد و برای برخی شیرین. لذا سعی شد موسیقی فیلم دربرگیرنده این صفات باشد.

 

هروی در پاسخ به این سوال که آهنگسازی فیلم «فاکتور صوری» چه مدت به طول انجامید، بیان داشت: آهنگسازی این مستند به طور غیرمفید چیزی در حدود 3 الی 4 ماه به طول انجامید.

 

هروی درباره سوابق کاری خود گفت: سوابق بنده اغلب متمرکز در موسیقی باکلام بوده و کمتر موسیقی فیلم کار کرده‌ام. اغلب فعالیت آهنگسازی بنده با صدا وسیما بوده است؛ نظیر تیتراژ ابتدایی برنامه تلویزیونی «گلبرگ» و ویدئوکلیپ‌های مختلف دیگر.

 

گفتنی است فعالین فرهنگی دانشگاه‌ها و شهرها می‌توانند با مراجعه به آدرس http://safirfilm.ir/registration یا از طریق شماره تماس ۰۹۳۸۴۴۶۰۳۴۴ اقدام به ثبت نام جهت اکران این مستند فاکتور صوری نمایند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار