به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان؛ محمد برزعلی بعدازظهر امروز در نشست خبری به مناسبت سالروز تأسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی در حکم قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در هجدهم مهرماه 1371 تأسیس شد و در حال حاضر با 1000 موسسه و مرکز علمی کاربردی در کشور با بیش از 700 هزار دانشجو مشغول انجام فعالیت است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان گلستان هدف از تأسیس این دانشگاه را افزایش مهارت و فنآموزی در راستای سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه اشتغال خواند و افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی در راستای نیازهای کشور در بحث اشتغال مهارتمحور و حوزه کارآفرینی طبق اصل 110 قانون اساسی مبنی بر حمایت از کار و سرمایه ایرانی قدم بر میدارد.
وی با اشاره به آیین نامه "آموزش مهارت و فناوری" مصوب هیات وزیران در سال 1390 که طبق اصل 138 قانون اساسی و ماده 12 قانون پنجم توسعه کشور جهت "بهنگام سازی مهارتهای شغلی و دانش کار و فنآوری" پایهریزی شد، آن را نقطه عطف فعالیت دانشگاه جامع علمی کاربردی خواند و متذکر شد: در ماده 10 این آیین نامه، ارکان نظام آموزش مهارت و فناوری بر عهده دو دانشگاه جامع علمی کاربردی و فنی و حرفهای کشور جهت هم افزایی و حرکتی واحد در حوزه افزایش مهارت در سطح ملی گذاشته شد.
برزعلی در همین راستا خاطرنشان کرد: با تدابیر ریاست دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور در راستای این آییننامه تا کنون فعالیتهای مناسبی در حوزه افزایش مهارت و بهرهوری از مراکز آموزش عالی مرتبط با وزارت علوم به سرانجام رسیده و بسیاری نیز در حال انجام است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان پس از بیان این مقدمه به اقدامات این دانشگاه در سطح استان در راستای برنامههای ابلاغی و بالادستی و همچنین طرحهای خلاقانهی منطقهای پرداخت و گفت: دانشگاه علمی کاربردی استان با 22مرکز فعال و بیش از 12هزار دانشجو در راستای سیاستهای دولت جدید همواره بر مبنای سه اصل "استانداردسازی آموزش"، "تضمین کیفیت" و "کارآفرینی" انجام فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه استان گلستان از اولین استانهای کشور بود که "خانواده مهارت" را پایهگذاری کرد، ابراز داشت: امیدواریم با عقد تفاهمنامه مشترک با مراکز فنی و حرفهای سطح استان و دیگر مراکز مرتبط با حوزه آموزش مهارتی بتوانیم افزایش راندمان کیفیت آموزش و بهرهوری مهارتی در سطح استان را رقم بزنیم.
پرورش اسب خزری و تولید صنعتی سنگهای قیمتی در علمی کاربردی گلستان
برزعلی همچنین از اقدامات برنامهریزی شده و در آستانهی وقوع این دانشگاه به برگزاری کمپ کارآفرینی در یکی از مراکز خصوصی علمی کاربردی استان، پایهگذاری خوشه صنعتی زیورآلات و سنگهای قیمتی، پرورش اسب خزری، تولید البسه و پوشاک اقوام و پرورش شیلات اشاره کرد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان از اقدامات انجام شده این دانشگاه نیز به فعالیت در حوزه ICT روستایی اشاره کرد و عنوان داشت: با همکاری استانداری و معاونت فناوری ریاست جمهوری فعالیتهای مفیدی در حوزه ICT صورت گرفته که به زودی شاهد ورود به فاز تجارت و کارآفرینی الکترونیک خواهیم بود.
وی همچنین از تعامل دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان با شهرکهای صنعتی، اداره کل صنعت معدن و تجارت، اصناف و بازرگانی استان خبر داد و بیان داشت: این تعامل به منظور بروزرسانی مهارت اصناف، ایجاد دورههای آموزش کوتاه مدت و یا بلندمدت با ارائه مدرک دانشگاهی و توجه ویژه به نزدیکی هر چه بیشتر به صنعت ایجاد شده است.
برزعلی در بخش بعدی سخنانش به ارائه اخبار فعالیتهای پژوهشی دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان پرداخت و تصریح کرد: بر اساس آمایش سرزمینی آموزش عالی در حال آسیب شناسی رشتههای تحصیلی هستیم تا بدین ترتیب رشتههایی که نیازمند افزایش مهارت نیستند و شرایط ورود به بازار کار را نیز ندارند و به نوعی در حوزه وسیع احتیاجی به آنها نیست با رشتههایی که مورد نیاز استان هستند جایگزین شوند که این مورد نیاز به تعامل بیشتر با شورای برنامهریزی استان و شوراهای شهر در سطح استان دارد.
زنده کردن شغلهای فراموش شده توسط دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان از دیگر برنامههای پژوهشی این دانشگاه به بررسی شغلهای فراموش شده اشاره کرد و در این راه گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی در نظر دارد با بازنگری مناسب منطبق با ابزارهای کنونی شغل های فراموش شده را متناسب با سبک زندگی امروز دوباره زنده کند.
وی در همین راستا از ورود برخی رشتهها از دیگر کشورها پس از متناسبسازی با فرهنگ ایرانی و امکان ایجاد مهارت داخلی نیز خبر داد.
برزعلی از دیگر فعالیتهای در دست اقدام این دانشگاه به بازتعریف نقش منطقهای دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان اشاره کرد و در تعریف این موضوع، عنوان داشت: استان گلستان با توجه به همجواری با استانهای مرزی و همسایگی با کشورهای همسایه شمالی میتواند تبادل مهارتی داشته باشد از این رو دانشگاه این ظرفیت و فرصت را مغتنم شمرده و با همکاری استانداری به دنبال ایجاد تعامل است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان در پایان یکی دیگر از برنامههای ضروری پژوهشی این دانشگاه را با توجه به پایداری جمعیت روستایی در استان گلستان با بیش از 49درصد مردم روستانشین را تقویت رشتههای بومی خواند و تأکید کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان در حال انجام تحقیق بر روی دانشهای بومی اهالی روستا مانند طب سنتی، رنگریزی و تولید البسه است که در صورت تحصیل نتیجه به پایهگذاری رشتههای آن میپردازد.