کد خبر:۳۶۲۱۷۵
رستمیان در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» مطرح کرد

ارایه گزارش بررسی بنزین وارداتی و تولید داخل از سوی کمیسیون بهداشت به لاریجانی/ تصمیم نهایی برای قرائت در صحن علنی با رییس مجلس است

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: بعد از اتمام بررسی‌ها، اخیرا گزارش مربوط به بررسی بنزین ‌های تولید داخل و وارداتی به رئیس مجلس شورای اسلامی ارایه شد حال تصمیم با رئیس مجلس است که این مهم به صحن علنی وارد شود یا خیر.

عبدالرحمان رستمیان نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت بررسی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نسبت به پیگیری آلودگی بنزین‌‌ها اظهار داشت: با توجه به دستور رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر پیگیری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره آلودگی‌های بنزین‌ وارداتی و تولیدی پتروشیمی‌ها، کمیته‌ای تشکیل شد تا این مهم را بررسی کند.



وی افزود: کمیته یادشده برای به نتیجه رساندن بحث آلودگی بنزین‌های وارداتی و تولیدی پتروشیمی‌ها جلسات متعددی با کار‌شناسان و دستگاه‌های مختلف برگزار و در ‌‌نهایت گزارش مبسوطی از این بررسی‌ها تهیه کرد.



این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: بعد از اتمام بررسی‌ها، اخیرا گزارش مذکور به رئیس مجلس شورای اسلامی ارایه شد حال تصمیم با رئیس مجلس شورای اسلامی است که این مهم به صحن علنی وارد شود یا خیر.


عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: پس از وارد شدن به صحن علنی بحث برخورد با خطاکاران و ارجا به قوه قضاییه مشخص می‌شود کما اینکه برخی مواقع ضرورت به صحن آمدن مطرح می‌شود و برخی مواقع نیز تنها به تذکر اکتفا می‌شود.

 

لازم به ذکر است سید مهدی موسوی‌نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»، نیز با اشاره به بررسی وضعیت آلایندگی بنزین‌های تولید داخل در گزارش کمیسیون بهداشت مجلس اظهار داشت: کمیسیون بهداشت پس از انجام بررسی‌های لازم در خصوص آلایندگی بنزین‌های تولید شده توسط پتروشیمی‌ها و همچنین جلسات متعدد با مسئولین ذیربط، ادعای برخی از مسئولین از جمله سازمان محیط زیست که می‌گفتند این بنزین‌ها سرطانزا می‌باشند را رد کرد.
 
 وی با اشاره به موارد ذکر شده در گزارش مذکور بیان کرد: در گزارش کمیسیون بهداشت آمده است ترکیب بنزین‌های تولید شده توسط پتروشیمی‌ها با بنزین‌های تولیدی در پالایشگاه‌ها اختلاف اندکی داشته و از آن‌جایی که این بنزین‌ها مستقیما در مراکز و جایگاه‌های سوخت قرار نمی‌گرفته است، پس نمی‌توان آن را عامل آلودگی هوا دانست.
 
 
 نماینده مردم دشتستان در خانه ملت افزود: همچنین ادعای دیگری وجود داشت که بنزین پتروشیمی‌ها را عامل اصلی آلودگی در تهران و کلانشهر‌ها می‌دانست، ادعای فوق نیز بر اساس این گزارش فاقد مستندات کافی دانسته شد.
 
 
وی ادامه داد: همچنین در گزارش کمیسیون بهداشت مجلس نتایجی در خصوص بنزین‌های وارداتی به دست آمده است. آنالیز بنزین‌های وارداتی در سه ماهه نخست سال جاری و اسناد آزمایشگاهی که در خصوص این بنزین‌ها به دست آمده است، نشان می‌دهد بنزین‌های وارد شده در این سه ماه فاقد استاندارد ملی ۴۹۰۴ و استاندارد یورو ۴ بوده و حتی مواد ممنوعه‌ای نیز در این بنزین‌های وارداتی دیده شده است.
 
 
موسوی‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر تمامی این مسائل این موضوع را که کیفیت بالای هوای تهران را به عدم استفاده از بنزین وارداتی نسبت می‌دهند، ادعایی بی‌ربط است چرا که همانگونه که گفتم از سویی بنزین‌های وارداتی فاقد استاندارد یورو ۴ بوده‌اند و از سویی دیگر بنزین پتروشیمی‌ها تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری مورد استفاده قرار می‌گرفت، پس این ادعا نیز بی‌اساس می‌باشد.


گفتنی است، شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندی پیش نیز در مصاحبه‌ای به جلسه‌ای که با حضور مسئولین ذیربط از جمله خانم ابتکار برگزار شد اشاره کرد و گفت: در جلسه کمیسیون بهداشت سرکار خانم ابتکار رئیس سازمان حضور پیدا کرد و بررسی‌های کاملی شد. خوشبختانه طبق بررسی‌هایی که انجام شد و ما گزارشی از آن تهیه کردیم و حدود یک ماه پیش خدمت آقای لاریجانی ارائه کردیم که هر طور ایشان صلاح می‌داند اگر صلاح بود از تریبون مجلس هم گزارش ارائه شود.


شهریاری با اشاره به بررسی‌هایی که کمیسیون بهداشت انجام داده است، افزود: این بررسی‌ها نشان داد، بنزینی که تولید داخل بود، واقعاً آلودگی که گفته بودند سرطان زا است و مشکلاتی را به وجود می‌آورد خوشبختانه نبود، زیرا «بنزن» موجود در بنزین کمتر از یک درصد بود.


رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: متأسفانه این دیدگاه در رابطه با تولید بنزین وجود داشت. در مجلس هفتم که ما بودیم، آقای بیژن زنگنه، می‌گفت که تولید بنزین در داخل و توسعه پالایشگاه‌ها توجیه اقتصادی ندارد و ما باید بنزین وارد کنیم.


شهریاری در پاسخ به این سوال که خانم ابتکار از قول کمیسیون بهداشت گفته است، این کمیسیون هم اعتقاد دارد، بنزین‌های تولید داخل سالم نیست، گفت: از کسانی که در حوزه سلامت مسئولیت مستقیمی ندارند، خواهش می‌کنم از اظهار نظر و حاشیه‌پردازی پرهیز کنند. وزارت بهداشت متولی سلامت است. چون جلساتی که داشتیم مسئولینی که در این زمینه از وزارت بهداشت هم در این جلسات حضور داشتند، آن‌ها هم نظرشان این بود که بنزین تولید داخل آلودگی ندارد. ما از دستگاه‌های گوناگون، سازمان بازرسی کل کشور و بقیه سازمان‌هایی که به نوعی نظارت دارند، شرکت پخش و پالایش وزارت نفت از خود وزارت نفت در این جلسه حضور داشتند و نظرشان این بود که بنزین تولید داخل آلودگی ندارد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار