به گزارش خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، محمود فتوحی سرپرست دانشگاه شریف در همایش فارغ التحصیلان شریف با اشاره به ضرورت استفاده از پتانسیل و ظرفیت فارغ التحصیلان در دانشگاه گفت: من حدود یک و سه روز است که این مسئولیت را به عهده گرفتم و امیدوارم درخت تنومندی که پرورش داده شده را بتوانیم با همکاری اساتید و کارمندان تنومندتر کرده و در جهت اعتلای دانشگاه قدم برداریم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به تهدیدها و فرصتهای پیش روی دانشگاه تصریح کرد: اگر نگاهی اجمالی به تاریخ ۵۰ دانشگاه شریف داشته باشیم تغییرات و تحولات زیادی را مشاهده میکنیم اما نقطه مشترک این سالها در این دانشگاه رشد خوبی است که همواره طی شده است.
وی افزود: از سال ۴۵ که این دانشگاه فعالیت خود را با ۴۰۰ دانشجو آغاز کرده تا امروز که ۱۳ هزار دانشجو در ۱۳ دانشکده به تحصیل میپردازند این دانشگاه همواره رشد نسبی خود را حفظ کرده اما آیا بودجه دانشگاه نیز متناسب با این رشد افزایش یافته که باید گفت قطعا این گونه نیست.
فتوحی در ادامه بیان داشت: متاسفانه ما برای دانشگاهها ماموریت خاصی را تعریف نکردهایم و همه دانشگاهها به دنبال تربیت دانشجو در همه مقاطع هستند بدون آنکه به این موضوع توجه کنیم که کدام دانشگاه باید در سطح ملی و بین المللی توجه ویژه تری به آن شود و در مقطعی طرحی مطرح شد در این خصوص که به ده دانشگاه برتر کشور نگاه ویژهای داشته باشیم اما هیچگاه این اتفاق رخ نداد.
وی در ادامه اظهار داشت: ما همه خود را جزو خانواده دانشگاه شریف میدانیم وامروز شاید جای گلایه نیست اما این موارد حقایقی است که به هر حال وجود دارد و نقطه مشترک دانشگاه شریف در تمامی این فراز و نشیبها جذب استعدادهای برتر کشور با وجود کمبود امکانات بوده است که میتوان دو عامل را در این موضوع دخیل دانست یکی توجه جدی و ضابطهمند به بحث آموزش در این دانشگاه و همچنین حضور فارغ التحصیلان این دانشگاه در مجامع ملی و بین المللی که به این موضوع کمک کرده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: اما باید به این نکته نیز توجه کرد که چرا امروز اثرگذاری گذشته را شاهد نیستیم و شاید یکی از دلایل آن را بتوان گسترش آموزش عالی و همچنین وجود تحصیلات تکمیلی دانست که باعث شده دانشگاه شریف تامین کننده اعضای هیئت علمی سایر دانشگاههای کشور باشد که به این لحاظ موفقیتهای خوبی را همواره داشته است.
وی افزود: در همین راستا اخیرا میتوان به جوایز ارزشمند دکتر مریم میرزایی، دکتر رامین گلستانی و نیز دکتر بهرخ خوشنویسی در رشتههای مختلف اشاره کرد و که فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف بودند که برای کشور افتخار آفرینی کردند.
فتوحی در ادامه اذعان داشت: انتظاری که از فارغ التحصیلان دانشگاه وجود دارد این است که بتوانند همواره در این دانشگاه نقش موثری داشته باشند و من فکر میکنم نتوانستیم آن گونه که باید و شاید رابطه خوبی با فارغ التحصیلان خود برقرار کنیم و ضعف در این موضوع را باید بپذیریم.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه بیان داشت: خوشبختانه بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه شریف در بهترین دانشگاههای دنیا به فعالیت میپردازندو هم در سطح ملی و هم بین المللی نقش بسیاری موثری را ایفا میکنند که ما باید از ظرفیت این فارغ التحصیلان استفاده کنیم که اگرچه گامهای موثری در این زمینه برداشته شده نظیر دکتر مصلانژاد و مهندس موفقیان که کمکهای بسیار مطلوبی را به این دانشگاه داشتند اما جای کار در این زمینه بسیار بیشتر است.
وی در ادامه با اشاره به کمبود بودجه در دانشگاهها گفت: ما نمیتوانیم به بودجه دولتی دانشگاهها متکی باشیم و متاسفانه همین کمبود بودجه باعث شده که دانشگاهها به سمت و سویی بروند که در رسالت آنها نیست و دانشگاه شریف دانشگاهی نیست که به این سمت سوق پیدا کند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف خاطر نشان کرد: ارتباط با فارغ التحصیلان در جنبههای مختلف میتواند به دانشگاه کمک شایان توجهی کند و ضرورت استفاده از ظرفیت آنها در این دانشگاه بسیار احساس میشود.