به گزارش "خبرگزاری دانشجو" ، معاونت علمی بسیج دانشجویی دانشگاههای استان البرز خطاب به شهرداری کرج نامه سرگشادهای صادر کرد که به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای مهندس ترکاشوند، شهردار محترم شهرکرج
با سلام آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و همکاران گرامی در نهاد خدوم شهرداری، بسیج دانشجویی استان البرز در راستای مطالبه گری و دلسوزی خود پیرامون مسائل شهر و شهرداری ، نکات چندی خدمت شما و همکاران محترم یادآوری مینماید:
کمتر کسی وجود دارد که امروزه در کلان شهر کرج زندگی کند و مشکلات روزمره را با تمام وجود لمس نکند. با تبدیل شدن شهرستان کرج به استان البرز، انتظار آن میرفت که شهر کرج به عنوان مرکز استان با ظرفیتهای بالای نیروی انسانی و اقتصادی، جلوهی باشکوه تری از شهر پررونق بگیرد، شهری که بازنمای اقتصادی و اسلامی باشد و از حاشیهای بودن برای تهران رهایی یابد.
اولین نکته در خور یادآوری در شهرکرج، عدم تحقق عدالت شهری و غفلت مسئولین شهرداری در طول سالیان متمادی از این مهم است. واضح و مبرهن است که بین مناطق مختلف شهر کرج چه شکافه ای اقتصادی و اجتماعی عمیقی وجود دارد و متاسفانه امکانات و خدمات نیز بیشتر متوجه چند منطقه خاص بوده و مناطق پرتراکم به لحاظ جمعیتی از خدمات فضای سبز، حمل و نقل عمومی مناسب و... محروماند.
دومین معضل قابل ذکر در میان معضلات عدیده، آلودگی زیست محیطی ناشی از فاضلابهای شهری و به تبع آن عدم برنامهریزی جدی دربارهی رویارویی در برابر بحرانهای طبیعی است. ریزش بارانهای فصلی نشان داده است که اصول شهرسازی در ساخت خیابانها و شبکه های فاضلاب آن چنان که باید رعایت نشده و برنامه از پیش تعیین شدهای برای مقابله با حوادث و بحرانها پیش بینی نشده است.
سومین نکته مهم ، موضوع معابری است که نیاز به ترمیم جدی دارند. متاسفانه بسیاری از معابر و خیابان های درون شهری دچار فرسودگی عمیقی شدهاند و برخی از این معابر سالهاست که منتظر همیاری مسئولان شهری هستند، اما به نظر میرسد که مردم نیز از گذاشتن پیام در سامانههای دستگاههای نظارتی به ستوه آمدهاند و منتظر پیگیری شما و همکاران شما هستند.
چهارمین موضوع، بازسازی بافتهای فرسودهای است که هر لحظه امکان وقوع حوادث دلخراش در آن وجود دارد، جای این پرسش است که آیا از میزان اصلاح و استاندارد مستحکم سازی این بافتها که حجم آن در کرج قابل تامل است، براورد دقیقی به عمل آمده است؟ استحضار دارید که این بناها و بافتهای شهری توانایی مقاومت در برابر چند ریشتر زلزله را دارند؟
مسئله دیگری که به لحاظ اولویت و ضرورت جای آنست که در صدر این نامه گذاشته شود از کاهش میزان اعتماد اجتماعی اقشار مختلف مردم نسبت به نهاد شهرداری است. اگر یک نظرسنجی ساده انجام دهید متوجه میشوید که مردم از روی رضایت باطنی نسبت به پرداخت عوارض شهری مبادرت نمیکنند. در میان دلایل عدیده تبیین کننده این موضوع ، دو دلیل بیش از هرچیز خودنمایی میکند. نخست بزرگ شدن بی دلیل و بی مورد نهاد شهرداری و دوم خدماتی که مردم انتظار دارند از شهرداری دریافت کنند کمتر از انتظارات به حق مردم است که مورد آخر موجب شده که ریشهی اعتماد اجتماعی مردم نسبت به یک نهاد نیمه دولتی و خدماتی همچون شهرداری تضعیف شود.
سرانجام به معضلات اجتماعی دیگری مانند کارتن خوابی، کودکان کار، تکدی گری میرسیم که قانون گذار بخش زیادی از مسئولیت رفع این معضلات را بر عهده ی شهرداری گذاشته است. پرسش این است که آیا شهرداری سامان سرای خاصی برای اصلاح و توان بخشی این گروه ها تعبیه کرده است؟ آیا وجود این حجم از کارتنخوابها کودکان کار و متکدیان، زیبندهی کرج است؟
کرج به فرموده مقام معظم رهبری ایران کوچک است که با تنوع قومی و اقلیمی منحصر به فرد خودش ظرفیتهای بالایی برای پیشرفت و تعالی در موضوعات مختلف را دارد.
از این حیث در انتهای این نامه به منظور تعدیل و تسکین مسائل و مشکلات یاد شده چند پیشنهاد حضورتان ارائه میشود، هر چند که در بطن احصا مشکلات راهبردها نیز مستتر است.
۱- اهتمام ویژه مبنی بر تهیه طرح جامع شهری با رویکرد معماری اسلامی و فضاهای فرهنگی در کوتاه مدت بالاخص توجه به بافت مذهبی اماکن عمومی مانند بازار و ساختمانهای اداری و دولتی
۲- تشکیل سامانه نظارت همگانی برای نظارت بر عملکرد مسئولان با هدف انجام درست وظایف محوله و خشکاندن ریشه های فساد اداری
۳- تشکیل شوراهای محله با مشارکت نخبگان محلی به منظور آشنایی با مشکلات محله
۴- استفاده از توان علمی دانشگاهها و ظرفیت سایر نهادها با ساز و کارهایی مثل اتاق فکر،کارگروه های فنی، عمرانی و فرهنگی اجتماعی
۵- انتشار و بروزرسانی مجله ها و انعکاس خدمات رسانی به مردم
۶- ارزیابی و تهیه پیوست اجتماعی و فرهنگی در خصوص تاثیرات اجتماعی و فرهنگی پروژهها
۷- اطلاع رسانی در زمینهی پروژه های شهری و دلایل تعویق در اتمام پروژهها
۸- تدوین برنامهای جامع برای بهینه سازی بافتهای فرسوده با مشارکت خود ساکنان
۹- اهتمام بیشتر نسبت به توزیع عادلانه امکانات و خدمات رسانی به مناطق کمتر برخوردار
۱۰- تشکیل مداوم جلسات کارگروه مدیریت بحران در مناطق شهرداری
۱۱- همکاری با نهادهای خدماترسان در راستای تکمیل نگرش سیستمی به شهر
در پایان معاونت علمی و پژوهشی بسیج دانشجویی استان البرز با توجه به ظرفیتهای علمی و نیروی انسانی از جمله رشتههای تخصصی دانشگاهی آمادگی خود را جهت ارائه مشاوره های علمی و پژوهشی به مجموعه خدوم شهرداری اعلام مینماید.
توفیقات روز افزون در مسیر خدمتگذاری به ملت بزرگ ایران را از خداوند متعال برای کلیه خدمتگزاران نظام جمهوری اسلامی خواستاریم.