به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان، تریبون آزاد "شبکههای اجتماعی آری یا خیر؟" دیروز با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد علی آباد کتول در این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدا یکی از دانشجویان پسر که موافق استفاده از شبکههای اجتماعی بود پشت تریبون رفت و گفت: استفاده از این شبکهها هم مقرون به صرفه است و هم تسهیل کننده ارتباطات به گونهای که میتوان راحت و با هزینه کم با خارج از کشور نیز ارتباط برقرار کرد و از طرف دیگر این ارتباط نیز میتواند در جهت رفع مشکلات فرد برقرار شود.
دانشجوی دوم نیز به عنوان موافق، بیان داشت: یکی از ایرادات وارد به این شبکهها مربوط به حوزه امنیتی است؛ اما به طور کل محاسن این شبکهها بیشتر از معایب آن است؛ بنده خودم در یکی از شبکههای اجتماعی یک گروه 200 نفره دارم که تا کنون حتی یک نفر خود را حذف نکرده است، مطمئنا اگر این شبکه بد بود باید این تعداد کاهش پیدا میکرد؛ ولی محیط موجود آنقدر خوب و دوستانه است که همه را در خود نگه داشته است.
دانشجوی بعدی به عنوان مخالف متذکر شد: نباید به مقرون به صرفه بودن و کم هزینه بودن و یا حتی رایگان بودن این شبکهها به چشم حُسن نگاه کنیم، مطمئنا کسی دلش برای ما نسوخته است که این شبکهها را رایگان در اختیار ما قرار دهد و اتفاقا باید دید چه نفعی در آن برای سازندگان و ارائه دهندگان قرار دارد که به رایگان مصرف کردن ما راضی شدهاند.
وی همچنین در واکنش به دانشجوی موافق دوم نیز گفت: اقبال عامه مردم از یک چیز همیشه به معنای خوب بودن آن نیست از طرفی اگر تبعاتی از این شبکهها شاهد نبودیم این تریبون برگزار نمیشد، برای احصا این تبعات نیز کافی است به دادگاهها مراجعه داشته باشید و آمار طلاق کشور را جویا شوید، خواهید دید که تعداد قابل توجهی از زوجینی که در حال جدا شدن از هم هستند در شبکههای اجتماعی با هم آشنا شدند.
این دانشجو در ادامه به برخی عکسهای دختران بدحجاب و بی حجاب در شبکههای اجتماعی اشاره کرد و گفت: این شبکهها با وجود این عکسها که شاید در دنیای واقعی کمتر مشاهده شود باعث میشود رفته رفته با عادی سازی این صحنهها، غیرت مردان کاهش یابد.
دانشجوی پسر دیگری پس از وی گفت: تاثیرات این شبکهها بر روی افراد بستگی به شخصیت و منش آن فرد دارد از این حیث نباید مواردی مانند بی غیرتی و طلاق را به شبکههای اجتماعی نسبت داد.
دانشجوی دختری در واکنش به سخنان وی، گفت: تاثیرات محیطی بر افراد با هر منش و شخصیتی غیر قابل انکار است، برای مثال مردی که مدام در شبکههای اجتماعی عکسهای مختلفی از دختران و زنان با حجاب کم ببیند ضمن عادی سازی و بی غیرتی، توقعاتش از همسر خود بالا میرود و این می تواند در موارد بحرانی تر منشأ اختلافات خانوادگی شود.
دانشجوی پسری در پاسخ به وی بیان داشت: نه! این طور نیست! فرهنگ مانند چاقویی است که میتوان با آن میوه پوست کند و یا با آن آدم کشت؛ بنابریان بستگی به کاربری فرد دارد در واقع این فکر خود فرد است که مشخص میکند چه استفادهای از یک شی و یا یک موقعیت داشته باشد از این رو میتوان در ظل تهاجم فرهنگی بود و مورد هجمه قرار نگرفت!
پس از ارائه نظرات دانشجویان، سیدی از اساتید گروه معارف دانشگاه آزاد علی آباد کتول پشت تریبون رفت و با اشاره به آیات قرآن کریم، گفت: خداوند در قرآن میفرمایند "بشارت بده مردم را که ببینید و بشنوید و راه درست را انتخاب کنید"؛ شما دانشجویان نیز باید هم ببینید و هم بشنوید و در نهایت خودتان با چشم باز و آگاه، درست را از نادرست تشخیص بدهید و سپس تصمیم بگیرید.
پس از سیدی، قربانی از اساتید گروه تربیت بدنی، تصریح کرد: بنده تحصیلات خودم را در آلمان گذراندم و در آن جا به علت دوری راه و هزینههای بالا از شبکههای اجتماعی استفاده میکردم ولی هر حرفی و هر عکسی و اطلاعاتی را به دلیل حفاظتهای امنیتی رد و بدل نمیکردم، دوستان من در اوکراین حتی در آپلود عکسهای خود مشکل داشتند؛ چرا که در کشورهای توسعه یافته اغلب قوانین امنیتی بسیار محدود کنندهای در استفاده از شبکههای امنیتی وجود دارد و این یعنی امنیت این شبکهها به تنهایی بسیار پایین است و این خود نقطه آسیبی جدی محسوب میشود.
در پایان یکی از اساتید گروه فناوری اطلاعات پشت تریبون رفت و بیان داشت: آنهایی که شبکههای اجتماعی را درست کردند اهدافی را دنبال میکنند شما شاید هزینهای ندهید ولی سازندگان آن هزینههای هنگفتی از این راه بدست میآورند که فروش اطلاعات یکی از منافعی است که شبکههای اجتماعی برای آنان به ارمغان خواهند آورد.
لازم به ذکر است، این تریبون به همت تشکل بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد علی آباد کتول برگزار شده بود.