آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۵۹۳۵
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

تاری چشم‌ها را جدی بگیرید/ ۱۰درصد مردم دنیا جان خود را به علت سکته مغزی از دست می‌دهند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بروز تاری دید در یک یا دو چشم، از جمله علایمی است که می‌تواند نشانه بروز سکته مغزی محسوب شود.

به گزاش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، عبدالحمید شریعت، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز امروز به مناسبت هفتم آبان ماه روز جهانی سکته مغزی در جمع خبرنگاران با اشاره به علایمی در صورت بروز ناگهانی، ممکن است نشانه اولیه بروز سکته مغزی باشد، بیان داشت: بی‌خونی یک طرف بدن یا یکی از اندام‌ها، سنگینی زبان، تاری یک یا دو چشم، عدم تعادل، سرگیجه و از دست دادن حس یک طرف بدن باید در این زمینه جدی گرفته شود.


وی تصریح کرد: بیماری‌های عروقی مغز به بیماری‌هایی گفته می‌شود که به علت وجود ضایعه‌ای در رگ‌ها ، موجب اختلال در کارکرد مغز شده و یکی از علایم آن، سکته مغزی است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در این حالت، فرد به علت آنکه یکی از رگ‌های مغز، مسدود یا دچار پارگی شده به صورت ناگهانی دچار علائمی مانند فلج یک طرف بدن می‌شود، افزود: سکته مغزی در حال حاضر عامل 10 درصد مرگ و میر مردم دنیا بوده و پس از بیماری‌های قلبی عروقی با 13درصد و سرطان‌ها با 12درصد، سومین علت مرگ مردم روی کره زمین محسوب می‌شود.

 

این فوق تخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیان داشت: در ایران در سال 2004 میلادی، طبق آمارهای بهداشت جهانی، بیماری های قلبی عروقی قریب به 22 درصد، حوادث 3/18درصد، سرطان‌ها 9/11 درصد و بیماری‌های عروقی مغز نیز 12/9 درصد علل مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

 

شریعت سکته مغزی را باعث از دست رفتن بیش از 102 میلیون سال از عمر افراد روی کره زمین در سال 2010 میلادی عنوان کرد و گفت: شایع ترین علل بروز سکته مغزی، فشارخون بالا، دیابت، افزایش چربی خون، مصرف سیگار و دخانیات و برخی بیماری‌های قلبی مانند نامنظمی قلب و رماتیسم قلبی است.

 

وی کنترل این عوامل را در پیشگیری از بروز سکته مغزی موثر دانست و یادآور شد: باید برای حفظ سلامت خود در برابر ابتلا به این بیماری، از مصرف دخانیات پرهیز کرده و با مصرف داروها نیز، پرفشاری خون، دیابت و چربی خون را کنترل کرد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: از آنجایی که بیماری‌های پرفشاری خون، دیابت و چربی خون با دارو تنها کنترل می‌شوند و درمان نمی‌شوند، هیچ‌گاه نباید داروهای تجویز شده را خودسرانه ترک کرد و ضمن مصرف داروها، با اندازه‌گیری مکرر فشارخون و و انجام آزمایش‌های قند و جربی خون، از تحت کنترل بودن این بیماری‌ها مطمئن شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار