به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، رضا محمدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران امروز در سلسله کارگاههای آموزشی"باورهای اشتباه زنانه" در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تفاوت در رنگ خلقت از نشانههای حکمت آفرینش است و این تفاوتها به انسانها قدرت حرکت و تلاش میبخشد که خدا هم در کلام وحیانیش به آن اشاره کرده است؛ "لیس للانسان الا ماسعی" یعنی که بردار حرکت انسانها اهمیت دارد نه نقطه مبدا و مقصد آنان.
وی به تبیین تاریخی تصور زنان از خودشان در شرایط کنونی پرداخت و سیر تاریخی پیدایش جریان فمینیسم را در قرن بیستم بررسی کرد و بیان داشت: تا قبل از یک قرن پیش سلطه مردان بر زنان در خانواده و جامعه به شدت وجود داشت و همین حقارتها، احساس کمبود و حقارت نسبت به جنس مخالف در قرن بیستم، موجب بوجودآمدن جنبشهای زنانه و فمینیستی در دنیا شد و مطالبات زنان را به سوی توازن قدرت، تساوی جنسیت نه عدالت جنسیت، نیاز به کسب منزلت اجتماعی و آزادی حرکت داد تا جاییکه زنان حتی در وضعیت رادیکال و فیزیک ظاهر، خودشان را شبیه به مردان میکردند.
محمدی خاطرنشان کرد: برای جبران این موارد نیاز به چند چیز ضروری و مهم از جمله؛ نیاز به شغل، تحصیلات عالیه، ورزشهای رزمی، مسائل حقوقی بود و زنان این عصر تلاش کردند که در همه این زمینهها از مردان سبقت بگیرند، به طوری که 70 درصد ورودی دانشگاهها دختران بودند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران ادامه داد: این روند پیشرفت پیامدهای بدی را برای اجتماع و خانوادهها به همراه داشت از جمله تاخیر در ازدواج، دیر بچه دارشدن، افزایش زنان شاغل، افزایش مهدکودکها و در نتیجه همه اینها صنعتی شدن خانوادهها اتفاق میافتد.
وی فرستادن کودکان به مهد کودک و بزرگ نشدن آنان را در کانون پرمحبت خانواده باعث افزایش فساد اجتماعی دانست و افزود: این مهم بوجود آورنده اضطراب هویت، اختلال شخصیت و مشکلات تربیتی خواهد بود که این سیر نزولی جامعه، زوال تدریجی نهاد خانواده را به همراه خواهد داشت.
محمدی افزود: این مسائل باعث میشود در نهایت وقتی برای مردان نهاد خانوادهای نباشد و تامین جنسی و جسمی آنان توسط زنان خانواده صورت نپذیرد به دنبال شهوت و خودنمایی قدرت و غیره باشند، به طوری که آمارهای پژوهشگران نشان میدهد 75 درصد بیماری روانی در ایالات متحده آمریکا مردانی را شامل میشود که مطلقه یا جداشده بدون همسر هستند.
وی به باورهای غلط اشاره کرد و گفت: یکی از باورهای غلط ما این است که تصور میکنیم زندگی یک دادگاه است و در دادگاه به رعایت اخلاق انسانی توجه میشود. حق و حقوقمان را بزرگ میکنیم و وظایف و تکالیفمان را مخفی و این اشتباه است.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: از دیگر باورهای غلط دیدگاه پدر ومادرها نسبت به فرزندانشان است که عنوان میدارند هرچه من سختی کشیدم فرزندم سختی نکشد و این باعث میشود فرزندان ما متناسب با سنشان رشد نکنند و آمادگی برای ازدواج و تشکیل خانواده را نداشته باشند.
محمدی بیان داشت: آخرین باور غلط باورهای اشتباه جنسی نسبت به جنس مخالف است که این امر باعث میشود دختران ساده دل بسیاری در دامهای بزرگی بیفتند که تمام وجودشان را میدهند و سالها طول میکشد که شکستگی قلب ترمیم شود.
وی با مخاطب قرار دادن زنان از آنان خواست که هویت خودشان را پیدا و برنامههایتان را مدیریت کنند.
عضو هیإت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران خاطرنشان کرد: ما با نگاهی به تاریخ غرب و کشورهای پیشرفته که حداقل 50 سال از ما جلوتر هستند و مشکلات بیشتری دارند، میبینیم که خانوادههای تک والدی در کشور ما نیز بیشتر شده و رو به افزایش است.