حجت الاسلام و المسلمین احمد سالک در گفتگو با خبرنگار سیاسی "خبرگزاری دانشجو"، درباره رسالت عاشورا اظهار داشت: مهمترین رسالت یاران حضرت امام حسین(ع) این بود که قیام شان را مبتنی بر اصلاح امت پیغمبر دانستند و این اصلاح هم از نظر فکری، اخلاقی و رفتاری مهمترین مسئله ای بود که بایستی صورت می گرفت.
وی افزود: بزرگترین منکر وجود یزید و اطرافیانش بود و این منکر باید از بین می رفت تا معروفی مثل امام حسین علیه السلام محور حاکمیت دینی شود، تحقق این رسالت به این سادگی نبود و بایستی با جان فشانی و فداکاری و تبعیت از رهبری و اطاعت از حضرت امام حسین علیه السلام شکل می گرفت که این اتفاق افتاد.
احمد سالک با اشاره به فتنه ای که در زمان امام حسین علیه السلام اتفاق افتاد، بیان کرد: سر فتنه را یاران امام حسین علیه السلام زدند؛ براندازی حکومت طاغوتی معاویه و یزید و تحقق حکومت الهی برای اداره جامعه اسلامی حرکت بزرگی به شمار می رود.
احمد سالک در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر و ارتباط با واقعه عاشورا خاطر نشان کرد: حضرت امام حسین علیه السلام فرمودند شیوه عمل امر به معروف و نهی از منکر ابتدائا لسانی است، گفتمان حضرت امام حسین علیه السلام در کاخ ولی بن عتبه با فرماندار مدینه و مروان حکم دعوت به حق بود اگرچه آنها برای تسلیم کردن امام حسین علیه السلام و بیعت با یزید دستور داشتند اما ماهیت کار امام حسین علیه السلام دعوت به معروف و واداشتن به خوبی ها و بازداشتن از زشتی ها و بدی ها بود.
وی بر همین اساس افزود: شیوه گفتمانی در تمام مسیر تا کربلا حتی روز عاشورا ادامه داشت، که با معرفی و یا با واقعه صحنه های مختلف این تذکرات را به دشمنان می دادند یعنی هم منکر را معرفی می کردند و هم معروف را؛ در جریان جذب ولی بن عتبه حضرت امام حسین علیه السلام می فرمایند یزید یک انسان فاسد و شارب خمر است و فساد یزید را حضرت امام حسین علیه السلام بیان کرد.
احمد سالک با توجه به اینکه امام حسین علیه اسلام منکر را به دقت معرفی کرد، تصریح کرد: امام معروف را هم به شیوه گفتمان یعنی ابتدائا لسانی، گفتگو، هدایت و بعد به مرحله عمل و شمشیر کشید و مراحل، مراتب و شرایط امر به معروف را حضرت امام حسین علیه السلام هم یارانش مسلط بودند و هم خودشان در این مسیر انجام دادند.
حجت الاسلام سالک در رابطه با درس های عاشورا و نظام سیاسی تصریح کرد: مهمترین درسی که از عاشورا می توان گرفت ثبات قلب، ثبات قدم است که این استقامت و استحکام قدم برداشتن به ثبات فکر، اندیشه و قلبی است که انسان ها را در مسیر عاشورای امام حسین علیه السلام آنچنان درس های خودسازی تربیت کرد که تماما به آنچه را که رضای خدا بود عمل کردند و دستورات رهبری را که امام حسین علیه السلام بود عمل کردند که یعنی مطیع امام زمان خود بودند.
وی بر همین اساس افزود: این درسی است که ما امروز می توانیم بگیریم که برای پیشرفت کارمان مطیع مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی) باشیم؛ این روحیه اطاعت پذیری و تشکیلات پذیری حول محور ولایت مهمترین درس پیروزی بود که باید به آن توجه خاص کرد.
حجت الاسلام سالک در پایان خاطرنشان کرد: اگر موضوع اطاعت پذیری از ولی فقیه در جامعه شکل بگیرد درس ها و حرکت های بسیار زیبایی را می توان سازماندهی کرد و بیش از این پیشرفت کرد؛ این نکته ای است که هم صبر و شکیبایی، تدبیر و مدیریت، شجاعت و قاطعیت و هم حضور به موقع در صحنه را به همراه خواهد داشت.