به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، محمدصادق فقفوری، در نشست خبری مرکز دانشجویی حقوق بشر که صبح امروز در مجتمع فرهنگی ۱۳ آبان برگزار شد مقوله حقوق بشر را به دو شاخه کلی تقسیم کرد و گفت: حقوق بشر به دو مبحث نظری و عملی تقسیم میشود که این مرکز سعی دارد در هر دو حوزه پیشرفت داشته باشد. ما در پی آن نیستیم که رجحانهای برتر اسلامی را در بدو امر بیان کنیم آنچه که بیشتر مدنظر ماست حرکت در چارچوبهای نرم بین المللی و کنوانسیونهای بین المللی پذیرفته شده است.
وی افزود: آنچه که مشهود است این است که ما باید به سمت جلو حرکت کنیم و عملکرد دولتهایی مانند آمریکا و کشورهای اروپایی را با همین نرمها بسنجیم اما این امر باعث نمیشود که توجه ما به اجرای حقوق بشر در ایران کم شود.
عضو شورای مرکزی مرکز دانشجویی حقوق بشر در ادامه به تشریح حوزه مباحث نظری پرداخت و گفت: در این مبحث سعی میکنیم به تعارضات درون گفتمانی بپردازیم مثلا نظام بین المللی حقوق بشر دارای تعارضاتی است که برخاسته از نظریات اجتماعی است ما معتقدیم حقوق بشر در همین چارچوبها هم دچار تعارضات واضحی میباشد.
وی در ادامه بندهای شکایت نامه تنظیم شده توسط این مرکز را برشمرد و گفت: برای شروع کار شکایت نامهای علیه دولت آمریکا تنظیم کردهایم که متن کامل آن را در اختیار رسانهها قرار دادهایم در بند اول این شکایت نامه گفته شده است که آمریکا ناقض حق تعیین سرنوشت ایران است چرا که مردم هر کشوری حق دارند خودشان سرنوشت کشور خودشان را رقم بزنند ولی آمریکا از همان ابتدا ناقض این حق بوده است.
فقفوری درباره بندهای دیگر این شکایت نامه توضیح داد: در بند دوم عملکرد آمریکا در سفارت خود در ایران مورد ارزیابی قرار داده شده است که از سفارتخانه به جاسوس خانه تغییر ماهیت داده است که اگر دانشجویان پیرو خط امام موفق به تسخیر آن نمیشدند سرنوشت جمهوری اسلامی تهدید میشد. بند سوم در خصوص اعمال تحریم هاست که ناقض حق حیات بشر است چرا که مثلا با تحریم قطعات هواپیما جان مردم به خطر میافتد.
وی در ادامه افزود: دربند چهارم و پنجم به نقض حقوق بشر دوستانه در جنگ تحمیلی طبق کنوانسیون ۱۹۴۹ و دیگر کنوانسیونها اشاره شده که کشتن مردم عادی محکوم شده است و همچنین هدف قرار دادن هوایپمای جمهوری اسلامی نقض حیات بشر است.
عضو شورای مرکزی مرکز دانشجویی حقوق بشر با اشاره به آخرین بند گفت: این بند از مهمترین مباحثی است که در این شکایت نامه تنظیم شده که آن هم بحث ترور دانشمندان هستهای است که قطعنامه ۳۳۱۴ تشریح میکند که هیچ دولتی حق تجاوز به منابع علمی کشور دیگر را ندارد و عملکرد آمریکا در تعارض آشکار با این قطعنامه است.