آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۶۸۵۳

معضلات شورای فرهنگی دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌های خوزستان

بر اساس اخبار رسیده از دانشگاه‌های خوزستان یکی از مشکلات عمده تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌ها در راه برگزاری جلسات و مراسمات، عدم حضور در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه و یا در مرحله حادتر عدم برگزاری این جلسات در دانشگاه و به تبع آن مشکلات موجود در راه تصویب برنامه‌های تشکل‌هاست.

به گزارش "خبرگزاری دانشجو" به نقل از موج چهارم، بر اساس اخبار رسیده از دانشگاه‌های خوزستان یکی از مشکلات عمده تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌ها در راه برگزاری جلسات و مراسمات، عدم حضور در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه و یا در مرحله حاد‌تر عدم برگزاری این جلسات در دانشگاه و به تبع آن مشکلات موجود در راه تصویب برنامه‌های تشکل‌های دانشجویی می‌باشد.

 

از آنجا که ریشه بسیاری از این مشکلات عدم آگاهی نسبت به مقررات دانشگاهی موجود در زمینه‌های مختلف در دانشگاه می‌باشد، در این گزارش در ابتدا به این مشکل می‌پردازیم و در مرحله بعد آیین نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را برای اطلاع علاقه مندان بر روی سایت قرار می‌دهیم.

 

با این مقدمه باید گفت که بر اساس قانون مصوب جلسه ۶۸۴ مورخ ۱۰/۱۲/۱۳۸۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ترکیب اعضای شورای تخصصی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علاوه بر برخی مسئولان دانشگاه می‌بایست نماینده بزرگ‌ترین تشکل دانشجویی (تشخیص بزرگ‌ترین تشکل با هیأت نظارت بر تشکل‌های دانشگاه است) و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه حضور داشته باشند.

 

بنابراین سنگ اندازی و مانع تراشی در حضور اعضای این تشکل‌ها در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه به بهانه‌های مختلف خلاف قانون بوده و در صورت رویت این موارد دانشجویان می‌توانند به صورت قانونی پیگیر این تخلف صورت گرفته توسط مسئولان دانشگاه باشند.

 

نکته دیگر اینکه در برخی موارد مسئولان دانشگاه به بهانه مشغله زیاد از تشکیل جلسات شورای فرهنگی دانشگاه خودداری می‌کنند. در حالی که بر اساس قانون، شورای فرهنگی حداقل هرماه یک بار تشکیل جلسه داده و جلسات آن با حضور حداقل نصف باضافه یک اعضاء رسمی است و مصوبات آن با اکثریت نسبی حاضر معتبر است.

 

مورد دیگر که گاهاً در برخی از دانشگاه‌ها رویت شده است این است که مسئولان دانشگاه با تعطیلی جلسات شورای فرهنگی این جلسات را در قالب کارگروه‌های دیگری که ضمانت اجرایی چندانی ندارد، تشکیل می‌دهند که این مورد نیز به نوعی دور زدن شیک قانون است.

 

به هر حال آنچه باید به آن توجه داشت این است که در این موارد تشکل‌های دانشجویی یا نمایندگان آن‌ها می‌بایست بر اساس مواد قانونی و آیین نامه‌های مصوب به صورت مکتوب روسای دانشگاه‌ها را در جریان امور قرار دهند تا در صورت اصرار بر اجرای تخلفات توسط مسئولان دانشگاه این موارد مکتوب قابلیت پیگیری از طریق مراجع ذیصلاح را داشته باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار